kristali

Nauči kako zadati namjeru odnosno programirati kristal

Liječenje kristalima koristi se od davnina tako da postoji riznica znanja i iskustva koji su se prenosili iz generacije u generaciju. Jednom kada se upoznaš s osnovama rada s kristalima, dalje koristi vlastitu intuiciju pri odabiru najboljeg kristala za određenu namjeru, odnosno dopusti si toliko otvorenosti da osjetiš koji kristal bira tebe.

Svaki kristal ima jedinstvenu vibraciju pa stoga sam odabir kristala s kojim ćeš raditi traži strpljenje. Kristal biraj u opuštenom stanju, bez žurbe, otvorenog srca i prepušten/a intuiciji. Uzmi kristal u ruku i razmišljaj o namjeri za koju želiš njegovu pomoć. Obrati pozornost na senzacije poput toplo, protočno, pulsirajuće, smireno. Ako to osjećaš odabrani kristal je savršen za tvoje iscjeljiteljske potrebe. Ako osjećaš hladnoću ili nemir, nelagodu, potraži drugi kristal.

kristali

 

Nevezano tražiš li kristale radi njihove fizičke ljepote ili s namjerom da ti donesu mir i spokoj u život, kristali uvijek rade na povećanju one frekvencije na kojoj vibriramo. Ako se osjećaš ugodno dok držiš kristal u ruci ili dok ti dodiruje kožu (npr. narukvica), prigrli tu drevnu umjetnost izlječenja – zove te.

Imam svoj kristal. Što sada?

Jedna od najvažnijih, a često preskočenih stvari kod rada s kristalima, je postavljanje namjere, odnosno programiranje. Jednostavno rečeno kristalu moraš reći što da radi i zašto. Kristali rado rade za nas, ali mi smo ti koji im moramo reći što. U trenucima kada smo u lošijem životnom razdoblju pa vibriramo na nižim frekvencijama, naše namjere lako mogu otići u vjetar. Kada se u takvim trenucima ponovno povežeš sa svojim programiranim kristalom on će ti pomoći da se prisjetiš svojih ciljeva i bezgraničnog potencijala.

 

Programiranje kristala

Programiranje kristala je jednostavno. Prvi korak je očistiti kristal. Metodu čišćenja odaberi po vlastitim željama i onu koja najviše rezonira s tobom. Tako možeš uroniti svoj kristal u dim smotuljka kadulje ili tamjana koji se koristi za kađenje, možeš ga prati pod mlazom tekuće vode ili ako je kristal manji možeš ga postaviti i na kristal kvarca ili selenit kako bi se očistile sve zarobljene i zaostale energije.

Nakon čišćenja provedi punjenje kristala kako bi mogao raditi na najvišoj vibraciji. Tako kristal možeš staviti na sunčevu svjetlost ili na svjetlost punog Mjeseca i to najmanje 4 sata, pokopati kristal u zemlju kako bi se napunio energijom Zemlje ili ga puniti pored gorskog kristala.

Nakon čišćenja i punjenja kristal drži u svojim rukama, zatvori oči i tri puta duboko udahni. Usredotoči se na ono što te čini sretnom i ispunjenom osobom te na vibraciju Zemlje. To će te povezati s tvojom najvišom vibracijom. Kad osjetiš da si ispunjen/a osjećajem Ljubavi i Svjetla zamoli da se tvoj kristal očisti od svih prošlih programiranja i/ili neželjene energije.

kristali

Potom, u sebi ili na glas kaži: “Tražim sve najviše vibracije Ljubavi i Svjetla da se povežu s mojim Višim ja kako bi se očistila neželjena energija i prijašnje programiranje ovog kristala. Ovome kristalu zadajem da drži namjeru…“

Rečenicu završi s tri namjere za koje želiš da budu programiranje tvog kristala. Namjeru kojom želiš programirati kristal ponovi najmanje tri puta, a po potrebi i dulje, sve dok intuitivno ne osjetiš da se namjera smjestila u kristal. Obred završi zahvalom.

Općenito se u energetskom radu stvari ponavljaju tri puta, a razlog za to je što tada to zapravo postaje mantra. Prvi put kad izgovorimo nešto zapravo skrećemo pozornost na to što izgovaramo, drugi put prizivamo točno određenu kozmičku vibraciju tog izgovorenog, a treći put aktiviramo djelovanje izgovorenog u Univerzumu.

 

Indira Juratek

Foto: Unsplash, Pexels

Osnivačica i izvršna urednica holističkog & well-being portala Budi Dobro. Kolumnistica, theta healing terapeutkinja, majstorica i učiteljica reikija, vlasica brenda kristalnog nakita Zoe.

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.