Veliki mjesečni horoskop za travanj 2024. – spektakularan planetarni ples

Planetarni „ples“ u travnju će biti nešto spektakularniji nego inače. Mjesec otvara retrogradni Merkur kao najbolja ovogodišnja prvotravanjska šala vraćajući nas na zaostatke i ponavljanja, ali i na sve ono što napokon, nakon dužeg čekanja ili planiranja, trebamo pokrenuti. Potom, 8. travnja, pomrčina Sunca na mlad Mjesec u Ovnu u konjukciji s Kironom, našim ranjenim iscjeljiteljem, ukazuje na važnost otpuštanja svih bolnih tereta i ograničavajućih uvjerenja kao put u nadograđenu verziju sebe, koja uistinu može biti što god poželi i ispuniti i najluđe želje i snove. 20. travnja u zagrljaj će doći Jupiter i Uran na 21 stupanj i 48 lučnih minuta znaka Bika. Unatoč komociji i putu najmanjeg otpora, sloboda će dobiti i svoje vidljivo obličje i mnogi će od nas napokon osjetiti tračak vrlo opipljivog optimizma u ovom svijetu punom obmana i konflikata.

Veliki mjesečni horoskop po znakovima za travanj 2024.

OVAN

Ako napišem kako bi vam se život od travnja mogao okrenuti naglavce vjerojatno me nećete shvatiti isuviše ozbiljno. Dakako, ne mislim to doslovno, no retrogradni Merkur u vašem znaku od 1. do 24. travnja vraća vas na sve ono što ste sami sebi ostali dužni, bilo da je to genijalna ideja koju niste imali volje, vremena ili resursa provesti u djelo ili je to neka tema, priča ili situacija koju nikako da otpustite ili ponovite propušteno. Solarna eklipsa 8. travnja izut će vas iz cipela, osobito Ovnove druge i treće dekade ovog znaka. Ovakvu priliku za „veliko spremanje“ i zaokret dugo nećete imati. No, blizina Kirona ukazuje na to da je nužno prvo iscijeliti one dijelove vas koji se još uvijek drže nekih starih rana ili ograničavajućih podsvjesnih uvjerenja zbog kojih ste zaglavili. Venera je od 5. travnja u vašem znaku pa ćete imati i dovoljno šarma kako biste bez puno truda dobili podršku drugih. Možda travanj neće biti mjesec u kojemu ćete krenuti u sprint, jer je Mars još uvijek u Ribama i vašoj prirodnoj 12. kući, no svakako ćete osjetiti kako se nešto promijenilo, kako se vi mijenjate i kako ste u potpunosti spremni zakoračiti u nepoznato i upoznati jednu sasvim novu verziju sebe. Svaka promjena, svaki početak dolazi prvo iznutra zato neka vam svaki dan u travnju bude nasmijan.

Više o Ovnovima potražite ovdje. 

 

BIK

Retrogradni Merkur u vašoj prirodnoj 12. kući vraća vas na neke stare tjeskobe, a pomrčina Sunca na mlad Mjesec 8. travnja otvara vrata za veliku unutrašnju transformaciju i regeneraciju, no samo ako tvrdoglavo odbijete biti – tvrdoglavi. Planetoid Kiron ukazuje na nužnost zacjeljivanja emocionalnih rana, ali i na nužnost opraštanja samima sebi što ste pristali na sve ono na što ste pristali, što ste puštali i dopuštali i što ste zbog svega toga ili zaglavili ili se u vlastitom životu osjećate kao da vam je dodijeljena sporedna uloga. Dovoljno ste emocionalno ojačali i duhovno osnaženi kako biste pročistili začepljena mjesta i dopustili energiji da slobodno teče. Bilo da je riječ o vašem vlastitom tijelu ili nekim životnim situacijama u kojima ste se dugo osjećali zaglavljenima. Nekima od vas ovaj proces neće biti jednostavan, ni lak, ali ste dovoljno motivirani da mu se prepustite, jer uistinu više nemate ni snage, ni volje, ni želje da nastavite po starom. Prijatelji su tu, a u hodu će se pojaviti i još poneka ruka koja će vam pomoći. U trenutku kada spoznate da je katkada samo promjena načina na koji na nešto gledate dovoljna za izlazak iz okova uvjetovanosti i ponavljanja, otvorit će vam se jedan sasvim novi svijet, u kojemu ste vi njegova baza, temelj i obilje.

