endometrioza

“Život s endometriozom” – film u kojem 9 žena prepričava svoje potresne ispovijesti dugogodišnje borbe s ovom bolešću

 

Godinama, slušajući ispovijedi žena koje u svojoj borbi ne nailaze na razumijevanje okoline za svoje simptome, predsjednica Udruge Žuto UŽE i dipl. naturopat, Jelena Pack, odlučila je mjesec ožujak, međunarodni mjesec osvješćivanja javnosti o bolesti kakva je endometrioza, posvetiti mnogobrojnim akcijama upravo u cilju osvješćivanja javnosti o ovoj bolesti, koja pogađa 1 od 10 žena u reproduktivnoj dobi.

Iako je ožujak iza nas, endometrioza i tegobe koje izaziva brojnim ženama i dalje je tu.

Veliki doprinos toj borbi daje film pod nazivom “Život s endometriozom” u kojem 9 žena prepričava svoje potresne ispovijesti dugogodišnje borbe s ovom bolešću, traganja za dijagnozom, nerazumijevanja okoline i medicinske zajednice, kao i groznih simptoma i posljedica po zdravlje žene, koju ova bolest može imati.

Film u cijelosti možete pogledati na linku niže.

Udruga Žuto UŽE u Hrvatskoj postoji od 2019. godine, a djeluje i na području Srbije i Austrije. Udruga u Hrvatskoj i regiji trenutno broji preko 10000 članica, a taj broj svakodnevno raste.

Udrugu Žuto UŽE možete zapratiti na:

Facebook:
Grupa Žuto UŽE – Udruga Žena Endometrioza
Endometrioza- saveti i podrska svim ženama

Instagram:
@hormonska_veza

YouTube kanal

„Endometrioza je bolest o kojoj se malo govori i zna, a koja izrazito utječe na zdravlje žene. Poruka naše Udruge je da dijelite svoja iskustva s drugim ženama u svojoj okolini, kako bismo uspjele osvijestiti taj problem i potaknuti medicinsku struku da se više pozabavi ovom bolešću. Budite si međusobna podrška.“ – zaključuje dopredsjednica Udruge Žuto UŽE, Martina Pranjić

 

 

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.