parallax background

Ready to Glow: Glow up meditacija

cirkulacija
Uljna mješavina za poboljšanje cirkulacije s eteričnim uljem atlatskog cedra
ožujak 23, 2022
5 jednostavnih joga asana za zdravu i blistavu kožu lica
ožujak 24, 2022

 

Za ovu meditaciju će ti trebati ogledalo (koje možeš držati u krilu). Prije svake meditacije preporučam pripremiti prostor i sebe na načine koje možeš pronaći u nastavku.

Priprema za meditaciju:

• očisti stagniranu energiju paljenjem kadulje, Palo Santa ili neke druge biljke koju voliš/preferiraš
• upali svijeću i mirisni štapić
• imaj blizu sebe kristale koje voliš i predmete koji su ti dragi i simboliziraju mir, radost i ljubav
• pred meditaciju postavi namjeru. Namjera je kao kormilo koje nas navigira u smjeru kojim želimo ići. Namjera za ovu je otvaranje ljubavi prema sebi i buđenje svog unutarnjeg sjaja

Udobno se smjesti, izravnaj leđa da energija lijepo prolazi kralježnicom i stavi ogledalo u krilo tako da se jasno vidiš.

Pogledaj se, zagledaj se u svoje lice. Nemoj žuriti, kao što to često imaš običaj, uspori i gledaj se.

meditacija

Sve osuđujuće, krizirajuće i negativne misli makni od sebe i samo se gledaj. Kad god osjetiš impuls za kritikom, baci ga i makni od sebe. Zagledaj se duboko u svoje oči i osvijesti kakav ti je odraz. Što vidiš, kakve emocije? Vidiš li ljutnju, frustraciju, nezadovoljstvo? Ili mir, radoznalost, radost, sreću, ljubav?

Samo primjeti i dozvoli svakoj emociji i odrazu koji vidiš, da teče kroz tebe nesmetano, bez kritike ili potrebe za analizom.

Možda ti se ova praksa doima previše, preemotivno, preteško, možda osjećaš kako naviru suze. Dozvoli im, nemoj se bojati pustiti svoj odraz u ogledalu da se rasplače, da bude emotivan, tužan, otvoren i ranjiv. Sve je ovo normalno i očekivano, ove emocije su dio tvog srca i važne su i vrijedne i zaslužuju da im dozvoliš postojanje.

Očima iscrtaj svoj odraz i obrise svog lica, rub glave, oči, nos, usne, bradu. Obrati pažnju na boju svoje kože, na teksturu, primjeti detalje koje možda nikad prije nisi uočila.

Nasmiješi se sebi, pogledaj kako se oko očiju kreiraju bore smijalice, a oči poprimaju oblik predivnih ribica koje plivaju u moru vlastite nježnosti i ljubavi.
Osjeti svoj osmijeh iskreno, u cijelom tijelu.

Kaži naglas: lijepa sam.
Reci si: volim te.
Možda je teško, možda ti je nedostupno, ali makar probaj, dozvoli si pokušati (već idući put će biti lakše, obećajem).

meditacija ogledalo

Nježno približi ruku svom odrazu i pomiluj ga. Osjeti kako se polako tope sve tenzije i negativne emocije i gledaj kako ti se odraz smiješi, kako mu je drago kad ga miluješ.

A onda pomiluj sebe, svoj obraz i gledaj taj dodir u ogledalu primjeti kako se sada osjećaš.

Kada se nauživaš ove mekoće i nježnosti, odloži ogledalo i omotaj ruke oko sebe, zagrli se.
Ostani u svom zagrljaju koliko god želiš, zatvori oči i ostani u tišini i prisutnosti sa sobom neko vrijeme. Osjeti sebe u tijelu, osvijesti kako se osjećaš i da li neki dio tvog tijela traži pažnju ili više prisutnosti. Daj si vrijeme i mir, naročito ako ti je ova praksa bila emotivna i bolna.

Ubuduće, kad god prođeš pored ogledala/izloga ili reflektirajuće površine, nasmiješi se sebi i namigni svom odrazu.

 

Maja Mačković 

– Regresoterapeutkinja i trenerica mindfulnessa, hiper kreativka sa zlatnim rukama. Svoje traume i boli sam pretvorila u iskustva pomoću kojih danas vodim žene na put samoiscjeljenja i ljubavi prema sebi. Njegujem menstrualnu mudrost, ženske cikluse, živim svoju slobodu i obožavam život.

 

mindfulmind.eu

 

Foto: Pexels, Unsplash

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.