Bellabeat Ivy – pametna narukvica koju obožavaju žene diljem svijeta

 

Pametna narukvica Bellabeat Ivy osvojila je žene diljem svijeta, ali i mnoge prestižne nagrade za inovacije.

Tako ju je krajem prošle godine TIME uvrstio u svoj godišnji popis najboljih izuma, koji je za 2022. sadržavao 200 izvanrednih inovacija koje mijenjaju naše živote. Bellabeat Ivy našla se prestižnoj wellness kategoriji. Bellabeat je osvojila i nagradu MUSE Awards 2022. u kategoriji Dizajn proizvoda nosivih tehnologija. Zanimalo me je li taj hype oko ove narukvice opravdan. U nastavku saznajte više o samoj narukvici te mom osobnom doživljaju.

Bellabeat Ivy – jedinstveni uređaj za praćenje zdravlja žene

Mnoge svjetski poznate glumice, pjevačice, poduzetnice, influencerice već neko vrijeme oduševljeno pričaju o Bellabeat Ivy pametnoj narukvici. Ovaj jedinstveni uređaj za praćenje zdravlja žene dizajniran je kao elegantna pametna narukvica. Osim što je kreirana isključivo za žene, zbog jedinstvenog spoja vrhunske tehnologije i sofisticiranog dizajna, ciljana publika je objeručke prihvatila ovaj proizvod i integrirala ga u svoju svakodnevnicu.

Osim same funkcionalnosti narukvice i njene prvotne namjene, dizajn narukvice se zbilja ističe. Pogledom na nju ne biste rekli da se radi o pametnom satu, već više sliči na high end narukvicu. Dolazi u nekoliko kombinacija boja i svatko ju može uskladiti sa svojim stilom. Po mom iskustvu uvijek će biti primijećena i zanimljiva ljudima.

Sama narukvica je izrađena od visokokvalitetnog silikona i nehrđajućeg čelika pa je prikladna i za najosjetljiviju kožu. Vrlo je lagana i gotovo se ne osjeti na ruci, što je izvrsno, jer da bi imala svoju funkciju mora uvijek biti s vama kako bi mjerila vaš bioritam. Na samoj narukvici nema nikakvih podataka, što osim lijepog dizajna, jamči i sigurnost svih osobnih podataka. Podatci koje narukvica mjeri pohranjuju se u aplikaciju koju je potrebno povezati s narukvicom. Narukvicu je potrebno puniti, a za to uz kupnju narukvice dobijete magnetski priključak za punjenje.

Bellabeat Wellness Coach aplikacija

Bellabeat Wellness Coach aplikaciju koristi preko milijun žena diljem svijeta, a rating joj je 97 % pozitivan. Aplikacija ne prati samo biometrijske podatke, već nudi i pristup bazi s preko 200 videa raznih vježbi, zdravih recepata, joge lica, akademije njege kože, raznih vrsta meditacija, personaliziranog coachinga, podrške novim majkama i još mnogo toga.

Uz kupnju pametne narukvice Ivy, Bellabeat daje šest mjeseci pretplate na Bellabeat Wellness Coach čime ćete zaista moći zaokružiti ovu personaliziranu wellness priču.

Tako narukvica Ivy prati dnevnu rutinu korisnice i bio odgovore njezina tijela te prikupljene podatke stavlja u korelaciju s njenim menstrualnim ciklusom, trudnoćom te brojnim drugim zdravstvenim podacima koji se unose poput simptoma koje dnevno osjećamo (glavobolja, potreba za nekom hranom, nadutost, manjak koncentracije…), raspoloženja (radost, tuga, smirenost, samopouzdanje…), prakticiranje ili izostanak sexa, razni medikamenti ili suplementi.

Na ovaj način Ivy kontinuirano prati reakcije i dnevne navike tijela tijekom dana i noći putem skupa naprednih senzora. Na koncu dobijete konkretan uvid u svoj tempo života te je lakše i jednostavnije uvesti potrebne promjene i imati sve zabilježeno na jednom mjestu. Aplikacija je prilično user friendly i lijepo dizajnirana.

Glavne značajke pametne narukvice Bellabeat Ivy uključuju: dnevnu ocjena spremnosti; eellness rezultat; otkucaje srca i razine kondicije; aktivni broj otkucaja srca; broj koraka; aktivnost i aktivne minute; sagorijevanje kalorija; brzina disanja; otkucaji srca u mirovanju; srčana koherencija; praćenje menstrualnog ciklusa i plodnosti; prilagođeni načinom rada za trudnoću i puno praćenje trudnoće iz tjedna u tjedan; trajanje i kvaliteta sna; mobilna aplikacija nudi pregršt meditacija, treninga, prehrambenih prijedloga, brzih recepata i više.

Moje iskustvo s korištenjem narukvice Bellabeat Ivy

Nakon nešto više od mjesec i pol korištenja narukvice Ivy tek sad počinjem biti zbilja oduševljena njome. Trebalo mi je vrijeme uhodavanja da proučim i pokopčam što sve aplikacija sadrži. Osim toga, potrebna je i disciplina kako biste sve tražene podatke svakodnevno unijeli u aplikaciju. Unatoč tome što ona mjeri vaše bio odgovore tijela, ipak ne može znati kako ste se osjećali, koliko ste vode popili ili što ste toga dana pojeli, ako joj vi to ne kažete. Za prave rezultate i konkretan uvid u svoje fizičko i mentalno stanje, ipak morate aktivno sudjelovati. Na to gledam i na kao dodatni benefit vježbanja discipline.

Osim prekrasnog dizajna narukvice, rekla bih da je Ivy odličan wellness tracker i da je opravdan hype oko nje. Ovo zbilja nije samo pametna narukvica izvrsna za praćenje fizičkog zdravlja, već s njome možete aktivno raditi i na svome mentalnom zdravlju, dobrobiti i svjesnosti. Vjerujem da može pobuditi i veću odgovornost prema sebi. Ja uzbuđeno nastavljam druženje sa svojom Ivy, a ako biste i vi željeli svoju možete ju naručiti u online trgovini tvrtke Bellabeat.

Zanima li vas više o Bellabeat proizvodima posjetite službenu stranicu bellabeat.com 

 

 

Indira Juratek

 

 

Osnivačica i izvršna urednica holističkog & well-being portala Budi Dobro. Kolumnistica, theta healing terapeutkinja, majstorica i učiteljica reikija, vlasica brenda kristalnog nakita Zoe.

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.