parallax background

Indira Juratek: Potraga za savršenom kuhinjom

foccacia
Janjolinka: Sourdough focaccia
17 srpnja, 2022
reumatoidni artritis
Kakvu ulogu biljka mačja kandža ima kod reumatoidnog artritisa?
18 srpnja, 2022

 

Na proljeće 2020. godine, taman neposredno prije lockdowna, s obitelji sam se iz Zagreba preselila na selo, u pitoreskno mjesto Marija Gorica, na samoj granici sa Slovenijom. Iako smo od metropole udaljeni samo 25 km, od užurbanog gradskog života dijele nas svemiri i galaksije.

Kada smo se preselili naša kuća snova je bila napola gotova, a mi smo privremeni smještaj pronašli u gostinjskoj kućici od svega 20 kvadrata. Iako se čini nemogućim – mi (suprug, kćerka, sin, mačak i ja) smo u njoj proveli 2 godine. Bilo je izazovno, ali meni je najizazovniji moment ipak bila kuhinja. S obzirom na prilike ona je bila vanjska. Po ljeti je to bilo slatko, simpatično i često praktično, ali u zimskom periodu je zbilja bilo naporno i ponekad jako teško. U tom razdoblju sam maštala o tome kako će u velikoj kući moja kuhinja biti divna, velika, prostrana i središnji moment za okupljanje obitelji i stvaranje toplih i mirisnih uspomena. Dodatni moment mom sanjarenju bila je i činjenica da je naša kuća ujedno i Holistički centar Budi Dobro – mjesto dobrih vibracija na kojem čitatelji portala uživo mogu isprobati sve o čemu pišemo.

U 2022. godinu uplovili smo s preseljenjem u veliku kuću. Bilo je to veliko olakšanje, ali je preda mnom bila još jedna velika, važna i prekrasna misija – pronaći savršenu kuhinju!

prima kuhinja

U nastavku vas vodim kroz svoju potragu, iskustvo i oduševljenje što su moja maštanja postala stvarnost.

Potraga za savršenom kuhinjom

Potraga za savršenom kuhinjom me odvela u Prima salon i mogu reći da je to bila ljubav na prvi pogled. Znate koliko mi na Budi Dobro volimo hrvatski proizvod, a kada je još sve to moderno, pristupačno, kvalitetno, prilagođeno potrebama i mjerama suvremenog čovjeka – jasno je da je Prima postala Prijatelj mog doma!

Kako su vrata mog doma otvorena i posjetiteljima Holističkog centra Budi Dobro, osjetila sam i posebnu radost da ću svima moći reći da je ova super kuhinja u kojoj kuhamo najljepše priče „naše gore list“, jer je riječ o hrvatskoj tvrtki s tradicijom dužom od 25 godina, a sav se namještaj  proizvodi u Hrvatskoj.

prima kuhinja

prima kuhinja

Iako sam imala ideje kako želim da moja savršena kuhinja izgleda – moderna, a ladanjska; prirodnih tonova, ali ne dosadna i jednolična – bogata ponuda kuhinja u Primi navela me da se zapitam i o drugim opcijama. Prostor u koji je kuhinja trebala doći podnio bi sve boje, a s obzirom na već spomenutu zaista sjajnu ponudu uzoraka i mogućnosti pomislila sam kako bi u našoj kući lijepo izgledala i sasvim moderna kuhinja potpuno čistih linija i visokog sjaja; mogla sam zamisliti i rustikalnu priču; a kako je cijeli prostor crno-bijeli čak mi se činilo da bi i kuhinja jarkih boja savršeno podigla sveukupni dojam. Mada sam neodlučna Vaga, ipak nisam toliko dugo lutala u „šumi“ izbora, jer Prima u svom salonu ima djelatnike koji su mi predano i stručno pomogli u izboru i odluci, što me posebno oduševilo. Već od prvog kontakta bilo je jasno da se ovdje radi o profesionalcima koji mogu razumjeti moje ideje i želje i dati mi praktične savjete i postaviti ona prava pitanja koja su me u konačnici odvela do izbora one idelane kuhinje za našu kuću.

prima kuhinja

prima

Pronašla sam svoju savršenu kuhinju

Prima nudi blok, modularne i kuhinje po mjeri. Ja sam na kraju odabrala ovu posljednju opciju i to model Amelia. Unatoč širokoj paleti boja, vratila sam se prvotnoj zamisli i odabrala MDF fronte u mat izvedbi – kašmir i fjord plava. Za korpus sam se odlučila na hrast chalet, jer mi se činio najprirodnijim i toplim. Uz velik broj fronta raznih boja i završne obrade, na izbor sam imala i ugradbenu rasvjetu, razne ručkice, kompakt ili klasične radne ploče – baš sve što je potrebno kuhinji iz snova!

prima kuhinja

Sukladno željama i potrebama stručna savjetnica pružila mi je besplatnu uslugu 3D planiranja s kojom smo zajedno stvorile Ameliu koja će se savršeno uklopiti u moj prostor – a pri tome biti unikatna i posebna.

prima kuhinja

Nakon 3D planiranja u salonu, sljedeći korak je bila izmjera na terenu, kako bismo bili sigurni da je sve kako treba te kako niti jedan centimetar prostora ne bi ostao neiskorišten. Ove kuhinje po mjeri ne ističu se samo dizajnom koji postavlja trendove, već su bogate funkcionalnim rješenjima. Bilo mi je izrazito važno da mi korištenje kuhinje bude prirodno i jednostavno te da imam dovoljno prostora sve lijepo i pregledno posložiti.

prima kuhinja

U Primi sam zaista pronašla svoju savršenu kuhinju, a uz stručnu i profesionalnu pomoć savjetnice optimalno smo posložili sve elemente i raspored i jedva čekam da vam u idućem članku pokažem kakvu smo ljepotu u konačnici dobili.

 

Indira Juratek

 

Foto: Nataša Rajčević, Indira Juratek

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.