parallax background

Održiva beauty rutina uz višekratne silikonske maske za lice

15. travnja 2022.
tart s jagodama
Predivan tart s jagodama za najljepši Uskrs
15. travnja 2022.
pun mjesec
Pun Mjesec u Vagi – dubinska promjena na polju odnosa
16. travnja 2022.

 

Tko ne voli dobru sheet masku? Uzevši u obzir to da su sheet maske inspirirale čitavu kategoriju selfieja, možemo reći da smo dosegli vrhunac trenda.

Sheet maske su zabavne, opuštajuće i prepune sastojaka zbog kojih naša koža izgleda kao da smo bili na spa tretmanu, dok smo u stvarnosti večer proveli na kauču. Jedini problem je što ih je, kao i druge proizvode za jednokratnu upotrebu, teško ili nemoguće reciklirati. Ono što je najgore, čine veliku količinu otpada u našoj kupaonici. Većina jednokratnih maski dolazi sa samom vrećicom koja drži masku, a ponekad i drugim komadom plastike unutar vrećice, koji drži masku zajedno. U mnogim slučajevima na kraju sve bacite, uključujući i dio seruma koji je upakiran u vrećicu.

Umjesto da odustanu od jednog od naših omiljenih rituala njege lica, neki su brendovi pronašli bolji način: silikonske maske za lice za višekratnu upotrebu. U osnovi, višekratne maske doprinose uštedi novca, kozmetičkih proizvoda i okoliša.

Ove su maske dizajnirane za nošenje preko naših omiljenih proizvoda za njegu lica. Perive su i mogu se ponovno koristiti neograničen broj puta. Budući da same maske ne sadrže serum koji dolazi s pamučnim ili plastičnim alternativama, samo jedna maska je višenamjenska: jedan dan je nanesite na hidratantni serum hijaluronske kiseline, a drugi dan na formulu vitamina C koja posvjetljuje mrlje i diskoloracije.

Ali kako ovo funkcionira? Glavna prednost je što silikon ne upija proizvode. Umjesto toga, stvara zatvoreni prostor u kojem će se vaša koža upiti proizvod uz minimalnu količinu isparavanja. Prema uputama za većinu silikonskih maski, nakon nanošenja seruma, hidratantne kreme ili kreme za oči – što god želite da vaša koža “popije” – nosite masku između 10 i 30 minuta. Maske za cijelo lice dizajnirane su s omčama sa strane koje vam mogu zaobići uši, tako da su još ugodnije za korištenje od vaših omiljenih maski za jednokratnu upotrebu. Kada završite, jednostavno isperite masku toplom vodom i sapunom, osušite je i pohranite do sljedećeg puta.

sheet maske za lice

Koje su prednosti silikonskih maski za njegu kože?

Silikonske maske su učinkovitije su na svakoj razini. Prvo, ne suše se lako, što im omogućuje da se koriste za zadržavanje vlage. Drugo, mogu se prenamijeniti i ponovno koristiti nakon pranja. I treće, dokazano je da silikon zadržava vlagu.
Funkcioniranje silikonskih maski uvelike se razlikuje od onih jednokratnih. Za razliku od jednokratnih maski koje su napravljene od materijala koji zapravo upija većinu samog proizvoda (i ne ostavlja puno za lice), silikonske maske ne mogu upiti proizvod, tako da možete biti sigurni da će vaša koža zapravo dobiti količinu proizvoda koja joj je i namijenjena.

Donosimo vam tri silikonske maske za lice i podočnjake kako bismo vašu rutinu ljepote učinili održivijom:

1. Dieux Forever maska za oči

Uz višekratnu i održivu njegu kože koja je u porastu u cijelom ekosustavu ljepote, Dieux nam obećaje da je Forever “posljednja maska za oči koja će vam ikada trebati”. Ova često rasprodana maska dolazi u metalnoj kutijici kako biste ju mogli držati u vrhunskom stanju zauvijek.

2. Honest Beauty Reusable Magic silikonska maska za lice

Ova maska iz Clean beauty linije Jessice Albe pomoći će vam da maksimalno iskoristite svoje serume i da vaša koža ostane vlažna i hidratizirana.

3. Nurse Jamie Face Wrap Skin Perfecting silikonska maska za lice

Ova maska za lice dizajnirana je tako da prianja uz konture lica, zadržavajući svu vlagu koja je koži potrebna.

 

 

Petra Sever

 

Foto: Unsplash, Pexels, Freepik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.