Mangroove sjajnu godinu zaključuje singlom “Laka sam” s hvaljenog albuma “Nešto veće od nas”

 

Kruna suradnje Mangroovea i Jazz Orkestra Hrvatske radiotelevizije album “Nešto veće od nas” izašao je početkom godine, uslijedio je rasprodani koncert u zagrebačko Petom Kupeu, a sada stiže i novi singl “Laka sam” kojim zaokružuju ovu uspješnu godinu.

“Laka sam” je pjesma koja je u svojoj originalnoj formi izašla 2018. godine na albumu “Srce” i jedna od onih pravih elektro plesnih mangrooveovskih pjesama na koju publika obožava plesati. Ovoga puta u sjajnom aranžmanu trubača Jazz orkestra HRT-a Darka Sedaka Benčića zaplesala je zajedno sa cijelim orkestrom i bendom na savim nov i neočekivan način. Uz svoj prepoznatljiv groove dobila je i neku posebnu lakoću i lepršavost pa čak i romantičnu notu koja potvrđuje kako je Laka sam bila i ostala ljubavna pjesma uz koju se možete rasplesati.

Spot za ovu verziju odlučili smo prepustiti Dinku Čvoriću poznatijem kao Doringo.Prvobitna ideja krenula je iz samog live koncerta iz Petog Kupea koji smo htjeli snimiti i nekako zabilježiti taj prekrasan trenutak svih nas na pozornici i to nešto veće od nas koje se događa. Iza kamere koja je snimila koncert stoji Marko Petrović koji je uhvatio taj live trenutak na sceni. Zatim smo snimke prepustili u ruke čarobnjaku Doringu i njegovoj magiji.”, ispričala je Željka Veverec.

“Iz tehničkog aspekta najveći izazov je bio u spot ukopiti snimke s koncerta koje nisu sama izravna izvedba pjesme, već takozvani off materijali.Nakon takvog pothvata kreativni dio montaže je bio užitak te putovanje uz krasnu pjesmu, poletnog instrumentala gdje sam imao slobodu izričaja te unio dozu apstrakcije gdje svaka slika ima svoju priču, a opet u cjelini čine jedan zajednički sci-fi/fantasy svijet.”, o sšpotu je otkrio njegov redatelj Doringo.

Pjesma “Laka sam” dostupna je na svim streaming servisima.

 

Naš intervju s Mangroovom možete pročitati ovdje.

 

Ako vas zanima možete pročitati i sljedeće intervjue:

Željka Veverec o svom novom glazbenom projektu Je Veux 

Toni Starešinić – kapetan intergalaktičkog broda Chui 

 

 

Foto: Screenshot

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.