ZEN tarot – Moć sadašnjeg trenutka

 

Osoba na slici skakuće po kamenju, lagano i pomalo neozbiljno, a istovremeno potpuno balansirano i budno. Ona potpuno prisutno korača po kanjonu, a istovremeno je negdje daleko izvan kanjona i gleda ga odozgora, što joj daje ravnotežu i sigurnost da je na dobrom putu.

Današnja karta nas poziva da se odmaknemo od naših preokupacija o drugim mjestima i vremenima i ostanemo potpuno u onome što se događa sada i ovdje. Život je ogroman ocean u kojem se možeš igrati ako odbaciš sve svoje sudove i preferencije i zakačenost na detalje svojih dugoročnih planova.

Prošlost više nije, a budućnost još nije: oboje se nesigurno kreću u pravcima koji ne postoje. Jedan od tih pravaca je sigurno postojao, ali više ne postoji. A drugi nije čak niti počeo postojati.

Jedina ispravna osoba je ona koja živi iz trenutka u trenutak, čija je strijela uperena u sadašnji trenutak, koja je uvijek ovdje i sada; ma gdje da se nalaziš tvoja prava bit, tvoja svjesnost, tvoje biće mora biti potpuno ovdje i sada. To je jedini ispravni smjer. Samo čovjek koji otkrije moć sadašnjeg trenutka može proći kroz zlatna vrata. Sadašnjost su zlatna vrata. Sada-ovdje su zlatna vrata.

Čovjek koji želi biti u sadašnjosti ne treba misliti, treba jedino vidjeti i ući kroz ta vrata. Iskustvo će doći, ali to iskustvo se ne treba prethodno očekivati.

Budi otvoren/a za ono što dolazi na tvoj put, onako kako dolazi. I ne brini se ako se spotakneš ili padneš; samo se podigni, otresi prašinu, dobro se nasmij i nastavi.

zen tarot

OSHO ZEN tarot je putokaz koji ti pomaže osvijestiti točku postojanja u kojoj se sada nalaziš i nudi odgovor na pitanje – kuda dalje? Za osobno čitanje javi se na indira@budidobro.com

 

Indira Juratek

Osnivačica i izvršna urednica holističkog & well-being portala Budi Dobro. Kolumnistica, theta healing terapeutkinja, majstorica i učiteljica reikija, vlasica brenda kristalnog nakita Zoe.

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.