Dreamhood Wallpapers: održivi domaći brend sanjivih tapeta koje ne možemo prestati gledati

 

Prilikom uređenja interijera većina nas želi neki posebni detalj koji će podići cijelu priču, učiniti ga jedinstvenim i ugodnim za boravljenje. Nevažno uređujete li pritom dnevni boravak, blagovaonu, spavaću sobu, radnu ili pak dječju, dobar izbor tapete mogao bi biti baš taj detalj koji će sasvim promijeniti cijelu priču.

Zadnjih nekoliko godina svjedočimo velikom povratku ovog trenda u uređenju, a tapete nikada nisu bile raskošnije i ljepše. Uzorci i dezeni su bajoslovni, a pri svemu se pazi na ekologiju i održivost.

Prekrasne tapete koje će vaše zidove ogrnuti u najljepše ruho ne trebate tražiti izvan granica naše zemlje. Zagrepčanka Monica Trzun Bosiljkov, dizajnerica i vlasnica domaćeg brenda “Dreamhood Wallpapers”, već nekoliko godina oduševljava svojim kolekcijama tapeta. Osim što su prekrasne dizajnom, brend “Dreamhood Wallpapers” u potpunosti je okrenut održivosti. Naša urednica, Indira Juratek, razgovarala je s Monicom o idejama, početcima, planovima, ekologiji i pregršt drugih tema. Razgovor pročitajte u nastavku.

Monica Trzun Bosiljkov

Ulazimo u četvrtu godinu poslovanja tvog sanjivog brenda Dreamhood Wallpapers. Iako si ga pokrenula netom prije pandemije ne samo da nisi odustala već si svoju ideju vrlo uspješno pretvorila u divan posao. Koji ti je bio pokretač, što ti je dalo snage?

Pokretač za ići dalje i u dobrim i u lošim vremenima uvijek je ljubav prema onome što radiš. Naravno, ne može biti naodmet i tvrdoglavost koju imam kao osobinu, što je osobito dobro u vremenima kada ne ide, ali ako sam sama sebi zadala da nešto moram napraviti, onda me ta tvrdoglavost tjera da to i ostvarim.

Koji su planovi za “Dreamhood Wallpapers” u godini pred nama? Na čemu si zahvalna, a čemu se nadaš?

Zahvalna sam što nisam odustala kada je bilo teško i kada sam mislila da nema dalje. Ono čemu se nadam je da Dreamhood i dalje raste i bude prepoznat širom Europe, što polako, ali sigurno i postaje.

Kakve trendove i dezene predviđaš za 2024 .godinu?

Pantone je nedavno proglasio bojom godine Peach Fuzz pa pretpostavljam da će ta boja dominirati prostorima ove godine, a i ja sam upravo napravila novu kolekciju tapeta inspiriranu upravo tom nijansom boje. Glede dezena, jako su popularni apstraktni motivi, kao i tropski, palme, tropske biljke, zelenilo.

Tvoj brend “Dreamhood Wallpapers” je u svom radu izuzetno posvećen održivosti. Na što sve paziš i kako si održivost implementirala u svoju proizvodnju?

Iznimno se trudimo biti posvećeni održivosti u svakom segmentu poslovanja, tako da koristimo boje koje su bez štetnih kemikalija, papir je 100 % pvc free, kutije u kojima šaljemo tapete su biorazgradive, a idemo u toliko sitne detalje tako da i selotejp kojim se kutije osiguravaju nije klasičan selotejp, već se aktivira vodom. Sada već prošle, 2023. godine, osvojili smo nagradu na našem najvećem zelenom festivalu Greencajt za posvećenost ekologiji.

“Dreamhood Wallpapers” su i dio “Plant-a-Tree” inicijative. Što to znači?

Plant a Tree inicijativa znači, najkraće rečeno, da za svaku tapetu posadimo jedno drvo, u suradnji s našim partnerima.

Koliko motiva trenutno ima u ponudi? Koji je najpopularniji motiv u Hrvatskoj?

Imamo preko 400 motiva, a glede Hrvatske (kažem glede Hrvatske, jer vani zbilja nije takav slučaj) tu su najpopularniji bež i sivi motivi za što se iskreno nadam da će se promijeniti, jer smatram da se prostor može itekako lijepo urediti i ako dodamo malo boje. Glede dječjih motiva, tu su klijenti ipak više otvoreniji prema bojama i raznolikosti.

Znam da osvajaš i strano tržište. U kojim zemljama zidove krase tvoji sanjivi motivi?

Glede europskog tržišta, gotovo iz svake zemlje imamo narudžbe što me zbilja jako veseli i na tome sam iznimno zahvalna.

Kako teče proces naručivanja tapeta? I tko ih postavlja?

Proces naručivanja teče jednostavno, samo treba izmjeriti zid – visinu i širinu, izabrati tapete te ukoliko nešto treba prilagoditi, primjerice motiv pomaknuti ukoliko već postoji neki namještaj na zidu, samo to treba napisati u posebne zabilježbe prilikom checkouta. Naravno, možete se i javiti mailom za sva dodatna pitanja i nedoumice. Uskoro će biti otvoren i novi showroom pa će svatko na licu mjestu moći vidjeti uzorke, papire i imati konzultacije.

Što bi savjetovala našim čitateljima koji bi željeli u svoje prostore uklopiti zidne tapete?

Moj savjet je, prije svega, nemojte kupovati jeftine tapete koje su pune štetnih tvari, jer sve to udišemo i šteti nam (takve tapete su pune plastike). U slučaju nedoumica koju tapetu bi stavili na zid, nemojte se libiti zatražiti besplatnu vizualizaciju – tako puno bolje dobijete dojam kako bi tapeta izgledala u vašem prostoru, a jedino što trebate napraviti je fotografirati zid na koji bi stavili tapetu i poslati nam.

I za kraj, što za tebe znači biti dobro?

Za mene znači biti dobro kada se ujutro probudiš i jedva čekaš započeti dan. Kada si zaljubljen u proces. Kada voliš sebe sa svim svojim vrlinama i manama i radiš kontinuirano na najboljoj verziji sebe.

 

Za više posjetite web stranicu dreamhoodwallpapers.com i Instagram @dreamhoodwallpapers

 

Indira Juratek

Osnivačica i izvršna urednica holističkog & well-being portala Budi Dobro. Kolumnistica, theta healing terapeutkinja, majstorica i učiteljica reikija, vlasica brenda kristalnog nakita Zoe.

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.