Duhovna vježba: Kako i što učiniti s tuđom ljubomorom

 

Nemoj se ljutiti ili tugovati kada osjetiš tuđu ljubomoru, nego se veseli. Zato što znaš da je to zapravo energija: znači netko te puni golemom količinom energije. A ti je dahom i sviješću učini hranjivom i sebi korisnom. Pa im zahvali. Jer ne mogu trenutno bolje, a ovo je sve što daju, no ti srećom znaš od toga izvući najbolje. Vidiš, to je još jedan razlog za slavlje vrijednosti.

S druge strane, kad ti sam/a u sebi osjetiš da te hvata taj demon ljubomorni, a ne želiš biti njegov rob, vidi što možeš za sebe učiniti.

1. Očisti svoj solarni pleksus: zato što te neuravnotežena energija u njemu može učiniti jadnim, na način da misliš “vidi kako je drugi učinio ovo, ono, a ja nisam…” pa čak dovesti do zavisti, znaš ono kad ljudi hoće biti netko drugi. A to je užasno stanje,  jer zapravo njime pljuješ po sebi. Nemoj. Diši.

2. Vodi dnevnik afirmacija, s posebnim naglaskom na one koje jačaju ideju vlastite vrijednosti. Primjerice kao ove. Zato što će ti pomoći da s vratiš sebi. Imaš one ljude koji djeluju prenabrijani, kao da su preuvjereni u sebe, kao da su se preslušali svojih afirmacija. Ali nisu. Oni samo djeluju bučni i preuvjereni, zapravo su krhki i jadni i to je uzrok njihovo ljubomore. Ali ti nisi jedan od njih. Ti njeguješ zdrave misli o sebi.

3. Osvijesti što znači cijeniti sebe: kada to iskreno živiš, nisi poklopac svakom loncu, u životu, na fejsu… nemaš se potrebe dokazivati s tvojom zadnjom, niti nadmetati… Samo se osmjehneš jer nemaš vremena za gluposti. Imaš svoj život i svoja posla. I ostaješ sretan 🙂

 

4. A ako te gnjave tuđe ljubomore, nemoj misliti “zašto su jadni tako glupi pa umjesto da se svi skupa radujemo pojedinim uspjesima, oni ovako…” Moraš razumjeti da je čovječanstvo tek na početku svjesnog poimanja stvari i samo djeluje da ih znaju, jer su se nagutali informacija i natrčali radionica. Ali ipak je većina i dalje u fazi podivljalog tinejdžera koji misli da zna, a ne zna. Imaj razumijevanja za te procese i sjeti se okrenuti energiju u svoju korist: Laseri transformacije.

 

Dea Devidas

Izvor: elementi.space

Foto: Unsplash

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.