Partnerski odnos je najsloženiji odnos
4. srpnja 2023.
Vitamin more – kako iskoristiti prirodnu magiju i blagoslove mora
5. srpnja 2023.

 

S dolaskom toplijeg vremena dolaze nam i komarci. I eto nam prilike da živimo nenasilje – Ahimsu. Poštujmo život, ne ubijamo komarce i insekte već se od njih zaštitimo na prirodan način.

Svaki život je jednako vrijedan, svi imamo pravo na život pa zato ne radimo razliku između čovjeka, psa i mačke te komaraca, krpelja, mušica i ostalih insekata.

I zato, koliko god vam komarci smetali izaberite nenasilje, nemojte ih ubijati, ne koristite štetne toksične repelente, već napravite sami svoj prirodni repelent čiji miris će ih jednostavno odbiti.

Za izradu prirodnog repelenta koristite isključivo kvalitetna kemotipizirana eterična ulja.

aromaterapija

DIY: Uljni repelent protiv komaraca

– 5 g eterično ulje limunski eukaliptus (Eucalyptus citriodora)

– 5 g eterično ulje cejlonska citronela (Cymbopogon nardus)

– 5 g biljno ulje neema (Azadirachta indica)

– 85 g biljno ulje lješnjak ili makadamija (brzo se upijaju)

Sve sastojke pomiješati, uliti u alkoholom dezinficiranu bočicu od tamnog stakla i dobro promućkati. Nanositi na kožu nekoliko puta dnevno. Receptura je prilagođena za odrasle osobe.

 

Više o aromaterapiji potražite u rubrici AROMATERAPIJA.

 

Ivona Kovačević Nemec

– osnivačica Anahata aromaterapije, certificirana je aromaterapeutkinja, fitoaromaterapeutkinja i yoga učiteljica sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa klijentima, učiteljica dječje yoge po Rainbow Kids metodi, Timeline Healing terapeut, Reiki, P.E.M. i Raindrop terapeut te trenutno pohađa edukacije za certificiranu voditeljicu sistemskih i obiteljskih konstelacija te učiteljicu meditacije.

Više na Anahata aromaterapija

 

Foto: Unsplash, Pexels

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.