online nabavka hrane

Veliki vodič kroz online nabavku namirnica

 

Veliki redovi ispred dućana, stalna briga oko toga što nas okružuje i želja da ne napuštamo sigurnost svoja četiri zida posljedice su prijetnje pandemije. Zasigurno se pitate kako si možete olakšati nabavku hrane.

Srećom više nismo primorani izlaziti iz kuće kako bi osigurali sebi i ukućanima zdravu i ukusnu hranu. Za nas se brinu brojne trgovine, obrti i OPG-ovci koji nude mogućnost dostave hrane do kućnog praga. Naručujući hranu online, ostajemo doma, ali ne posustajemo u nabavci kvalitetne hrane.

Zbog toga smo vam u nastavku pripremili popis internet stranica za online kupovinu hrane. Osim većih lanaca trgovina koji nude dostavu narudžbe do kućnog praga postoji niz trgovina i udruga OPG-ova koji nude organske, ekološke proizvode s mogućnošću dostave narudžbe.

kiberhondrija

Vodič za online kupovinu namirnica s dostavom na kućnu adresu

Fino.hr trgovina je domaćnom, prirodnom i zdravom hranom. Nudi besplatnu dostavu za narudžbe minimalnog iznosa 300 kn za Zagreb i okolicu, a za ostatak hrvatske iznad 500 kn.

Hranu isključivo iz domaćih OPG-ova pronađite u ponudi webshopa Finoteka. Dostava je besplatna za narudžbe iznad 350 kn i moguća za cijelu Hrvatsku.

Uberi ovo internet je trgovina koja dostavlja ekološko voće i povrće. Za Rijeku i okolicu dostava je subotom s minimalnom narudžbom od 75 kn, a četvrtkom za ostatak Hrvatske. Za ostatak Hrvatske nude besplatnu dostavu iznad 500 kn, a minimalna narudžba iznosi 150 kn.

Tvornica zdrave hrane ima webshop koji nudi bogat asortiman proizvoda. Dostava je besplatna za narudžbe iznad 299 kuna. Trošak dostave za narudžbe manje od 299 kuna iznosi 24 kuna. Isporuka je u roku tri dana za većinu područja Hrvatske.

online nabavka hrane

Prirodne i certificirane organske proizvode pronađite u webshopu Bio&Bio. Zbog velikog broja narudžbi, dostavu je potrebno čekati 5-7 dana za Zagreb te do deset dana za dostave izvan Zagreba. Iz sigurnosnih razloga jedini mogući način plaćanja do daljnjeg jest plaćanje debitnim i kreditnim karticama. Za narudžbu iznad 199 kuna dostava je besplatna.

Veliki izbor rinfuze nalazi se na stranicama Greencajg. Uz narudžbu iznad 299 kn nude besplatnu dostavu za cijelu Hrvatsku.

Mljekara Latus iz Žminja putem HP-a na trošak primatelja šalje svoje sireve. Narudžbe se šalju na mail narudzbe@mljekaralatus.hr. Dostava je moguća za cijelu Hrvatsku.

Specijalnizirana trgovina za ekološke proizvode na bazi soje i pšenice Annapurna nudi besplatnu dostavu u iznosu narudžbe više od 150 kuna za grad Zagreb ili 250 kuna za ostatak Hrvatske. Isporuka je sljedeći radni dan.

Mnogi OPG-ovi udružili su se i pokazali poduzetan duh te omogućili da nam proizvodi s placa budu dostavljeni kući. Tako možete pronaći brojne linkove domaćih proizvođača koji nude dostavu proizvoda na facebook stanici udruge Vestigium.

nabavka hrane

Dostava samo za Zagreb

Dostavu svježeg voća i povrća te orašastih plodova pronađite na stranicama Voćarna.hr. Dostava je moguća samo na području Zagreba te se zbog velikog broja narudžbi čeka na isporuku 4-5 dana. Minimalna cijena košarice je 200 kn, a dostava je besplatna iznad 500 kn.

Plac.hr nudi dostavu proizvoda hrvatskih farmi samo za područje grada Zagreba. Za sve narudžbe veće od 350 kn dostava je besplatna.

Organska hrana je nadohvat ruke na stranicama Zdravi pinklec. Svaki tjedan dobavlja svježe sezonsko voće i povrće s hrvatskih farmi i pašnjaka. Količine su ograničene pa je potrebno prijaviti se na listu. Svoje narudžbe možete poslati do utorka navečer, a dan dostave je petak.

Zeko dostava voća i povrća domaćih OPG-ovaca u blizini Zagreba nudi brzu dostavu za Zagreb i okolicu. Narudžbe zaprimaju na e-mail adresu zeko.dostava@gmail.com, a ponudu uz suradnju s OPG-ovcima redovito objavljuju.

Dostavu ribe, voća i povrća s otoka Pašmana za Zagreb nudi Lola organics. Za narudžbe manje od 200 kuna dostava je 30 kuna.

nabavka hrane

Ukoliko si želite pružiti odmor od pripreme jela, moguće su narudžbe i pretpripremljenih jela putem web-shopa stranice Jedem doma, koja je potrebno u svega nekoliko minuta samo zagrijati ili ispeći. To su jela s rokom trajanja od 5-15 dana, bez ikakvih aditiva i konzervansa. Dostava na cijelom području grada Zagreba je besplatna.

Uz Jedem doma, Mali vrt također nudi zdrave gotove obroke na koje možete dobiti 5 % popusta. Osim gotovih obroka nude i svježe voće i povrće, mahunarke, orašaste plodove te mliječne proizvode. Minimalna narudžba za Zagreb je 30 kn ili 150 kn ovisno o udaljenosti.

nabavka namirnica

Ostali dijelovi Hrvatske

eCeker u prodaji ima domaće namirnice proizvođača iz Slavonije i Baranje. Dostava u Osijeku je utorkom i četvrtkom nakon uplate, a u Zagrebu unutar 5 radnih dana nakon uplate. Dostava je besplatna, a minimalna narudžba za Osijek iznosi 150 kn, a za Zagreb 35 kn.

Ekotržnica nudi dostavu proizvoda OPG-ova u cijeni od 10 kn za narudžbe veće od 150 kn na području Osijeka i obližnjih mjesta.

Virtualna tržnica otvorena je na Facebook stranici Lokalitet Pula za područje Pule i Rovinja. Narudžbe možete ostaviti do 13 sati, a beskontaktne dostave su od 16 do 20 sati. Plaćanje je moguće uplatom na račun, uskoro i kartično.

 

Renata Mavrić

 

Foto: Unsplash

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.