koktel

Blagdanski koktel – mimoza s brusnicama

 

Još jedna godina je iza nas i vrijeme je da si nazdravimo za sve (ne)uspjehe koji su nas ojačali, ali i za nadolazeće vrijeme koje je pred nama i čeka nas sa svim svojim lijepim i ne baš lijepim trenucima.

Takav je život i trebamo ga prihvatiti i živjeti punim plućima. Puno sreće u godini koja nam stiže želim vam svima. Budite i dalje dobro! Živjeli uz ovu mimozu s brusnicama!

mimoza s brusnicama

Recept: Blagdanski koktel – mimoza s brusnicama

Sastojci:

• 1/2 šalice šećera po želji
• 1/2 šalice vode
• 1/2 šalice svježih ili zaleđenih brusnica* (+ dodatno za serviranje)
• 1 štapić cimeta
• 2 anisa
• 1 boca šampanjca
• nekoliko grančica svježeg ružmarina

*Ako ne možete pronaći brusnice koristite bilo koje drugo bobičasto voće, moja preporuka su maline.

koktel mimoza

Priprema:

1. Šećer, vodu i brusnice staviti u posudu za kuhanje i zakuhati uz miješanje. Kuhati sve dok se šećer ne istopi. Prebaciti u staklenku, dodati cimet i anis te poklopiti i staviti u hladnjak preko noći ili par sati da se svi okusi povežu i da se sirup malo stisne.

2. Servirati u čašama za šampanjac, dodati po žličicu sirupa, šampanjca, zaleđenih brusnica i za kraj grančice ružmarina kojima ćete miješati.

koktel mimoza

koktel

koktel mimoza

Intervju s Doris Valković povodom lansiranja prve kuharice Biljni užitak možete pročitati ovdje. 

 

Doris Valković

– Svoju ljubav prema kuhanju i istraživanju novih okusa već nekoliko godina izražavam kroz pisanje recepata na blogu Foodoris. Osim kuhanja moja velika ljubav su životinje, priroda, razne fizičke aktivnosti i putovanja. Na putovanjima se osjećam najviše kao “kod kuće”, osjećam da živim punim plućima i rastem kao osoba. Putovanja su mi također i inspiracija za nove okuse i recepte koje otkrivam. Veseli me što imam priliku inspirirati na kuhanje i osjećam da sam time ispunila jednu od svojih misija na ovom svijetu – biti možebitni pokretač nečijeg života na bolje.

 

Foto: Foodoris

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.