rijeka 2020

Još jedan Božićni artBazaar ovoga vikenda stiže u Rijeku

 

Ovogodišnji Božićni artBazaar održat će se 21. i 22. prosinca u RiHub-u Rijeka. Ne propustite brojne hrvatske kreativce i podržite lokalne male brandove.

Božić kuca na vrata, što znači da je još jedan riječki artBazaar na vidiku. U ovom izdanju artBazaara sudjeluje preko 30 hrvatskih kreativaca i njihovih brendova koji su handmade, heartmade, soulmade i eko.

Izlagači ovogodišnjeg Božićnog artBazaara

/„5 RUSA“/ Antiroba & Gradska nošnja / Apolonija Lučić / ART2GO / AYELEN / Budi dobro #mindfull clothing & Zoe – SoulMade Healing Jewelry / Čabeceda / CAKE OR DIE! / Craft&Staff by Manufaktura MnEma / Crocodile Prints / Čudovišna keramika / Eli’s Fantasy / Freya Soap / GREI / HEARTWOOD & pekmezmed/ hoopsanja / ifka.pifka / Illegal Lotus / Im – unikatni nakit / Imagine plastic & CIKE by Tanja Blašković / Lucika / Madfly Design / MAPE / Marigold / Moment / Narteos / pero / Petra Žabčić Art / Renčina Špajzica / Tamara Travaš Illustration / tutu & wo&wi / Wanda LaVanda / YONI / ZiZou.

artbazaar

Bogat popratni program

Božićni artBazaar dodatno je obogaćen brojnim radionicama, poput one izrade kokedame, sirovih slastica, diorame ili lettering radionice.

* Radionica izrade diorame by Ines Milčić / Pekmezmed *

Vrijeme održavanja: 21. prosinca (subota), 15-17 h <<<
Uzrast polaznika: 15-105 godina
Broj polaznika: 10

Oduvijek ste htjeli izraditi dioramu, ali niste znali kako? Evo prilike! Koristeći papirnate ilustracije, kroz igru i malo rezuckanja škarama i lijepljenja, brzo ćete sami napraviti svoju prvu (a sigurno ne i posljednju) zidnu dioramu. Radionicu će voditi naša riječka umjetnica Ines Milčić / pekmezmed. Broj polaznika je ograničen na 10 sudionika – ako imate između 15 i 105 godina prijavite se na mail pekmezmed@gmail.com

artbazaar

* Radionica izrade kokedame by Vijeće mladih Benčić – Benčić Youth Council *

Vrijeme održavanja: 21. prosinca (subota), 17.30-19.30 h
Uzrast polaznika: dječja radionica / 2.-8. razred
Broj polaznika: 12

Na radionici izrade kokedama dobro ćemo zaprljati ruke i vježbati svoj zeleni prst! Naučit ćemo više o kokedami – zanimljivoj tehnici uzgoja biljaka u zemljanim kuglama obloženim mahovinom. Kroz ovu aktivnost, djeca će naučiti više o ovom neobičnom stilu uzgoja biljaka te napraviti vlastitu kokedamu koju će moći ponijeti doma te nastaviti brinuti o njoj. Zato ćemo na radionici osim izrade kokedame, naučiti više i o brizi i održavanju naših zelenih prijatelja! Radionica ima ograničen broj polaznika, stoga požurite i prijavite svoje dijete na mail vm.bencic@gmail.com!

artbazaar

* Radionica izrade sirovih slastica by Maja Barić / Cake Or Die *

Vrijeme održavanja: 22. prosinca (nedjelja), 15-17 h
Uzrast polaznika: 7-77
Broj polaznika: 7

Pozivamo vas na radionicu izrade sirovih kolačića koju će voditi Maja Barić iz Brenda Cake or die. Maja vas poziva: “Raditi ćemo torte i kuglice u kojima nema dodanog šećera, brašna, jaja niti mliječnih proizvoda. Dakle, takve slastice su pogodne za vegetarijance, vegane i osobe kojima smeta gluten. I naravno, za sve ostale koji žele isprobati nešto novo i slatko, a ujedno i zdravo! Naučiti ću vas kako da sami kod kuće ‘smiksate’ (umjesto ispečete) takve slastice i uvrstite ih u svoju prehranu. Nakon radionice slijedi degustacija svega što ćemo napraviti, i dodatna pitanja!”

artbazaar

* Lettering radionica by Dalibor Dimitrijević / Inkognito Design Studio *

Vrijeme održavanja: 22. prosinca (nedjelja), 17.30-19.30 h
Broj polaznika: 10

Upoznajte se s alatima i tehnikom brush letteringa. Voditelj radionice je Dalibor Dimitrijević / Inkognito design.

artbazaar

GSG za potrebite radničke obitelji

Umjetnička organizacija Građanke svom gradu djeluje u Rijeci od 2016. godine i kroz svoj program okuplja protagonistice i protagoniste iz umjetničkih, kulturnih i edukativnih krugova. Ime je preuzeto sa zidne ploče koja nosi natpis Građani svom gradu/Rijeka 1983. Ova ploča, kao jedna od mnogih sličnih ploča, nalazi se i na početku i na kraju Križanićeve ulice koja je sjedište artBazzaara. Ploča govori o dobrovoljnom angažmanu građanki i građana i današnjih susjeda, koje su doprinijele zajedničkom dobru.

GSG će na božićnom artBazaaru sudjelovati s umjetničkim projektom beogradskog kolektiva KURS koji je realiziran 2019. godine, i koji se nastavlja u vidu akcije sakupljanja donacija za potrebite radničke obitelji.

Umjetnički rad Ovdje ostati beogradskog umjetničkog kolektiva KURS rezultat je istraživanja nastalog u sklopu javnog poziva za produkciju umjetničkih radova u zajednici Građanki svom gradu.

KURS aplicira tri ilustracije na majice. Ilustracije su nastale kombiniranjem socijalne i revolucionarne poezije Drage Gervaisa, Vitomira Jovanovića i Vladimira Nazora s motivima preuzetim iz vizualne arhive brodogradilišta 3. maj. U vrijeme neizvjesnosti sudbine brodogradilišta ilustracije nas podsjećaju na uspjehe radničkih borbi u prošlosti.

U sklopu projekta prikupljaju se donacije od 40,00 kn po majici, a prikupljena sredstva biti će usmjerena prema potrebitim radničkim obiteljima.

artbazaar

Mali buvljak na artBazaaru

U nedjelju, 22. prosinca, od 11 – 14 h, artBazaar će ugostiti MALI BUVLJAK.

Mali buvljak (by Urbani separe) je dječji buvljak na kojem djeca razmjenjuju ili prodaju svoje rukotvorine, igračke, stripove i slikovnice drugoj djeci. Pritom ih ekipa iz Urbanog separea podučava osnovnim prodajnim, pregovaračkim i prezentacijskim vještinama.

Na ovaj način se klince potiče da budu kreativni, da razmišljaju o održivosti i skreće im se pozornost da “novo” nije samo nešto zamotano u ambalažu i kupljeno, nego “novo” može biti i nečije staro, rabljeno i razmijenjeno.

Kako bi sudjelovali na Malom buvljaku potrebno je ispuniti prijavnicu.

artbazaar

 

Foto: artBazaar

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.