(pro)budi se – „Pustite nas da volimo zimu, ipak je ona proljeće genijalnih umova“

 

Sigurno ste čuli da ponedjeljak traži više. Već znate da se mi volimo igrati s okretanjem perspektive i gledanjem stvari iz drugog kuta pa smo i taj zahtjevni ponedjeljak pretvorili u #budidobro rubriku – (pro)budi se.

Ponedjeljkom vam želimo dati više motivacije i inspiracije da probudite svoju svjesnost, svoju prisutnost, svoju kreativnost, svoju moć i da bezuvjetno zavolite sebe. Dijelit ćemo 7 poruka za svaki dan u tjednu na koje možete meditirati, vizualizirati ili manifestirati svoju novu realnost.

Odbacite granice uma, jer postojanje nema granice. Oni koji pristaju na ograničenja žive male živote – mala im je radost, male su ima ekstaze, mala je njihova tišina, malo im je biće.

Zapamtite da smo svi rođeni kao lavovi, ali društvo je to koje nas prilagođava i stavlja u okvire ovaca. Društvo hoće robove, a ne ljude koji su predani slobodi. Društvo želi robove, jer sve što društvo ima zahtjeva poslušnost.

Zato (pro)budi se!

budi dobro

(pro)BUDI se – 7 citata za budan i svjestan tjedan

Priroda nas uči da će u pravom trenutku svi naši snovi dobiti mogućnost za ostvarenje. Ovo razdoblje zime možemo iskoristiti kako bismo povratili ravnotežu u sebi, jer našem tijelu treba okrjepa, umu trebaju nove vizije, duši trebaju novi izazovi.

Zima je vrijeme za utjehu, za dobru hranu i toplinu, za dodir prijateljske ruke i za razgovor pored vatre: vrijeme je za dom. Edith Sitwell

Čovjek kaže mnogo toga tijekom ljeta, a ništa od toga ne misli zimi. Patricia Brigs

Melankolija je zvuk zimske noći. Virginia Woolf

Volim ove hladne, sive zimske dane. Dani kao ovaj puštaju te da uživaš u lošem raspoloženju. Bill Watterson

U vrijeme sijanja uči, u vrijeme žetve uči druge, u vrijeme zime – uživaj. William Blake

Pustite nas da volimo zimu, ipak je ona proljeće genijalnih umova. Pietro Aretino

Više volim zimu i jesen kad osjetite koštanu strukturu krajolika – usamljenost, mrtvi osjećaj zime. Nešto se čeka ispod toga, cijela priča se ne prikazuje. Andrew Wyeth

 

Foto: Unsplash

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.