parallax background

Matcha Nice Cream – jedini recept kojeg trebate ovo ljeto

gina
Prekrasna Gina vodi nas u ljetne vibre s novim singlom Miris tvoje majice
11. lipnja 2021.
liječenje akni
Holistički pristup liječenju akni
14. lipnja 2021.

 

Nice cream je sladoled čija je baza smrznuta banana i po meni je to najbolji izum u kulinarskom svijetu ikad. U kupovnim sladoledima ima hrpu nepotrebnih šećera i umjetnih dodataka, a banane su prirodno slatke i daju sladoledu kremastu strukturu.

Savršen je desert, ali budući da je napravljen od smrznutog voća možete ga i bez grižnje savjesti jesti za doručak. Jer budimo realni, sladoled za doručak je teški life goals!

Za ovu verzija vam trebaju samo četiri sastojka, blender i svega nekoliko minuta vremena.

matcha nice cream

Recept: Matcha Nice Cream

Sastojci:
– 2 smrznute banane*
– mlijeko od badema
– matcha čaj
– drobljena kakao zrna

matcha nice cream

Postupak: 

1. Prvo si napravite šalicu matcha čaja s bademovim mlijekom. Neka čaj bude u potpunosti hladan prije nego što krenemo u izradu sladoleda. Najbolje bi bilo da ga pustite najmanje sat vremena u hladnjaku.

2. Smrznute banane, hladni matcha čaj i kakao zrna ubacimo ublender i blendamo dok ne dobijemo glatku smjesu. I to je u principu već to!

Ako vam se nice cream previše rastopio, stavite ga u posudicu i tako u zamrzivač. Izvadite nice cream nakon pola sata, pomiješajte i vratite u zamrzivač. Ponovite taj postupak sve dok ne dobijete željenu strukturu.

*Za ovo su vam najbolje prezrele, izvana smeđe banane! Te su najslađe, tako da prije nego što ih bacite, narežite ih na kolutove i smrznite ih za idući put kad vam se bude jeo sladoled. 🙂

 

 

Druge fine i zdrave recepte potraži u rubrici DOBRA HRANA.

 

Marie Wasler 

– Ono što najviše volim su životinje, priroda i kuhanje. Zato sam se okrenula veganskom stilu života i trudim se živjeti na što održiviji način. Kao yoga učiteljica vjerujem da konzumacijom proizvoda životinjskog porijetla ne unosimo samo hranu, nego i osjećaje, iskustva i strahove živih bića što utječe na naše mentalno i spiritualno zdravlje. S toga obožavam približavati biljnu kuhinju široj populaciji i pokazati koliko biljke mogu biti fine.

 

Foto: Marie Wasler

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.