parallax background

Živjeti svoju viziju – Aktiviraj svoje jedinstvene darove i najveće potencijale

tarot
ZEN tarot – Otpuštanje
28. listopada 2023.
halloween
Halloween iza maske
29. listopada 2023.

 

Michael Bernard Beckwith je 70-ih godina prošlog stoljeća započeo svoje unutarnje putovanje prihvaćajući mudrosti učenja i istoka i zapada.

Šesnaest godina kasnije pokrenuo je Međunarodni duhovni centar Agape, a potom je osnovao i Sveučilište Agape. Suosnivač je organizacija Association for Global New Thought (Društvo za globalnu novu misao) i A Season for Nonviolence (Doba nenasilja).

Autor je knjiga Spiritual Liberation: Fulfilling Your Soul’s Potential, The Answer Is You, Inspirations of the Heart i A Manifesto of Peace.

Gostovao je u Oprah Winfrey Show, Larry King Live, Tavis Smiley,u programu Younity te vlastitom programu The Answer Is You, a pojavio se i u filmovima The Moses Code, Pass It On i Living Luminaries te u dokumentarom filmu posvećenom njegovu životu, Spiritual Liberation.

Traženi je učitelj meditacije, voditelj meditacijskih seminara te moderator konferencija i seminara o procesu životnog vizionarstva. Svakog petka poslijepodne tisuće ljudi slušaju Beckwithov radijski program na losanđeleskoj postaji KPFK – Wake Up: The sound of Transformation. Njegove humanitarne aktivnosti dobile su pohvale mnogih organizacija.

U svojoj knjizi „Živjeti svoju viziju“  (hrvatsko izdanje Nakladnička kuća Planetopija, prijevod Merima Nikočević Ibrahimpašić) poziva nas da pogledamo svoje jedinstvene darove i potencijale te sve to aktiviramo u spoju karakterističnom samo nama i živimo život o kojem sanjamo. U nastavku pročitajte recenziju.

Živjeti svoju viziju, Michael Bernard Beckwith

Michael Bernard Beckwith utemeljitelj je transformacijske metode dubokog istraživanja i duhovne prakse usmjerene k napretku, razvoju i otkrivanju vlastite duše, pod imenom Life Visioning Process (LVP) – proces životnog vizionarstva. Ova metoda dostupna je svima, a dr. Beckwith ju temeljito i korak po korak objašnjava kroz knjigu „Živjeti svoju viziju“.

„Proces životnog vizionarstva tehnika je transformacije koja mijenja život. Umijeće vizionarstva smješta nas na čelo ovog sustvarateljskog procesa, a znanost vizionarstva omogućava nam da ga aktiviramo pomoću zakona koji upravljaju svemirom.“

Naime, kao što mnoge tehnike i učenja koje se danas nude spajaju neuroznanost i duhovnost i ova metoda počiva na istim počelima. U našim formativnim godinama stvorilo se mnoštvo programa, uvjerenja i obrazaca pohranjenih u našem podsvjesnom umu, koji oblikuju našu stvarnost. Znanost je dokazala da djelujemo s cca 5 % svjesnog uma, a ostalo dolazi iz podsvjesnog uma. Upravo nam to može objasniti zašto nam se životi ne kreću u željenim smjerovima, zašto sabotiramo sami sebe, zašto ne možemo ostvariti želje i vizije. Ono što je odlično je činjenica da postoje načini, tehnike i metode reprogramiranja tih obrazaca, programa i uvjerenja i usklađivanja istih s našim istinskim željama i vizijama. „Kada se vaše misli i djela počnu usklađivati s imperativima vaše duše u svom životu uživate punu podršku svemira.“

Knjiga „Živjeti svoju viziju“ vodi nas kroz četiri stupnja svijesti: svijest žrtve, svijest koja manifestira, svijest koja usmjerava i bivstvujućasvijest te objašnjava obilježja svakog stupnja svijesti i napredak kroz njih.

Sljedeći korak kojeg autor opisuje je uspostavljanje ravnoteže između napora i predaje (ples sustvaranja).

U neizvjesnom razdoblju prelaska između stupnjeva svijesti dolazi do razdoblja u životu kojeg zovemo „mračna noć duše”, a autor nudi vodič za snalaženje. Na koncu, knjiga donosi primjenu procesa životnog vizionarstva u svim temeljnim životnim strukturama – odnosi, financije, životni poziv i duhovna praksu.

„Vi ste ono što se događa kada se jasnoća vizije i vaš život stope kako bi se ostvario vaš evolucijski potencijal. Bez obzira na vrijeme koje ste već proveli na ovom planetu, vizija životne svrhe ponijet će vas na krilima novog nadahnuća. A probuđeni entuzijazam prožet će sve vaše životne strukture.“

Kako biste aktivirali svoje jedinstvene darove i najveće potencijale i živjeli svoju viziju zašto ne biste već danas otvorili ovaj krasan vodič i krenuli tim putem?!

 

Možda vas zanimaju slične teme:

8 novih knjiga koje nećete moći ispustiti ovog listopada 

10 novih knjiga koje nećete moći ispustiti ovog rujna 

Ako vas zanimaju teme književnosti i recenzije knjiga posjetite našu rubriku DOBRA KNJIGA.

 

 

Indira Juratek 

 

Foto: Pexels, PR

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.