theta healing

Theta Healing: što je to Theta iscjeljivanje i kako funkcionira

 

Theta Healing ili Theta iscjeljivanje je tehnika koja stvara fizičko, mentalno i duhovno iscjeljivanje. Prvenstveno se zasniva na radu na vjerovanjima koja nosimo u našem podsvjesnom umu, a za nas su ograničavajuća ili sputavajuća.

Naš mozak radi poput biološkog superkompjutera u koji su zapisane informacije. Način na koji interpretiramo te informacije postaje naš sustav vjerovanja. Kad tijelo, um i duša prihvate sustav kao stvaran, on postaje program. Programi mogu biti za našu dobrobit ili pak na našu štetu.

Koristeći Theta Healing tehniku mi imamo mogućnost detektirati te programe, raditi na njima i vjerovanjima koja kreiraju te tako mijenjati cjelokupnu sliku našeg života. Kroz ovaj rad nudi nam se mogućnost da očistimo i otpustimo ograničavajuća uvjerenja te svoj život obojamo sasvim drugim bojama – onima pozitivnima, podržavajućima, onima koje su za naše najveće i najuzvišenije dobro, koje potiču naše talente, darove i vrline te koje nose svrhovitost življenja.

theta healing

@indira.juratek – Theta healing terapeutkinja

Zašto Theta Healing (Theta iscjeljivanje)?

Tehnika Theta Healing je naziv dobila po theta moždanim valovima u kojima se sve unutar ove tehnike iscjeljivanja i događa. Theta valovi su valovi niske frekvencije, između 4 i 7 Hz, koji su inače prisutni pri dubokoj meditaciji ili u snu. Do danas su provedena brojna znanstvena istraživanja theta moždanih valova i njihovog utjecaja na naš život; Colgin navodi da su theta valovi najintrigantnije moždane oscilacije danas proučavane, dok ih Lynch i Baudry (1984) nazivaju čarobnim ritmom.

Theta valovi se povezuju sa stanjem duboke opuštenosti i relaksacije. Prisutni su prilikom meditativnih stanja, ali i sna – REM faza sna je theta val. Za ovu fazu sna su karakteristični brzi pokreti očiju, što se događa i theta praktičarima prilikom ulaska u theta stanje. Osobno Theta Healing volim zvati „budno sanjanje“, jer ono to je – a znamo da je u snovima sve moguće!

„Theta moždane valove emitira podsvjesni um. Podsvijest sadrži naše dugoročno pamćenje, a ujedno je i spremište kreativnog nadahnuća, potisnute kreativnosti i potisnutog psihološkog sadržaja (Wise, 2011).Theta valovi omogućuju nam doživljaj duboke meditacije u meditacijskom obrascu moždanih valova. Ključ dubine i blaženstva, koje ljudi traže u meditaciji, nalazimo u theta valovima. U theta stanju uspostavljamo najsnažniju duhovnu povezanost. U tom stanju može biti zatvoreno i nedostupno (ako ne posjedujemo odgovarajuću kombinaciju drugih frekvencija za pristup) sve s čime nismo u dodiru i što je na određeni način zakopano duboko u našoj psihi – pozitivno ili negativno (Wise, 2011).“ – „Utjecaj theta moždanih valova na neke psihološke i fiziološke parametre“ – Doroteja Blagus

theta healing

@indira.juratek – Theta healing terapeutkinja

Kako funkcionira theta healing (theta iscjeljivanje)?

Theta valovi otvaraju našu svijest i dovode nas u polje beskonačnih mogućnosti, po theta tehnici znano kao Sedmi nivo postojanja. Neki drugi autori poput dr. Joe Dispenze nazivaju ga kvantnim poljem. Kako god ga zvali jedno je sigurno – to je polje čiste energije kreacije, mudrosti, bezuvjetne ljubavi, trenutačnih iscjeljenja, manifestiranja i najuzvišenije istine.

Iscjelitelji koji koriste Theta Healing tehniku (Theta iscjeljivanje) podučeni su detektirati i promijeniti nepodržavajuće programe i vjerovanja u podsvjesnom umu.

Programi i vjerovanja se mogu nalaziti na četiri nivoa vjerovanja – Osnovni nivo, Genetski nivo, Povijesni nivo i Nivo duše. Ti sustavi vjerovanja protežu se u prošlost, sadašnjost i budućnost. Oni su temelj rada Theta Healing tehnike.