Više o Bikovima potražite ovdje.

 

BLIZANCI

Mars u Ribama i dalje potiče potencijal za profesionalni uspon ili otvara neke nove prilike za nadogradnju ili promjenu. Retrogradni Merkur i solarna eklipsa u Ovnu past će u vašu prirodnu 11. kuću zbog čega je najvažnije područje usmjerene akcije vezano uz prijateljske odnose i općenito djelovanje u zajednici, osobito onoj koju smatrate svojim „plemenom“. Kako je Merkur vaš prirodni vladar, u vrijeme njegove retrogradnosti, od 1. do 24. travnja, neki će prijateljski odnosi zapeti na nekim neriješenim situacijama iz prošlosti, a oni koji su već u fazi laganog zahlađenja trebali bi iznova izprocesuirati i vidjeti gdje je i zašto „zapelo“. Lijepa vijest jest da bi se nekima od vas baš u travnju mogla otvoriti vrata za ispunjavanje jedne višemjesečne ili čak višegodišnje želje, no važno je da detalje zadržite za sebe i ne obavještavate druge o vlastitim planovima i namjerama kako ih time ne biste sami nenamjerno osujetili. Ljubavni život je slobodnim blizancima obećavajući, a vama koji ste u obavezi dodatni pritisak može stvarati partnerovo nepovjerenje. Vrijeme je za ozbiljan razgovor ili barem za objašnjenja koja će otkloniti sumnju. S toplijim vremenom otvorit će se i više prilika za aktivnosti na otvorenom, nemojte biti lijeni za to.

Više o Blizancima potražite ovdje.

 

RAK

Pomrčina Sunca i mlad Mjesec u Ovnu, koja se događa 8. travnja, naglašava vašu prirodnu 10. kuću, što je jasan znak kako je vrijeme za radikalne zahvate na polju karijere i vašeg poslovnog statusa. Ako imate vlastiti posao vrijeme je za pokretanje nekih važnih koraka koji će ga proširiti, povećati i financijski ojačati. Ako ste, pak, „na plaći“ ovakva pomrčina može vas, ovisno o vašim ambicijama, vinuti poprilično visoko i najaviti prilike za buduće promaknuće ili promjenu poslovnog statusa, a možda čak i tvrtke za koju radite. U svakom slučaju, planirate li neke veće i važnije poslovne promjene travanj je mjesec za prve korake u tom pravcu, jer bi čak i retrogradni Merkur od 1. do 24. travnja mogao iznova pokrenuti opcije od kojih ste gotovo već odustali. Vi koji ste zadovoljni svojim poslom svakako budite koncentriraniji u vrijeme retrogradnog Merkura kako ne biste kasnili s rokovima ili se zapetljali u moru suvišnih, a beskorisnih informacija. Boravak Marsa u vašoj prirodnoj 9. kući cijeli mjesec otvara prostor za nova znanja, edukacije i putovanja, ponajprije ona u inozemstvo. Kontakti na daljinu ići će vam brzo, lako i bez suvišnog stresa. Travanj je dobar mjesec i za opuštanje i zabavu, na način na koji to do sada još niste prakticirali. Odvažite se, bez straha od zluradih komentara.

Više o Rakovima potražite ovdje.

