mangroove

Mangroove sutra u klubu Aquarius

 

Nakon što smo uživali u proljeću na Jarunu uz opake hip-hop ritmove, vrijeme je za ljetne groovy beat-ove. Ljeto u klubu Aquarius u sklopu programa Aqualive otvaraju Mangroove.

Prve ljetne noći ćemo pjevušiti: “…sami u svome nemiru/sami smo/sami u svemiru…” ne tako sami nego u velikom broju. Nakon pandemijske izolacije i apstinencije od izlazaka i koncerata uživo, vraćamo se u Aquarius, legendarni zagrebački klub poznat po nekim od najboljih partyja, koncerata i ludih izlazaka. Aqualive program garantira fantastičnu zabavu za koju će se pobrinuti različiti izvođači pa će svatko pronaći nešto po svome guštu.

Mangroove su prisutni na domaćoj glazbenoj sceni preko petnaest godina, a iza sebe imaju uspješne albume i singlove, dobitnici su i brojnih nominacija i glazbenih nagrada. U glazbene vode su se otisnuli albumom prvijencem albuma „Svijet za nas“ (2009.) i njegovom nastavkom „Put na mjesec“ (2012.) koji im je osim odličnih kritika osigurao i prvu Porinovsku nominaciju za najbolji album klupske glazbe. Isti su uspjeh ponovili i trećim albumom „Sami“ kojeg su snimili u suradnji s poznatim producentom Zvonimirom Dusperom. Album je iznjedrio i hit pjesmu „Pokušaj“ s kojom su na scenu vratili legendarnog Dadu Topića, a 2018. godine za Aquarius records objavili su četvrti album “Srce” koji je donio hitove “Sanjala sam ljubav”, “Laka sam” i “Nada”.

Mangroove su osnovali Željka Veverec i Toni Starešinić, tandem koji se potvrdio na sceni kao jedan od najkvalitetnijih domaćih pop sastava. Kao i uvijek, i na ovom live nastupu, Mangroove se pojavljuje u proširenom sastavu pa će na pozornici osim Željke kao glavnog vokala i Tonija na klavijaturama, zasvirati Leo Beslać koji uz klavijature, svira flauta i bas gitaru te Silvio Bočić na bubnjevima.

Nedavno su izbacili singl “Dobar plan”, ljubavnu pjesmu koju je autorica Željka Veverec opisala kao “pjesmu na koju plešeš prije izlaska, koja tiho, meko i sanjivo ipak pokreće one najmanje košćice u tijelu.” Mangroove nas uvijek iznenađuje i iznova oduševljava svojim singlovima i albumima pa nam tako već sada golicaju maštu najavom live albuma s jazz orkestrom HRT-a.

mangroove

Ako želite čuti kako uživo zvuče Mangroove predvođeni vokalom Željke Veverec koju glazbeni kritičari opisuju kao “pojam za senzualnost glasa, emociju, nježnost i ženstvenost”, i Tonijem za kojeg kažu da je “pojam svojevrsnog glazbenog majstora, inovativca i kreativca koji je svojom glazbenom vizijom uveo mnogobrojne promjene na domaćoj glazbenoj sceni”, vidimo se u klubu Aquarius 28.06.2022. od 21h.

Ulaznice za koncert su dostupne na Entrio.hr po cijeni od 75kn

Program je sufinanciran putem Natječaja “Jer svirati se mora 2“ provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije.

 

 

 

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.