zen tarot

ZEN tarot – Lijenost

Žena na ovoj slici misli – uspjela sam. Sjedi na svom udobnom stolcu, opušteno uživa… Nema više snage da ustane i napravi išta, jer smatra da je već sve učinila.

Još nije svjesna promjena koja nadolaze, a već su tu na vratima i mjesto za koje smatra da je napokon sigurno nestat će za treptaj oka.

Lijenost ostavlja negativan utisak; osjećaš se kao da si bez energije, prazan, pospan, mrtav. Kada si u stanju ne-činjenja onda si pun/a energije, prepun/a, zračiš, kao da si sav od mjehurića, nisi pospan/a – potpuno si budan. Tada nisi mrtav/va – živ/a si u potpunosti.
Moguće je da te um pokuša prevariti i prikazati ti lijenost kao stanje ne-činjenja. Da misliš da si postigao/la stanje ZEN majstora. Ali tako možeš zavarati samo sebe. Stoga budi oprezan/a kad osjetiš da te lijenost obuzima.

Poruka koju današnja karta nosi je da udobno mjesto nije tvoja zadnja destinacija. Putovanje još nije gotovo. Tvoje samozadovoljstvo se možda i rodilo iz pravog osjećaja uspjeha, ali sad je vrijeme da kreneš dalje. Bez obzira koliko ti je sad ugodno, zapamti da su iznad neba druga nebesa koja čekaju da budu otkrivena.

zen tarot

 

 

OSHO ZEN tarot je putokaz koji ti pomaže osvijestiti točku postojanja u kojoj se sada nalaziš i nudi odgovor na pitanje – kuda dalje? Za osobno čitanje javi se na indira@budidobro.com

 

Foto: Unsplash i Instagram @belart84

Osnivačica i izvršna urednica holističkog & well-being portala Budi Dobro. Kolumnistica, theta healing terapeutkinja, majstorica i učiteljica reikija, vlasica brenda kristalnog nakita Zoe.

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.