 

LAV

Prvo će vas retrogradni Merkur malo skrenuti s uhodane putanje u danima svoje retrogradnosti, od 1. do 24. travnja. Možda ćete donijeti odluku o ulaganju u nova znanja i vještine ili se upustiti u neko novo, vama do sada manje poznato područje. Ako vas nešto prema nečemu vuče, nema se smisla opirati, istražite to. U ovom mjesecu benefiti i obilje stižu na pomalo neočekivane načine i iz neočekivanih izvora, stoga budite spremni na brzo djelovanje i kratke rokove za donošenje odluka. Mars u Ribama većinu će travnja „krstariti“ vašom prirodnom 8. kućom i uspješno vas oslobađati od svega što vam više nije potrebno, od toksičnih ljudi i odnosa sve do viška stvari u životnom prostoru pa čak i planova za čiju realizaciju trenutačno nemate ni prostora, ni vremena, a bogami niti živaca. U travnju biste se mogli pozabaviti i dugoročnijim financijskim planovima, nasljedstvom, kreditima, porezima i sličnim područjima koje ste već neko vrijeme zaobilazili i „ostavljali za poslije“. E, pa to „poslije“ je sada. Zatvorite sva dugovanja, osobito ona koje imate prema državi ili institucijama, kako vas poslije ne bi dočekale „kamate na nemar“. Ljubavni život je trenutačno izvan fokusa, no ako ste slobodni, kraj mjeseca mogao bi vam u život donijeti jednu krajnje simpatičnu i zanimljivu osobu.

Više o Lavovima potražite ovdje.

 

DJEVICA

I u travnju planet Mars ostaje u vašoj prirodnoj 7. kući zbog čega će i dalje odnosi i partnerstva biti vrlo značajni u odnosu na to kako se osjećate i koliko ste mirni i emocionalno stabilni. Koliko god ste u osnovi prilagodljiva osoba ipak će biti nužno uravnotežiti ili potpuno presjeći one odnose koji vas već neko vrijeme frustriraju, a nikako ne nalazite način kako da ih ili prekinete ili prihvatite nemogućnost da ih kontrolirate i na njih nekako utječete. Neovisno o tome je li riječ o partnerstvima poslovne ili romantično/bračne prirode. Drugi značajan događaj, solarna eklipsa na mlad Mjesec 8. travnja, dotaknut će se vaše prirodne 8. kuće i najaviti nužnost procesa osobne regeneracije i svojevrsnog pročišćavanja koji je nužan preduvjet za svaki napredak. Ovo je i područje koje, generalno gledano, upravlja svim krajevima i počecima, procesom transformacije i regeneracije, čišćenja i revitalizacije. Zato nije loše pustiti i dopustiti da iz vašeg života ode sve ono što vam više ne služi kao i odluka da se fizički, mentalno i emocionalno očistite i pročistite, ukratko – pobacate svo smeće, kako iz tijela, tako i iz stana/kuće, života. Poznavajući vas, vi ćete to učiniti vrlo staloženo, odgovorno i pedantno.

Više o Djevicama potražite ovdje.

 

VAGA

„Godina koja se pamti“ vama Vagama počinje ciklusom pomrčina u travnju i listopadu koje će, ako ih budete „odradili dobro“ vaš život promijeniti na nevjerojatne načine. Ova prva koja pada na mlad Mjesec 8. travnja prelazi preko vaše prirodne 7. kuće, polja odnosa i partnerstava te će, zajedno u sprezi s retrogradnim Merkurom kreirati okolnosti u kojima ćete se intenzivno baviti odnosima svih vrsta, a neki od vas otvoriti prostor i za neko značajno poslovno ili romantično partnerstvo, neovisno o tome jeste li donedavno jedno značajno životno partnerstvo priveli kraju. Kako se pomrčina Sunca događa na Kironu osnovna tema jest iscjeljenje onog ranjenog dijela vas koji je, nakon svega, ostao okrnjenog samopouzdanja i s nešto manje životne radosti. Ipak, većinu travnja Venera je u Ovnu pa ćete se hrabrije nositi s onima koji hotimice iskorištavaju vaš tolerantni i dobrohotni karakter i jasnije im postaviti granice. Mars u Ribama i vašem prirodnom 6. polju najavljuje podosta obaveza i privatne i poslovne prirode što je dobro, jer ćete biti u prilici raditi i zaraditi više. Vodite računa o ravnoteži poslovnih obaveza i trenutaka u kojima se trebate odmoriti i opustiti, jer bi vas pretjerivanje moglo odvesti u neke akutne situacije nakon kojih ćete ipak morati malo „stati na loptu“.

