parallax background

Dobra vijest: Zimska Second Hand kupovina

proteinski vafli
Feel Good Okusi: Proteinski vafli
16 siječnja, 2022
probudi se
(pro)budi se – „Najbolji način da predvidite svoju budućnost jest da je stvorite“
17 siječnja, 2022

 

Zimska sniženja na svakom su uglu. Trgovina s odjećom je sve više, a time i količina robe koja se godišnje akumulira u našim ormarima.

Privlačne niske cijene kao i ogromni putokazi za sniženja stimuliraju dodatni konzumerizam iako svakodnevno svjedočimo sve većim razlikama u omjeru cijene i kvalitete odjeće koja se proizvodi. No, dobra vijest je da je second hand odjeća sve manje tabu tema i da puno odbačene odjeće pronalazi svoju drugu priliku kod novih vlasnika.

Second hand kupovina zaista je jedna druga dimenzija kupovine odjeće. Osim što se mogu pronaći unikatni komadi za koje u 99 % slučajeva ne postoji vlasnik istog komada u bliskom okruženju, cijena odjeće je u sjeni njezine kvalitete. Cijene su vrlo niske, toliko da za redovnu cijenu jednog pulovera u trgovini renomiranog svjetskog proizvođača odjeće možete kupiti sve što u nastavku dijelimo s vama kao naš ulov ovog siječnja:

second hand

second hand kupovina

second hand kupovina

Zimski dani ispunili su second hand dućane dugim rukavima, pletenim vestama, šarenim puloverima i toplim kaputima. Svaki komad odjeće je autentičan, priča svoju priču i zove te da ga nosiš. Ako još do sada niste nikada bili u second hand dućanu, u našoj rubrici Održivi razvoj možete pronaći detaljan vodič kako uspješno kupovati second hand odjeću, kao i osobno iskustvo u promjeni percepcije second hand kupovine.

second hand kupovina

 

Dajana Kocijan

– Crtanjem, pisanjem i čitanjem umirujem kišu misli te istražujem i širim vidike o nepoznatom. Vjerujem u vezu uma i tijela uz pomoć koje lakše kristaliziram spoznaju da nalet snage mogu uhvatiti u tragovima vlastitih slabosti. Ruke su moj najveći lijek, a ono čemu težim može se svesti na tri imperativa: voli, ljubi i čuvaj.

Photos: Unsplash, privatna galerija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.