access bars

Access Bars – promjene s lakoćom, radošću i slavljem

 

Što ako promjene ne moraju biti teške i neugodne? Što ako je sve što moramo napraviti postaviti pravo pitanje?

Umoreni rutinom i brzinom svakodnevnog života često postajemo malodušni i nezadovoljni. U želji da u jednom danu obavimo što više samonametnutih obaveza i očekivanja zaboravljamo na sebe. Svoje želje i potrebe stavljamo na stranu pretvarajući ih u nagradu kada za to dođe vrijeme. Ali vrijeme ne pita, prolazi prebrzo i tako ostajemo nesretni i napeti.

Što bi se dogodilo kada bismo odlučili malo popustiti i pokloniti si vrijeme za uživanje, za istraživanje? Što bi bilo kada bismo bili malo sebični i bez izlike odlučili da je vrijeme za nas upravo sada?

Mnogo je tehnika koje nas osvještavaju da je jedino vrijeme koje postoji upravo ono sada. Sada je jedini trenutak kad možemo nešto napraviti, djelovati i misliti i što će utjecati na naš budući život.

Jedna od tehnika koja nam pomaže da fokus prebacimo na sebe je Access Bars. To je osnovna tehnika iz seta tehnika Access Consciousness koju je prije 25 godina osmislio Gary Douglas.

Tehnika omogućava tijelu da prima i mijenja se s potpunom lakoćom. Access Bars® (barovi) su 32 točke na glavi koje laganim dodirima aktiviramo i otpuštamo sve ono što nam ne omogućava da primamo. Dodirom točaka otpuštamo ideje, misli, vjerovanja, emocije i sva razmatranja koja smo pomno sakupili tijekom života.

Prilikim dodirivanja točaka na glavi radi se i verbalni dio tretmana, postavljanje pitanja, koji može biti zbunjujuć, ali jako mnogo otključava. Ne moramo razumjeti postavljena nam pitanja da bi se naše nesvjesno otključalo i otpustilo ograničenja, već samo verbaliziramo prvu misao koja nam „padne na pamet“. Možemo čak biti i zbunjeni našim iskrenim odgovorom i pitati se odakle je došao. Svaki naš trud da osvijestimo što nam podsvijest otkriva veliki je napredak na putu prihvaćanja i razumijevanja sebe.

Svakim tretmanom može se otpustiti mnogo godina ograničenja, posebice u onoj oblasti života koja korespondira sa specifičnom točkom koja se dodiruje. Ovim procesom ukidaju se ograničenja u svim aspektima života koje smo voljni promijeniti.

Učinkovitost tehnike možeš probati odlaskom na tretman nakon kojeg ćeš se u najgorem slučaju osjećati kao nakon najbolje masaže u svom životu. U najboljem slučaju život ti se može promijeniti u nešto nezamislivo dobro s totalnom lakoćom.

I što je još moguće?

Ti biraš…

 

Lana Mesić

Foto: Unsplash

3 Comments

 • Avatar
  Tihsna

  Kod Lane osobno idem već 4 mjeseca. Napredak je ogroman i odmah je bio vidljiv. Zato bih izdvojila ovu tehniku od svih drugih koje sam probala. Preporuka za sve koji žele biti bolje osobe i živjeti sretniji i opušteniji život.

 • Avatar
  Tihana

  Osobno idem kod Lane na tretman od početka godine.
  Najiskrenije, ovo je prva tehnika u životu koju sam probala, a da sam vidjela rezultat ODMAH!
  (od mnogih drugih tehnika koje sam probala poput Autogenog treninga, Reikija, Kriya Yoge, Gestalt terapije itd.).
  Ova tehnika mijenja vas iznutra. Oslobađa vas svih nagomilanih “sranja” koje su vam drugi nametnuli. Osjećate se lakše. Brzo otpuštate loše stvari koje vas muče.
  Ja sam oduševljena i preporučam ju svima!
  Ali jedini preduvjet je da zaista želite promjenu na bolje u životu.
  Mnogi govore da žele promjene na bolje, ali radije ostaju u naučeno lošem jer to je poznato i sigurno.
  Ali znate kako se kaže: UČITELJ dođe kada je UČENIK spreman 🙂

 • Avatar
  Maja

  Isprobala sam ovaj tretman i preporučujem ga svima! 🙂

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.