Više o Vagama potražite ovdje.

 

ŠKORPION

I dok vas Mars u Ribama još uvijek drži u osjećaju kako vam se događaju uzbudljive stvari ili barem na njih tako reagirate, nadolazeća pomrčina Sunca u Ovnu, otvorit će neke skrivene „Pandorine kutije“ koje ste pomno sakrili i od drugih i od samih sebe. One se prije svega tiču posla i okruženja u kojemu radite te će, neki od vas, dobiti nagonsku potrebu za korekcijom ili potpunom promjenom. Ne nužno posla i/ili poslodavca već prostora, suradnika i okruženja. Ako ste po tom pitanju neovisni i samostalni ili na nekoj od upravljačkih pozicija bit će nužno restruktuirati radna mjesta ili napraviti neke strateški važne promjene u kadrovskom smislu. Na to će vas upozoravati i retrogradni Merkur dovodeći vas u situacije kontinuiranog povaljanja istih ili sličnih problema. Roditelji Škorpioni morat će u travnju obaviti neke važne i odgovorne zadatke koji se tiču djece, a vi slobodni mogli biste razmisliti o nekom dinamičnom hobiju ili sportskoj aktivnosti koja će vam pomoći vratiti se u formu nakon zimskog ulijenjivanja. Neka vas u izboru vodi entuzijazam i strast te želja za učenjem i usavršavanjem u nekoj vještini. Pa čak i ako se radi o individualnim tehnikama svjesnog disanja. Štoviše, jedna takva bi vam zaista smirila um i pomogla u distanciranju od napornih ljudi i napornih situacija.

Više o Škorpionima potražite ovdje.

 

STRIJELAC

Već ste neko vrijeme željni promjena koje će unijeti dašak svježeg zraka u vaš život. Proteklo ste vrijeme bili više nego inače fokusirani na obiteljski život i poslove koje treba odraditi kako biste prodali, kupili, renovirali ili naprosto samo osvježili prostor u kojemu živite. Mars u Ribama i u travnju će dio vaše energije usmjeravati na te i takve teme, no od 8. travnja i solarne eklipse u Ovnu, koja se uvijek događa u vrijeme mladog Mjeseca, dio vaše pažnje bit će usmjeren na želju i potrebu za stvaranjem, zabavom i opuštanjem. Stoga, ako vam je posao vezan uz područje ideja i kreacija travanj bi mogao biti početak jednog vrlo produktivnog razdoblja, osobito ako je riječ o nekim idejama koje ste već prije imali na umu, ali ih nije bilo prilike i mogućnosti tada realizirati. Retrogradni Merkur pružit će vam drugu priliku i pomoći vam otvoriti ona vrata koja vas vode u pravcu uspjeha. Entuzijazma i sreće vam neće nedostajati (ipak ste vi Strijelac, miljenik Jupitera) već samo malo sinkroniciteta koji će poništiti svaki otpor ili zastoj. Mladi i/ili slobodni Strijelci ulaze u mjesec u kojemu su bliski susreti ne samo mogući, već vrlo vjerojatni pa bi se zaozbiljno mogli svježe zaljubiti i doslovce procvjetati.

Više o Strijelcima potražite ovdje.

 

JARAC

Mars je dio ožujka forsirao područje komunikacija, edukacija i kratkih putovanja, a taj se trend nastavlja i u većem dijelu travnja. No, budući da se pomrčina Sunca na mlad Mjesec 8. travnja događa u Ovnu i vašoj prirodnoj 4. kući, travanj označava početak razdoblja od minimalno pola godine (pa i duže) u kojemu ćete se intenzivnije baviti s nekim obiteljskim situacijama i poslovima vezanima uz nekretnine, bilo da je riječ o kupnji, prodaji ili renovaciji. Na tom ćete polju donijeti neke značajne odluke, no možda se vratiti i na neke stare planove i iznova ih reaktivirati, na što ukazuje retrogradni Merkur. U svakom slučaju, vrijeme je za cjeloviti preustroj i implementaciju nekih dugoročnih rješenja vezanih uz obitelj i/ili stanovanje. Financijski ste stabilni, a isplatu koju već neko vrijeme očekujete mogao bi „ubrzati“ retrogradni Merkur u dane njegove retrogradnosti, do 24. travnja. Ako ste mladi i slobodni bez sumnje i zadrške prihvatite komunikaciju na daljinu koja bi se mogla pojaviti na obzorju. Nikad ne znate u što se sve kvalitetno s vremenom može pretvoriti. Nemojte odmah odustati nakon par sitnica koje vam neće „sjesti na prvu“. Ne tražite „dlaku u jajetu“ i ne budite baš toliki kritičar i „namćor“.

