parallax background

Dopustite si osjećati se dobro

joga
Ljetni online yoga ciklus Mid-Summer transformation
26. srpnja 2021.
ichigo ichie
Dobra knjiga: Ichigo–ichie; japansko umijeće življenja u sadašnjem trenutku
28. srpnja 2021.

 

Kao što smo već i utvrdili, vaše mentalno zdravlje povezano je s tjelesnim. Svaki trenutak je sljedeći najbolji za početak življenja radosnog života.

Za vas imam samo jedno pitanje: Dopuštate li si osjećati se dobro? Svakodnevno smo pod utjecajem drugih ljudi, okolnosti, posla, djece, roditelja, situacija i svjedočimo da je izazovno osjećati se dobro u momentima kada nam ne ide od ruke. Istina je da na druge ne možemo utjecati, ali na svoje odluke možemo.

Mi biramo posao koji ćemo raditi, ljude s kojima ćemo se družiti, stil života, kako ćemo upravljati novcem, partnera i sl. Ukoliko nas bilo koja od stavki ne čini zadovoljnim potrebno je pronaći motivaciju promijeniti je. Najidealnije bi bilo pronaći balans u svim segmentima života.

budi dobro

Svi mi želimo biti sretni, a tu je sreću teško pronaći u pasivnom načinu življenja. Zar nije tužna situacija u kojoj osoba svaki dan radi posao od devet do pet,
nakon toga dolazi kući, liježe u krevet i spava do sutradan kada opet ide na posao. To zasigurno nije ničija svrha u životu. Pronađite svoju strast. Pronađite ono što će vas uveseljavati. Već par dana osvještavam prolaznost života i, iako i sam nemam idealan život, čvrsto sam odlučio raditi na sebi, na segmentima u životu i
težim pronalasku balansa i radosti.

Koliko puta samo čujete starije ljude kako kažu da im je život proletio. Svima će. Iako je naša duša bezvremenska, tijelo nije. Ovaj trenutak odlučite svoj sljedeći korak i dopustite si biti dobro.

 

Rafael Jaić

– imam 23 godine i student sam Komunikologije, medija i novinarstva. S obzirom na to da sam istinski ljubitelj pozitivne psihologije i osobnog razvoja, završio sam tečajeve Life Coacha i NLP-a. Samim time stekao sam mnoga teorijska znanja, ali i praktična rješenja za razne izazove u životu koja sam spreman podijeliti sa svim čitateljima portala Budi dobro.

 

Foto: Pexels

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.