parallax background

„Epic Rides“ stiže u Njivice: Upoznajte ljepote Hrvatske biciklom i sjajno se zabavite

harmonija
ZEN tarot – Harmonija
travanj 4, 2022
razvod
12 znakova kako znati je li doista vrijeme za razvod
travanj 4, 2022

 

U subotu, 9. travnja, od 10:30 sati u Njivicama se održava „Epic Rides“, – organizirano biciklističko događanje namijenjeno rekreativcima koji žele biciklom upoznati ljepote Hrvatske.

Tvrtka Adria Bike, organizator „Epic Rides“ organizirane vožnje, osmislila je rutu dugu 50-tak kilometara koja će sudionike provesti najljepšim putevima i cestama sjevernog dijela otoka Krka. Sudionici će voziti označenom stazom, na polovici staze dočekat će ih okrepna stanica, a cijelom vožnjom uz njih će biti nekoliko vodiča i vozilo za tehničku pomoć. Na kraju rute će se svi družiti uz obrok i piće. Adria Bike osigurava i e-bicikle za najam s kojim će doživljaj rute biti još ljepši i ugodniji.

Vožnja biciklom, ma koliko dobar ili manje vješt biciklist bili, odličan je način da se opustite, zabavite, provedete kvalitetno vrijeme u prirodi sami ili u sjajnom društvu. Ako pritom na raspolaganju imate i ekipu koja organizira cijelu vožnju, brine o vašoj sigurnosti tijekom vožnje i omogućuje vam da unajmite bicikl ako ga nemate, zaista nema razloga da se ne okušate i vikend ne provedete aktivno, zabavljajući se i otkrivajući ljepotu Hrvatske. To možete napraviti već u subotu 9. travnja od 10.30 sati, kada se u Njivicama organizira biciklistička vožnja „Epic Rides“. Riječ je o biciklističkim vožnjama u organizaciji tvrtke Adria Bike, koja već više od 10 godina organizira razna biciklistička događanja u Hrvatskoj za profesionalne bicikliste, ali i amatere.

epic rides

Kako kaže Hrvoje Šepić, vlasnik Adria Bikea, tijekom pandemije želio je organizirati biciklistička događanja pogodna i za one koji nisu stalno na biciklu – bilo da govorimo o mlađoj ili starijoj populaciji, već iskusnim biciklistima ili rekreativcima: „Tijekom pandemije organizirati biciklističku utrku nije bilo lako, ali smo uspjeli i tada mi se rodila zamisao da nekoliko puta godišnje organiziramo vožnje koje neće biti natjecateljskog tipa, već čista relaksacija, ugoda, dobra vožnja, zabava i pritom ih locirati na predivnim lokacijama diljem Lijepe naše. Kako joj i ime kaže, mnogo je lijepih lokacija, cesta, cestica koje čovjek rijetko kada vidi, a vozeći se njima još više upoznajemo sve ono što naša zemlja jest, zato smo i dali ime ovim vožnjama „Epic Rides“, a glavna nit vodilja nam je „Upoznaj domovinu da bi je više volio“.“

Upoznajmo Njivice i okolicu, upoznajmo Lijepu našu na biciklu

Biciklistička vožnja u Njivicama održava se s ciljem da okupi što više biciklista, kao i onih koji su spremni okušati se u ovom obliku aktivnosti iz cijele Hrvatske, ali i okolice, da se sudionici dobro zabave, uživaju u vizurama i sa sobom nakon vožnje ponesu sjajne dojmove i uspomene.

„Mi organiziramo sve – svaku rutu osmišljavamo mi u Adria Bikeu i priprema se nekoliko tjedana. Sve puteve sam sam izvozio kako bih se uvjerio da ih mogu proći svi – od amatera do profesionalnih biciklista. Nastojimo izbjeći bilo kakve tehničke zahtjevne dionice, a ako ih ponekad i ne možemo izbjeći – na samoj stazi upozorimo na njih i dovoljno su kratke da se mogu proći pješice. Moram reći da nam ogromnu podršku pruža i tvrtka Husqvarna koja nam je godinama partner u organizaciji svih utrka i evenata. Za „Epic Rides“ vožnju je potreban MTB, trekking ili gravel bicikl – a za sve one koji možda nemaju dovoljno kondicije ili treninga imamo i e-bicikle za najam. Sudionici vožnje dobivaju cijelu rutu unaprijed pripremljenu, ali ih tijekom vožnje cijelo vrijeme prati i naše vozilo u slučaju da će ikome zatrebati pomoć. Pobrinuli smo se i za okrepu u vidu obroka i pića, a budući da smo ovakve rute radili lani uvjeren sam da će svi kućama otići sjajno raspoloženi i sa super osjećajem.“

epicc rides

Hrvoje Šepić

Osim Njivica, priča dalje Šepić, Adria Bike ovakvih će vožnji tijekom godine organizirati još šest u suradnji s turističkim zajednicama diljem Hrvatske, koje su prepoznale ovaj sjajan projekt kojim se povezuje fizička aktivnost, druženje i upoznavanje s vizurama i ljepotama Hrvatske.

Više informacija o samim Epic Rides događanjima – datumima kada će se održavati i lokacijama – može se pronaći na stranici Adria Bikea, a kotizacije za utrku koje iznose 185 kuna mogu se kupiti putem sustava Entrio.

 

Foto: PR

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.