Više o Jarčevima potražite ovdje.

 

VODENJAK

U posljednje vrijeme uzburkala vam se financijska situacija ponajprije zbog nekih nepredviđenih i neočekivanih troškova koje, htjeli ne htjeli, ne možete izbjeći. Mars u Ribama i vašoj prirodnoj 2. kući testirat će i neke vaše životne vrijednosti i uvjerenja koja imate o životnim situacijama i pojavama, a sve s ciljem da ih rekonstruirate i više prilagodite onome tko vi uistinu jeste, bez obzira na to što o svemu mislili drugi ljudi. Retrogradni Merkur i ovnovska solarna eklipsa 8. travnja događa se u prostoru vaše prirodne 3. kuće, a to stavlja naglasak na odnose na dnevnoj bazi, kratka putovanja i kratke edukacije te rješavanje „zaostale papirologije“, što je nužno kako biste priveli kraju neke privatne i poslovne projekte. Nekima od vas smiješe se potpisivanja nekih važnih ugovora koji će na pozitivan način utjecati na neke životne potrebe ili vas, naprosto, usmjeriti u realizaciju starih želja. Emocionalno ste zainteresirani, no nedostaje entuzijazma na drugoj strani. Vi koji ste u vezama/brakovima trebali biste dodatno poraditi na komunikaciji s partnerom, jer vam se u posljednje vrijeme čini kako vam dosta toga promiče, a sve manje imate vremena kako biste „pohvatali konce“.

Više o Vodenjacima potražite ovdje.

 

RIBE

Mars vas je poprilično razbudio i potaknuo na djelovanje pa ste ipak uspjeli uvesti red čak i na onim područjima i mjestima gdje je već više mjeseci vladao kaos ili nered. I u travnju Mars je u vašem znaku pa ste napokon motivirani izboriti se za sebe. Kako pomrčina Sunca u Ovnu pada u vašu prirodnu 2. kuću odlučni ste i u promjeni obrazaca vezanih uz novac, a neki od vas će zahvaljujući nekim odlukama povećati mjesečni prihod. U pozadini svega važno je temeljito preustrojiti osobni sustav vjerovanja zbog kojega ste uvijek više davali drugima, uglavnom na vlastitu štetu ili gubitak. Neki od vas su više vjerovali drugima nego sebi, a neki se našli u problemima jer su vjerovali krivim osobama. U svakom slučaju, gužva se polako raščišćava, žrtve i gubici su neminovni i najvažnije je iz svega toga izaći čistog obraza, jer na to što će misliti ili govoriti drugi ionako ne možete utjecati. Retrogradni Merkur potiče na ispravljanje „dugova iz prošlosti“ ili ponavljanje onoga što nije uspjelo zadnji puta. To će, naime, na vas imati gotovo terapeutski učinak jer ćete, u konačnici, moći i oprostiti sebi što nešto niste vidjeli dovoljno jasno da biste mogli donijeti ispravnu odluku. Palčevi da u tome uspijete.

Više o Ribama potražite ovdje.

 

 

Možda želite pročitati i sljedeće:

Prvi retrogradni Merkur u 2024. donosi poučno, otkrivajuće i uzbudljivo razdoblje

 

 

Goga Kovačević,

– Astrologija je divna, tako duboka, mudra, nerijetko toliko precizna i jasna. Kao svjetlo koje ti pomaže da njime obasjaš cestu. Plus još koji znak usput, da ne zalutaš.

www.zvjezdarnik.com

 

Foto: Freepik

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.