Međunarodni dan žena: Budućnost je ženska!

Senzibilitet, intuicija, suosjećanje i ranjivost su najmoćnije oruđe u rukama žena. Želim da svaka žena cijelim svojim bićem shvati da nema te muške energije niti tog patrijarhata koji može lavinu i snagu te združene energije slomiti. Želim da se svaka žena posveti iscjeljenju sebe i kolektivne ženske rane nastajale stoljećima koja stoji kao bol, kao vrisak, kao užas u svakoj ženi na ovom svijetu!

Vremena su pokazala da se nitko neće zauzeti za nas, ako mi to ne učinimo same. Jedna žena je snažna i moćna, ali stotinu žena, tisuću žena, milijun žena je snaga koju se ne može zaustaviti.

Uz snažne žene koje će se boriti za sebe, za svoje kćeri, za svoje prijateljice i muškarce koji će biti odgajani na drugim postulatima i biti feministi, zaista mislim da imamo šanse za neki bolji svijet. Sve što smo dosad vidjeli i doživjeli pokazuje nam da društvo ne može naprijed dok se ženski princip ne integrira u svima nama.

Put do toga nije kroz muški princip, već kroz ženski princip. Samo kroz alkemiju koju žena može proizvesti u sebi možemo stvoriti svijet u kojem će žene biti ravnopravne i živjeti bez straha.

Žena je portal, utroba, maternica stvaralaštva. Želim vidjeti diljem svijeta žene koje stvaraju u sebi plod tog novog svijeta, koje njeguju trudnoću novog svijeta i koje porađaju novi ženski svijet. Želim vidjeti žene oko sebe kako odgajaju to dijete šireći mu krila, puštajući ga da sigurno leti u prekrasno postojanje, u Život!

Želim vidjeti Tebe draga ženo kako mi pružaš ruku na tom putu i kako zajedno stvaramo bolji svijet za nas. Ženski svijet! Sretan Dan žena!

 

Indira Juratek

 

Foto: Tanja Kanazir

 

Osnivačica i izvršna urednica holističkog & well-being portala Budi Dobro. Kolumnistica, theta healing terapeutkinja, majstorica i učiteljica reikija, vlasica brenda kristalnog nakita Zoe.

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.