parallax background

Pianotron Zvjezdana Ružića je koncert koji se ne propušta

marinski heartmades
Budi Dobro adventsko darivanje: Marinski Heartmades Ptičica
1. prosinca 2019.
mali studio
Budi Dobro adventsko darivanje: Mali Studio Origami torba i lanena gumica za kosu
2. prosinca 2019.

 

Zvjezdan Ružić, cijenjeni je pijanist i skladatelj te peterostruki dobitnik diskografske nagrade Porin kao i šesterostruki dobitnik strukovne nagrade Status u kategoriji “Jazz Klavir”, koju dodjeljuje Hrvatska glazbena unija.

Do sada je snimio četiri autorska albuma od kojih su The Knightingale Cabaret i Elfin Farewell nagrađeni Porinom za najbolju jazz skladbu, dok je njegov treći autorski album Pandaland, koji je prvu službenu promociju doživio u Šangaju – osvojio čak dva Porina: za najbolji jazz-album te za najbolju jazz-izvedbu!

Četvrti autorski album Delightful F snimljen je ljetos i ne sumnjamo da će biti nagrađen brojim priznanjima.

Čarobni Projekt Pianotron

Pianotron je posljednji projekt Zvjezdana Ružića, ujedno i prvi solo projekt u kojem se ogolio ne samo kao jedini izvođač na pozornici, već i kao čovjek.

Projekt Pianotron je poseban i jedinstven ne samo na našoj, već i na svjetskoj sceni. Zvjezdan Ružić je u njemu spojio dva instrumenta mellotron i klavir u jedno, prilikom čega lijevom rukom svira legendarni analogni sintisajzer iz šezdesetih godina prošlog stoljeća kojeg su proslavili Beatlesi, a desnom rukom svira klavir. Na ta dva instrumenta Zvjezdan je iskomponirao jedanaest novih skladbi u kojima se bavio malo drugačijim temama no što je to bilo dosad.

Priče iz Pianotrona nastajale su tijekom čitavog njegovog života – u djetinjstvu, u obitelji, u zaljubljivanju, u prijateljstvu, u prirodi, u putovanjima; u trenucima koji su bliski i poznati svakom čovjeku, a u note su zapisane tek nedavno – onda kada je došao pravi trenutak da sve ono što ga je oblikovalo u čovjeka, pijanista, skladatelja kakav je danas pretvori u glazbeno putovanje koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Ne propustite neopisivu čaroliju Zvjezdana Ružića i njegovog Pianotrona 14.12.2019. u HKD na Sušaku, Rijeka.

Ulaznice po cijeni od 80,00 kn u pretprodaji i 100,00 kn na dan koncerta mogu se kupiti online preko sustava mojekarte.hr, u Dallas Music Shop Rijeka, Foto Revija Rijeka i caffe baru Nad Urom te sat vremena prije koncerta na blagajni HKD-a.

Više o ovom eventu možete pronaći na službenoj Facebook stranici Pianotron.

 

Foto: © Simone Di Luca

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.