politika

ZEN tarot – Politika

 

Prepoznaješ li ovo lice? Ama baš svatko od nas iza nevinog lica ima i politično lice koje izviri s vremena na vrijeme.

Zapravo, naš um je političan. Njegova priroda je planirati, raditi sheme i pokušati izmanipulirati situacije i ljude kako bi dobio upravo ono što želi.

Na današnjoj karti um predstavlja šarena lepršajuća maska ptice. Ispod se nazire nježno lice žene. Ono što treba osvijestiti je da su oba ova lica lažna. I meko, nježno lice žene, i napadna, šarena, mistična maska ptice. Političari nemaju pravo lice. Zato je cijela igra laž.

Onaj tko se može pretvarati, licemjer, postat će politički ili vjerski vođa. Njemu je potrebno jedino licemjerstvo, fasada iza koje se može sakriti. U stvarnosti vode i žive dvostruki život. Ti vidiš samo jednu stranu, istina ti ostaje skrivena. Licemjeri manipuliraju tobom čineći te slabim, učeći te krivnji, manjku dostojanstva, zbog njih se osjećaš bezvrijednim. Kada si takav s tobom je lako upravljati.

Današnja karta te poziva da pogledaš duboko u sebe da vidiš igraš li ovu igru. Ono što ćeš vidjeti može biti bolno, ali ne toliko bolno koliko je nastavak igre. Ta igra nikome ne služi, a ponajmanje tebi. Sve što postigneš na ovaj način, naposljetku će se pretvoriti u prašinu.

zen tarot

OSHO ZEN tarot je putokaz koji ti pomaže osvijestiti točku postojanja u kojoj se sada nalaziš i nudi odgovor na pitanje – kuda dalje? Za osobno čitanje javi se na indira@budidobro.com

 

Indira Juratek

 

1 Comment

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.