Prilikom rada s klijentima praktičar Theta Healinga koristi se mišićnim energetskim testiranjem, koje omogućava samom klijentu da svojim tijelom potvrdi istinitost tvrdnji do kojih dođe terapeut.

Nakon što se detektiraju programi slijedi kopanje pomoću kojeg se locira trauma u kojoj je program, odnosno vjerovanje, nestalo. Trauma je svaki događaj koji nas je oblikovao! Ponekad je to zanemarivanje, zlostavljanje, napuštanje, a često je to nešto što nam je uskraćeno, nešto što su svi drugi imali, a mi ne, neka „sitnica“ iz djetinjstva koja nam je tada bila velika planina. Nema ljestvice trauma. Sve što nas je obilježilo i ostavilo ožiljak treba i zaslužuje iscjeljenje.

Kada se dođe do mjesta nastanka programa slijedi proces iscjeljivanja u kojem spoznajemo što se uistinu dogodilo, čemu nas je to učilo, otpuštanje svih negativnih osjećaja vezanih za taj događaj, otpuštanje krivnje, davanje oprosta i spuštanje vjerovanja da znamo da je nam je moguće i dopušteno živjeti bez toga. Događaj ne nestaje, ali nestaje naša energetska vezanost za njega čime dobivamo mudrost iskustva i slobodu.

Sve se svjedoči vizualizacijom pa možemo reći da je Theta Healing kvantna tehnika – jer nema promjene, ako nema svjedoka da se ona zbilja i dogodila. Sve se događa u trenutku, a promjene u životu se konkretne i vrlo brze.

theta healing

@indira.juratek – Theta healing terapeutkinja

Sustavi vjerovanja & rad na osjećajima u Theta Healingu

Ako niste sigurni što su sustavi vjerovanja, evo jednog primjera. Npr. na tretman dolazi osoba koja želi raditi na ljubavi, jer ju ne može ostvariti u svom životu. Kroz intuitivno očitanje dolazimo do podsvjesnih programa poput: Nisam vrijedna ljubavi, Mene nitko ne voli, Nije me moguće voljeti, Ne volim sebe, Drugi me ne vole, Ne znam što je ljubav itd. S takvim paketom programa, odnosno sustavom vjerovanja, osoba ne može privući u život osobu koja će ju voljeti, jer podsvjesno smatra da ne zaslužuje ljubav jer nije vrijedna ljubavi.

Osim mijenjanja vjerovanja, važan dio iscjeljenja je i rad na osjećajima. Cijela priča oko manifestiranja počiva na tome da ćemo uspjeti nešto manifestirati samo onda ako se već osjećamo da to imamo. Da se nadovežemo na primjer gore. Osoba će teško privući ljubav u svoj život samo uklanjanjem nepodržavajućih osjećaja. Njoj su potrebni i pozitivn programi te osjećaji da bi se stvarnost posložila na najbolji i željeni način za nju. Radom na osjećajima praktičar uči osobu kako se osjećati voljenom, jer osoba koja smatra da nije vrijedna ljubavi, vjerojatno ne zna kakav je to osjećaj kad ju netko voli. Kada imamo u podsvjesnom umu podržavajuće programe i pripadajuće osjećaje, život nam spušta iskustvo.

Theta iscjeljivanje – Koristi moć svega što jest

Mi zaista jesmo kokreatori naših života, radili to svjesno ili nesvjesno. Naš život je refleksija naših programa, vjerovanja, obrazaca. Louise L. Hay je rekla “Misli koje smo odabrali misliti, alat su kojim oslikavamo platno svoga života.” Pa budimo ti slikari, ti kreatori, koji će stvoriti ono najljepše za sebe, koji će dopustiti da se to dogodi i koji će živjeti svoj život na najbolji mogući način – svjetlost, energija, ljubav, mir, harmonija!

 

Indira Juratek

 

Foto: marina Ćosić

Osnivačica i izvršna urednica holističkog & well-being portala Budi Dobro. Kolumnistica, theta healing terapeutkinja, majstorica i učiteljica reikija, vlasica brenda kristalnog nakita Zoe.