strast

Pronađi svoju strast i implementiraj je u realnost

 

Različiti smo. Svatko je stvoren s određenim talentima i strašću kojom se želi baviti. Ipak mnogi od nas i dalje rade ono što ‘moraju’, a ne čini nas sretnima. Da bismo započeli raditi svoju strast, ne treba nam previše.

Prvi korak je pronaći ono što nas ispunjava. Današnji poslovi i hobiji su zaista raznovrsni i vjerujem da svatko od nas, ukoliko prodre dublje u sebe, zna što bi ga učinilo zadovoljnima. Zapitajte se što u vama budi emociju radosti, mira, blagostanja. Koji je to posao? Je li to izrada nekog predmeta ručnim radom? Je li to digitalni marketing? Gluma u kazalištu? Briga o ljubimcima? Kuhinja i recepti? Vaša strast prema određenoj profesiji može se kriti u bilo čemu. Pronađite ju.

Drugi je korak početak rada na toj strasti. Mnogi ostaju na svom sigurnom poslu, jer im daje plaću svakoga mjeseca i hrani obitelj, no vi i ne morate dati otkaz kako biste radili ono što želite. Štoviše, sasvim je u redu da nemamo kapitala za pokretanje svog posla ili da nemamo mogućnosti zaposliti se u kompaniji koja pruža usluge kojima se i sami želimo baviti.

strast

Modernizacija tehnologije kakvu danas živimo nudi nam toliko mogućnosti. Možete započeti raditi svoju strast otvaranjem vlastitog bloga ili profila na Youtubeu. Kada ste otkrili što u vama budi blagostanje, pogledajte kako to radi konkurencija. Istražite i zapišite sve ideje koje vam padaju na pamet. Smislite i svoje te ih, također, zapišite. Ukoliko nemate znanja o tom hobiju/profesiji, potražite online tečajeve koji će vas podučiti. Ukoliko imate znanja, zapišite na papir sve što biste mogli ponuditi ljudima.

Promislite samo, gdje vi prvo tražite odgovor na ono što vas zanima. Tražimo recept, najčešće palimo internet. Tražimo upute kako i koliko zalijevati određenu biljku, opet palimo internet. Na taj će način drugi doprijeti do vas. Vašom aktivnošću, publika će rasti, a samim time će se i mogućnosti da vam to postane full-time posao, povećati.

strast

Stoga, razradite ideju, istražite mogućnosti, nabavite sve što vam treba kako biste mogli započeti, otvorite društvene mreže i počnite dijeliti svoju strast. Vjerujem kako je za početak dovoljno uložiti i sat vremena dnevno. Neka to bude sat vremena za vas i vašu dušu. Dijeleći sadržaj, tj. vaše vještine, upoznat ćete i mnoge ljude sličnih interesa. Ako ništa drugo, samo toga je vrijedno.

Još jedan savjet je da budete kompletno svoji. Radite iz srca. Svatko tko pokrene nešto, želeći već sutra zaraditi, fokus će mu biti na zaradi, a ne dijeljenju svoje strasti. Kada vidite da u početku nema zarade, brzo ćete odustati. Zato, fokus isključivo na svoju strast i blagostanju prilikom rada na njoj.

 

Rafael Jaić

– imam 23 godine i student sam Komunikologije, medija i novinarstva. S obzirom na to da sam istinski ljubitelj pozitivne psihologije i osobnog razvoja, završio sam tečajeve Life Coacha i NLP-a. Samim time stekao sam mnoga teorijska znanja, ali i praktična rješenja za razne izazove u životu koja sam spreman podijeliti sa svim čitateljima portala Budi dobro.

 

 

Foto: Unsplash

 

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.