5 brzih načina da iskoristiš svoje intuitivne darove

Lav – teatralna velika mačka
23. srpnja 2023.
Oprostite drugima i sebi i započnite slobodan život
26. srpnja 2023.
 

Intuicija je supermoć koju svi posjedujemo - vrsta tajnog unutarnjeg poklona. To je naš najsvetiji, najpouzdaniji sustav unutarnjeg vodstva.

Pa ipak, većina nas negira, odbacuje ili zaboravi na ovaj dragocjeni dar. Tako ćemo za sve prvo konzultirati glavu, a ne srce.

I dok su naši mozgovi apsolutno savršeni u svojoj sposobnosti da nam pomognu pronaći logiku u onome što nam se događa, priznajmo da oni jednostavno nemaju dublju povezanost sa svijetom oko nas. Neki nazivaju ovu dublju povezanost božanskom inteligencijom, energijom izvora, Univerzumom, Velikim Duhom. To je onaj unutarnji glas koji ti govori da se prijaviš za posao za koji misliš da je izvan dosega ili da izbjegneš osobu koja izgleda sjajno na papiru, ali tebi budi nelagodu. To je onaj trenutak kada jednostavno znaš ili osjećaš u svom trbuhu. I to je nešto na što bismo svi trebali obratiti više pozornosti.

Tvoja intuicija je doslovno najtočniji personalizirani vodič kroz u život. Na svom primjeru sam se uvjerila da su se svi čudotvorni trenuci dogodili kada sam slušala svoju intuiciju te da sam isto tako upalu u nevolju kada sam ju zanemarila. Stoga evo pet načina koji mogu pomoći u boljem povezivanju s tim našim unutarnjim radarom.

 

1. Dnevna meditacija

Meditacija apsolutno zaslužuje sve hvale koje dobiva. Nije tako komplicirana koliko nekima zvuči. Sve što trebaš je mjesto za sjedenje (ili ležanje) i vrijeme. Meditacija znači usredotočeno disanje i prisutnost koja budi svjesnost te smirivanje uma pomoću mantre ili vođene meditacije.

Cilj je da utišaš um, a ne da zaustaviš svaku misao. Intuicija izrasta iz ovog tihog okruženja pa je stoga stvaranje unutarnjeg ugođaja tišine i mira toliko presudno. Moja je preporuka 10 minuta dnevno, ali čak i tri minute mogu imati ogroman pozitivan učinak na tvoju sposobnost da se ukopčaš na unutarnjeg sebe.

 
 

2. Uskladi se s mudrošću svog tijela

Sada kada vježbaš disanje s namjerom, vrijeme je da si započneš postavljati neka nova pitanja. Snažna pitanja oblikuju naš fokus i dovode do moćnih novih uvida. Razmišljaj o sebi kao o znanstveniku, nekome tko promatra sve što se događa bez osuđivanja. Tvoj je zadatak postavljati pitanja, pisati obilne bilješke i slijediti obrasce.

Odškrini vrata svoje intuiciju pomoću pitanja kao što su ova: "Kakav je osjećaj tuge i gdje se ona nalazi u mom tijelu?" "Kakav je osjećaj ljubavi, uzbuđenja ili usamljenosti? Gdje se nalaze ove emocije?" Zatim promatraj. Osjećaš li gnjev kao stezanje u prsima ili radost kao toplinu u trbuhu? Kako se osjećaš kad slušaš svoju intuiciju, a kako kada ju ignoriraš? Tvoja intuicija se voli izraziti kroz emocije i tjelesne senzacije. Koristi mudrosti svog tijela u svoju korist.

 
 

3. Praksa intuicije srca/trbuha

Još jedan odličan način da razviješ svoju intuiciju je da se zaustaviš i zapitaš što osjećaš u svom srcu i trbuhu. Naš enterički živčani sustav poznat je kao drugi mozak, a mi imamo gotovo jednak broj senzorskih neurona u našem crijevu kao naš mozak! Nepotrebno je reći da se tvoja intuicija često javlja baš u trbuhu.

Pokušaj dodati fizičku komponentu u praksu tako da staviš jednu ruku na svoje srce, a drugu na trbuh. Nekima od vas će se možda isprva činiti čudnim pokušati locirati ono što osjećate unutar tijela. Za druge će to biti potpuno prirodno. Možeš osjetiti boju ili sliku ako si vizualan tip ili čuti zvuk ili melodiju ako si auditivni tip. Možda ćeš osjećati topli pulsirajući osjećaj u srcu ili pak bol u trbuhu. Što god i na koji god način osjetiš u redu je. Na ovaj način možeš osjetiti čitav spektar osjećaja, samo je potrebno strpljenje i praksa, ali zapamti da se trud isplati.

 
 

4. Intuitivno pisanje

Za ovu vježbu trebaš samo papir, omiljenu olovku i vrijeme da budeš na miru. Svjetlo svijeće i opuštajuća meditativna glazba u pozadini također ti može pomoći da uskočiš u ovaj film. Kada si tamo postavi višem sebi neka pitanja. Poveži se s onom ne-egom stranom sebe, sa stranom duše, postavljajući pitanja poput: "Što želiš da naučim iz ove situacije?" "Što bi bilo najbolje rješenje za ovaj problem, a za najviše dobro svih?" Ili možeš zatražiti pomoć poput: "Osjećam se izgubljeno, molim te daj mi mudrost ..."

Nakon što postaviš ova pitanja, zatvori oči i dopustiti sebi da se vrlo umiriš. Zatim zgrabi papir i napiši što god ti dođe. Ovo je zona bez cenzure. Od ključne je važnosti odustati od bilo kakvog vlastitog ograničenja ili prosudbe. Ova praksa te može dovesti do nekih od najdragocjenijih unutarnjih ostvarenja. Pokušaj!

 
 

5. Pronađi odgovarajućeg intuitivnog partnera

Tvoje šanse da se pridržavaš svojih navika i ponašanja povećavaju se eksponencijalno kada imaš nekoga uz sebe tko u tebi budi odgovornost. Pronađi nekoga u svom životu tko radi na jačanju svoje intuicije i zajedno promatrajte sinkronicitet unutarnje mudrosti koje zajedno cvatu.

Zapamti - ono na što se fokusiraš raste. Ako zaista želiš raditi na povezivanju sa svojom intuicijom, možda će ti biti mnogo zabavnije i magičnije ako ćeš to raditi s još nekim i dijeliti iskustva. Kod duhovnog rada jako je važno biti strpljiv sa sobom. Ako u početku rezultati ne budu onakvi kakve očekuješ, nemoj odustati. Daj si vrijeme i priliku da se uštimaš sa svojom intuicijom.

 

 

Foto: Pexels, Unsplash

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.