parallax background

ZEN tarot – Hrabrost

U nakladi CeKaPe-a objavljen je novi roman Suzane Bosnić Majcenić “Prolazne pojave”
21 siječnja, 2023

 

Ova karta pokazuje male cvjetove koji su prihvatili izazov i uspjeli izrasti iz kamenja i stijene. Okruženi aurom čiste svjetlosti pokazuju se u potpunoj ljepoti. Bez srama, svjesni su da je njihov sjaj jednako vrijedan kao i sjaj najsjajnijeg sunca.

Kada god smo suočeni s vrlo teškom situacijom imamo izbor: možemo biti ozlojeđeni i pokušati krivnju za to što nam se događa prebaciti na nekoga ili nešto ili s druge strane možemo prihvati izazov i iz njega narasti.

Cvijet nam pokazuje put. Pokazuje nam kako ga njegova strast za životom vodi kroz tamu u svjetlo. Nema smisla boriti se protiv izazova života ili pokušati ih zaobići ili pak poreći. Izazovi su tamo, a mi baš poput sjemena koje treba postati cvijet, moramo proći kroz njih. Budi dovoljno hrabar/ra da izrasteš u cvijet za koji si stvoren/a.

Sjeme ne može znati što će se dogoditi, sjeme nikada nije poznavalo cvijet. Sjeme čak ne može vjerovati da ima potencijal postati prekrasan cvijet. Putovanje je dugo i uvijek nam se čini sigurnije niti ne poći na put, jer put je nepoznat. Ništa nije garantirano.

Ništa se niti ne može garantirati. Na putu je 1001 opasnost, mnoge su zamke – a sjeme je sigurno, skriveno u čvrstom oklopu. Ali sjeme se trudi, ulaže napor: ono napušta čvrsti oklop koji je bio sigurnost, počinje se kretati. Borba odmah započinje: borba s tlom, s kamenom, sa stijenom. Sjeme je dobro učahureno, a mladica je nježna i čekaju ju mnoge opasnosti.

Za sjeme u njegovoj čahuri nije bilo opasnosti, tako je moglo preživjeti tisućljeća, ali mladica se kreće prema nepoznatom, prema suncu, prema izvoru svjetlosti, ne znajući gdje niti zašto. Križ koji nosi je težak, ali san ju je obuzeo i ona se ne prestaje kretati. Isti put je za čovjeka. Naporan je to put. Mnogo hrabrosti je potrebno na tom putu.

zen tarot

OSHO ZEN tarot je putokaz koji ti pomaže osvijestiti točku postojanja u kojoj se sada nalaziš i nudi odgovor na pitanje – kuda dalje? Za osobno čitanje javi se na indira@budidobro.com

 

Indira Juratek

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.