parallax background

ZEN tarot – Unutarnje vodstvo

Povratak s godišnjeg: 10 rituala za životni sklad svakodnevice
16. rujna 2023.
Detaljan vodič: kako uspješno kupovati second hand odjeću
17. rujna 2023.

 

Svatko od nas ima svoje unutarnje vodstvo, svog svjetlosnog vodiča.

Ponekad se borimo sami sa sobom treba li vjerovati tom osjećaju unutar nas ili se voditi izvanjskim. Tako nam je teško slušati unutarnje vodstvo, uvijek se trudimo dobiti potvrdu vanjskim znakovima.

Kada se ova karta pojavi u čitanju znači da je došlo vrijeme kada trebaš i možeš vjerovati vodstvu svog najdubljeg bića.

Naš vodič uvijek priča šaptom, ponekad nas to zbunjuje jer nismo sigurni jesmo li dobro razumjeli. Ali ono što se izvana događa, ako slušamo unutarnje vodstvo, potvrda nam je da smo na dobrom putu – mi postajemo ispunjeniji, integrirani, osjećamo da se krećemo svijetom iz samog centra našeg bića. Ako ga slijediš, taj snop svjetlosti vodit će te točno tamo gdje trebaš ići.

Ako ne znaš za svoje unutarnje vodstvo, potraži ga, skriven je u tebi. Moraš pronaći svoje vodstvo – to je tvoj najiskreniji svjedok. Tvoje vodstvo je tvoja dharma, tvoj unutrašnji buddha – jedino tome odgovaraš. Kada probudiš tog buddhu tvoj život će biti okupan blagoslovima, svjetlošću, sjajem…

Tvoje vodstvo je poput svjetlosti. Uzmi tu svjetlost, uzmi tu svijeću i osvijetli tamu svog života. Čak i s najmanjom svjetlošću tama nestaje. A kada jednom osvijetliš svoju tamu, znat ćeš gdje je put. I više se nećeš pitati kuda trebam ići. Jednostavno ćeš ići.

zen tarot

 

OSHO ZEN tarot je putokaz koji ti pomaže osvijestiti točku postojanja u kojoj se sada nalaziš i nudi odgovor na pitanje – kuda dalje? Za osobno čitanje javi se na indira@budidobro.com

 

Indira Juratek

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.