parallax background

Mladi Mjesec u Vagi 6.10.2021. – spajanje sa sobom

promjena
Put do promjene nosi ovih šest važnih koraka
5. listopada 2021.
sredstvo za skidanje šminke
Jednostavno DIY sredstvo za skidanje šminke – prirodno i s nula otpada
6. listopada 2021.

 

Mladi Mjesec u Vagi nije signifikator novog početka na način na koji smo to navikli. Ovo je momenat u kome bi trebalo odlučiti što je ono što mora biti eliminirano da bismo povratili osjećaj balansa i bili u ravnoteži sa sobom.

Energija Mladog Mjeseca pomaže da se razbistri slika naših želja i potreba, iskreira jasnija perspektiva pravca u kom dalje želimo ići i oslobodi prostor za spajanje s vlastitom istinom. Trenutna pozicija Marsa i Venere u znaku Vage i Škorpiona je aktivirala gomilu potisnutih emocija i zakopanih emotivnih rana i prije nego što utvrdimo što se sve točno treba promijeniti da bismo se osjećali dobro, intenzitet emotivnog naboja traži da uronimo duboko u sebe, povučemo se i ne reagiramo, dok ne osvijestimo jasno što naša duša traži i osjeća.

Pitanja koja će biti aktualna tijekom narednih 28 dana su:
– Što ja želim i što mi je potrebno?
– Komuniciram li ono što meni treba, ili očekujem da to dobijem bez da jasno i direktno tražim?
– Gdje osjećam da se previše dajem u odnosu prema drugima?
– Gdje osjećam da su moje granice narušene ili gdje primjećujem da me druga strana ne vidi ili ne čuje?
– Što je moja istina, a što ono što sam o sebi usvojio/la kao dio svoje istine, a dolazi od drugih?
– Tko biram biti od svih naučenih identiteta i predstava koje sam usvojio/la o sebi?

Pozicija Venere i Marsa u izmještenim sjedištima je ukazala na važnost granica koje postoje u svim tipovima naših odnosa – podiglo se previše emotivnog tereta čime intenzitet odnosa postaje prejak i nemoguć za “održavanje” na način na koji smo navikli to raditi. Energija traži i promjenu postojećih granica, jer je sada vrijeme da skinemo teret sa situacije i unesemo u istu osjećaj mira transformacijom identiteta MI u identitet u kom postoji ono što jak stelijum u Vagi sada traži – jednako i ravnopravno bivanje obje strane. Naglašen element zraka u karti Mladog Mjeseca ukazuje da je put do promjena postojećih granica upravo kroz raščišćavanje vlastitih mentalnih sadržaja, koji otvara vrata k novom pristupu u komunikaciji sa sobom i drugima.

mladi mjesec u vagi

Na dan Mladog Mjeseca bit će naglašena energija stelijuma u Vagi, čime je i kolektivno naglašena os odnosa 1-7. Ova os se vezuje za znakove Ovna (svijest o sebi i svojim željama i potrebama, identitet, instinkt) i Vage (svijest o potrebama drugih, forma, harmonija, balans i jednakost) i kada je jedna strana naglašena, ona uvijek traži da integriramo i upoznamo ono što nam stoji preko puta. Rad na astrološkim osima podrazumjeva sagledavanje situacije iz dva potpuno različita ugla – u trenutnoj konstelaciji je to promatranje događaja iz uloge koju u njemu igramo, a potom i izmeštanje iz trenutne pozicije da bismo osjetili je li nam bivanje u toj ulozi prijatno i prirodno. Ako u postojećem odnosu ne reagiramo u skladu sa sobom već kako drugi očekuju od nas, primjetno je nepostojanje zdrave svjesti o sebi, čime se daje pristanak da budemo u identitetu koji prirodno nije potreba naše duše. Zato je energija u prethodnih nedelju dana pokrenula vrtlog neželjenih emocija i starih strahova, jer na taj način dolazimo do svjesti o sebi, zadovoljenim emotivnim potrebama, postojećim granicama, stupnju povrjeđenosti koji dalje prenosimo u svaki sljedeći odnos i ranama koje nisu isceljene, već se dodatno produbljuju i hrane. Mladi Mjesec u Vagi donosi i svijest o tome što nije naše, već je naučeno kao jedini ispravni obrazac djelovanja i funkcioniranja u zajednici i traži da prepoznamo što mora biti promjenjeno ili odbačeno, zarad ravnoteže koju biramo postići sa sobom. Venera je dispozitor jakog stelijuma u Vagi i aspekt koji pravi prema južnom čvoru pomaže da otpustimo i transformiramo sve što se emotivno podiglo od 10. rujna kada je otpočela svoj turbulentni hod kroz znak Škorpiona.

mladi mjesec u vagi

Na kolektivnom nivou ovo je slika građana koji na miran i diplomatski način traže da kolektivna pravda bude zadovoljena i bore se protiv nejednakosti i diskriminacije koja prijeti da nam bude nametnuta. Ovo je slika mirnih šetnji i protesta, s jasnim ciljem da se vrati fokus na ljudska prava i ostvare građanske slobode koje sada prijete da nam budu oduzete, zbog odluka i zakona državnog vrha koje su direktna prijetnja za ono što nam po pravu pripada. Ovo je i početak narušavanja diplomatskih odnosa, jaka medijska cenzura i “dotjerivanje i uljepšavanje” stvarnosti tako da ne primijetimo da se bilo što značajno dešava iza kulisa, ali je istovremeno i početak izgradnje mreže solidarnosti građana koji su ujedinjeni u ostvarivanju zajedničkog cilja. Energija ukazuje na početak promjena koje u narednih nekoliko mjeseci nadolaze i daju kolektivu nadu da pravda može biti zadovoljena, ako aktivno sudjelujemo u procesu i razmislimo o simulaciji koja se trenutno dešava.

Možda vas zanimaju i sljedeći tekstovi:

Retrogradni Merkur u Vagi

Venera u Škorpionu & Mars u Vagi: spajanje polariteta

 

 

Ivana Pavić

– Astrologija je put moje duše i koristeći stečeno znanje i osobno iskustvo, nastojim da kroz astrološke konzultacije, edukacije i kreativno pisanje, podstaknem i sebe i druge na prepoznavanje oosbnog puta i na bolje razumjevanje svijeta koji živi unutar svakog od nas

Za više posjetite @mooonspoting

 

Foto: Unsplash, Pexels

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.