trudnoca

ZEN tarot – Strpljenje

 

Postoje vremena kada je jedino što nam preostaje čekati. Sjeme je posađeno, dijete raste u maternici, školjka ovija zrno pijeska i pretvara ga u biser.

Današnja karta nas podsjeća da je sada vrijeme kada je sve što se od nas očekuje da budemo jednostavno budni, strpljivi i čekamo.

Čovjek je zaboravio što je to strpljenje; to je gotovo napušteno mjesto. A strpljivost i mogućnost da se nešto mirno čeka je tako ogromno blago. Cijelo postojanje čeka pravi trenutak. Čak i drveće to zna – zna kad je vrijeme da procvate, a kada je vrijeme da odbaci sve listove i ostane golo ispod neba. Ono je prelijepo i u toj golotinji, dok iščekuje novo pupanje s velikim povjerenjem da je staro otišlo, ali da novo dolazi. Mi smo zaboravili čekati – sve želimo u žurbi. Ta žurba je veliki gubitak za čovječanstvo…

Žena na slici je baš u tom stavu. Zadovoljna i mirna, bez tračka anksioznosti, jednostavno čeka. Kroz sve mjesečeve faze, ona ostaje strpljiva i povezana s mjesečevim ritmom. Ona zna da je vrijeme kada treba biti pasivan, dopustiti prirodi da odradi svoje.

Ali ona nije uspavana ili indiferentna; ona zna da je vrijeme da bude spremna za nešto ogromno. Ovo vrijeme je puno misterije, baš poput sata prije svitanja. Sada je vrijeme kada treba čekati.

U tišini i čekanju u tebi nešto raste – tvoje autentično biće. I jednoga dana ono iskače i postaje plamen, a tvoja cijela osobnost je uzdrmana – ti jesi novi čovjek. A ovaj novi čovjek zna što je ceremonija; on zna koji su sokovi životni.

zen tarot

OSHO ZEN tarot je putokaz koji ti pomaže osvijestiti točku postojanja u kojoj se sada nalaziš i nudi odgovor na pitanje – kuda dalje? 

 

 

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.