Drugo izdanje konferencije Be Your Own Boss slavi žensko poduzetništvo i energiju

 

Grupa Be Your Own Boss platforma je koja okuplja više od 20 tisuća poduzetnica iz Hrvatske i regije. Sve je započela Marina Biljak, poduzetnica koja živi u Nizozemskoj, kada je 2020. pokrenula Facebook grupu za podršku i povezivanje freelancerica s iskusnim internacionalnim mentoricama. No cijela priča je jako brzo nadrasla njen početni san, jer su žene grupu prepoznale kao sigurnu i podržavajuću luku za rast i razvoj svojih poduzetničkih projekata.

Be Your Own Boss danas je sveobuhvatna digitalna plaforma za druženje, povezivanje i učenje. Osim više od 20 000 poduzetnica u grupi, tu su i društvene mreže, projekti online i offline, ali i sedam krugova besplatnih mentorskih programa u kojima je na tisuće poduzetnica dosada besplatno usvajalo nova znanja i vještine. – ističe Marina. A kako je potreba za druženjem i izvan grupe rasta, konferencija i druženje bili su najbolji idući korak pa je 2021. godine održana prva BYOB konferencija za poduzetne žene.

Na prvoj konferenciji, održanoj u studenom 2021. godine, preko 40 govornica i predavačica, veliki broj volontera i broj posjetitelja koji je nadmašio svako očekivanje bili su definitivan znak da je konferencija bila sjajna odluka. A sada je vrijeme za drugu.

Rast grupe koja je od prošle konferencije narasla za oko 16 tisuća članica, energija bezuvjetne podrške, prijateljstvo, učenje i povezivanje lightmotivi su druge konferencije koja će se održati online te u zagrebačkom Studio Katran 8. i 9. ožujka ove godine.

– 8. ožujka pred nama je online dio konferencije gdje ćemo iznova otvarati važne teme. Financije, žensko pleme, biznis bez i s društvenim mrežama, samo su neke od tema koje će nam predstaviti 11 govornica. Ideja je ponuditi svježu perspektivu na biznis, pokazati ženama da nisu same te da svoje selo mogu pronaći – i online.

Drugog dana konferencije, 9. ožujka, virtualno druženje konačno selimo u zagrebački Studio Katran. Tamo će se poduzetnice družiti na meet up-u uz još 4 inspirativne govornice, koktele, dobru hranu i opuštenu atmosferu. – ističu organizatorice konferencije. Osim Marine Biljak, osnivačice i vlasnice platforme, u organizaciji su joj se pridružile poslovna savjetnica Ana Marić iz tvrtke Contenta, suvlasnica portala Supermame Martina Friganović te Ivana Granić Vican, vlasnica marketinške agencije Studio CroBrand.

– Meet up iz 2021. jedno je od naših najživljih sjećanja jer su se tada neke od žena, koje su se preko grupe upoznale, sprijateljile i povezale, vidjele po prvi put. Pao je neograničen broj zagrljaja, a bilo je doista premalo vremena za priču i dijeljenje dojmova. Tome se zapravo najviše nadam i radujem i drugoj turi konferencije. – dodaje Marina.

Ipak, sam meet up nije kraj ove priče. Kupnjom ulaznice osigurava se i pristup čak 45 fantastičnih webinara, domaćih i internacionalnih stručnjakinja, u kojima žene bez zadrške dijele svoja znanja i iskustva u područjima well-beinga, marketinga, prodaje te brojnih drugih poduzetničkih tema.

– Konferencija je namijenjena svim poduzetnicama, ali i onima koje razmišljaju da tek krenu na to putovanje. Zapravo, ženama koje žele ostvariti svoje snove i ciljeve, ali na tom putu traže podršku, sigurnu ruku, nova znanja i dozu inspiracije. Jer činjenica je da ćemo ponekad istomišljenike, najbolje i najdraže suradnike, nove prijatelje – upoznati online. – ističu iz organizacije.

BYOB platforma dosada je pokazala kako poduzetništvo nipošto ne mora biti usamljeno, a sigurno mjesto pružili su više od 20 tisuća poduzetnica. Nova konferencija, ne sumnjamo, bit će veliko slavlje ženske pokretačke energije, nesebičnog dijeljenja i novih mogućnosti.

 

 

Foto: Privatna arhiva

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.