nemanja tarot funk

nemanja u Attacku promovira vinilno izdanje Tarot Funka

 

nemanja, bend nastao iz projekta koji je u 2019. godini podignuo prašinu u alternativnim krugovima, nakon rasprodanog KSET-a 7.3. dolazi u Attack promovirati vinilno izdanje jednog od najboljih albuma godine – Tarot Funk. 

nemanja je projekt iza kojeg stoji Luka Šipetić, pulski autor i glazbenik aktivan u bendovima NLV i Para Lele, a bend uz njega čine Matej Perić (bubanj), Karlo Lugarić (perkusije), Laura Matijašević (bass) i Leo Beslać (organ, synth). Vizualni dio nemanje upotpunjuje Branimir Štivić (Ḍĭe Zoone) čije projekcije nastaju live; tijekom samog nastupa benda.

Album Tarot Funk Šipetić je sam snimao, producirao i miksao u kućici nedaleko od Pule u siječnju 2019. Album predstavlja svojevrsni hommage zvuku Thai funka, Afro-funka, anatolijskog (turskog) rocka sedamdesetih i kambođanskog psych rocka šezdesetih. Specifičnost albuma je ta da su pjesme pisane za posebno odabrane Tarot karte, čija simbolika, zajedno s glazbom tvori narativnu cjelinu koju slušatelj mora sam otkriti.

Vinilno izdanje hvaljenog albuma koje je izdao Ammonite Records iz Beograda moguće je naručiti preko u Facebook inboksa benda ili osobno nabaviti 7.3. u Attacku.

Za after je zadužen organizator Velvet Festivala, utjelovljenje mediterana, puntarski Belmondo i freak za mantrične plemenske ritmove, Palomay koji će selektirati najluđe ritmove iz svoje riznice. Palomay nije klasični DJ, on je čovjek od naroda i osjećaja tako da očekujte nastavak plesne groznice!

Ulaznice se po pretprodajnoj cijeni od 40kn mogu nabaviti u Dirty Old Shop-u, dok će na dan, ako ih ostane, koštati 50 kn. Broj ulaznica je strogo ograničen.

Veliki intervju s Lukom Šipetićom pročitajte ovdje. 

 

Osnivačica i izvršna urednica holističkog & well-being portala Budi Dobro. Kolumnistica, theta healing terapeutkinja, majstorica i učiteljica reikija, vlasica brenda kristalnog nakita Zoe.