parallax background

Mjesečni horoskop za listopad 2023.

mijena
ZEN tarot – Mijena
1. listopada 2023.
međunarodni dan kave
Međunarodni je dan kave – donosimo nekoliko zanimljivosti o kavi koje možda niste znali
1. listopada 2023.

 

Ušli smo u listopad, prvi jesenski mjesec obojan najljepšim bojama. Što nas očekuje u listopadu saznajte u velikom horoskopu po znakovima za listopad 2023.

Veliki mjesečni horoskop za listopad 2023. po znakovima

Mjesečni horoskop Ovan

Planetarno dinamičan listopad nosi nam dvije pomrčine; pomrčinu Sunca 14. listopada i pomrčinu Mjeseca dva tjedna nakon toga. Ova prva ukazuje na potrebu da transformirate neke vama važne odnose i partnerstva pa čak i po cijenu njihova svršetka. No, kraj je ujedno i novi početak, stoga je važno ostati otvorenima za sve potencijalne opcije. Od 9. rujna Venera je u Djevici pa ćete poslovno biti u prilici počistiti sav nered, u čemu će vam pomoći i Merkur u Vagi od 4. do 22. listopada. Nakon toga, zadnji tjedan ovog mjeseca, Merkur će biti u Škorpionu, pojačavajući vašu sposobnost da pronicljivošću uđete u tuđe motive ili odjednom jasno vidite neke pomalo mutne i nejasne situacije. To će vas još više približiti nekim odlukama koje mjesecima odgađate. Nakon što iz Vage, vaš vladar, planet Mars, uđe u Škorpiona, kirurški ćete precizno i poprilično intenzivno i strastveno krenuti u smjeru realizacije zamišljenih ciljeva transformirajući svaku prepreku koja vam stoji na putu. Pomrčina Mjeseca, 28. listopada, pada na Pun Mjesec u Biku u opoziciji sa Suncem u Škorpionu. Gotovo je sigurno da će ova pomrčina nositi sjeme financijskih promjena u budućnosti, kojima otvarate polje obilja kao nikada do sad.

Više o Ovnovima potraži ovdje. 

Mjesečni horoskop Bik

Prva polovica listopada daje planetarnu energiju polju posla i služenja, jer će se kroz vašu prirodnu 6. kuću u Vagi kretati i Sunce i Mars i Merkur, uključujući i pomrčinu Sunca na mlad Mjesec 14. listopada, kada bi mogla sazrijeti i odluka bilo o promjeni nekih okolnosti na postojećem poslu ili ona o promjeni posla. U svakom slučaju, vrijeme je da kraj zamijenite nekim novim početkom. Od 12. listopada, kada Mars uđe u Škorpiona, intenzivirat će se polje partnerstava i odnosa. Mars u Škorpionu kanalizira svoju energiju u strast, precizno usmjeravajući energiju u ostvarivanje cilja, neumorno rušeći sve prepreke, ako treba odlazeći i u sjenu i trpeći neugodu i razne neugodnosti, samo kako bi fokusiranu volju kanalizirao u ispunjenje želje. Na žalost, ili na sreću, neki odnosi neće preživjeti tranzit ovog Škorpionskog Marsa. No, kako ulazite u drugi dio listopada, počevši s Venerom u Djevici u vašoj kući ljubavi i zabave, Plutonom koji kreće direktno nakon više mjeseci prema zadnjim stupnjevima Jarca, zadnji tjedan mjeseca nosi i trigon Venere i Jupitera te pomrčinu Mjeseca na 5 stupnjeva vašeg znaka. Ako budete spremni na nove početke, osobito one ljubavne, bit će ovo mjesec kojega ćete se dugo sjećati.

Više o Bikovima potraži ovdje.

Mjesečni horoskop Blizanci

Venera u „higijeničarskoj“ Djevici, krstareći preko vaše prirodne 4. kuće od 9. listopada, ukazuje na važnost rješavanja nekih obiteljskih situacija ili ćete, napokon, uložiti u neke manje preinake stana ili kuće. Pomrčina Sunca, na mlad Mjesec u Vagi 14. listopada, pada u vašu prirodnu 5. kuću i naglašava moguće promjene u ljubavnom statusu, posebno ako ste slobodni ili još uvijek neodlučni između nekoliko opcija. Od 12. listopada Mars je u Škorpionu i vašoj prirodnoj 6. kući što će otvoriti nove opcije za promjene ili pomake na poslovnom obzorju, jer ćete biti spremni na završne korake do cilja. U tom smislu zadnji tjedan listopada posebno bi mogao biti važan. Najviše zbog toga jer vam se 28. listopada u polju posla događa pomrčina Mjeseca u vrijeme punog Mjeseca što definitivno ukazuje na potencijal kraja i ujedno novog početka. Neke informacije koje dolaze iz nekih skrivenih izvora mogle bi biti uzrokom preokreta, nekima od vas doslovce preko noći. Ipak, još uvijek imate zaštitu Jupitera u vašoj prirodnoj 12. kući zahvaljujući kojemu postoji mala mogućnost nekih nepredviđenih poteškoća ili, ako se i dogode, imat ćete osjećaj kako se čini da vas u svemu ipak netko čuva.

Više o Blizancima potraži ovdje.

Mjesečni horoskop Rak

Prva pomrčina ovog mjeseca, ona u Vagi, na mlad Mjesec, označava vaše prirodno 4. polje kao mjesto najvećeg potencijala za promjenu, bilo da je riječ o nekretninama, selidbama ili rješavanju nekih obiteljskih situacija koje su došle do točke u kojoj je promjena više nego nužna. Efekti pomrčina traju i više od mjesec dana, no listopad bi trebao biti mjesec u kojemu će sjeme promjene biti posijano. Kako je listopad u ozračju škorpionske energije koja je vama Rakovima srodna zbog elementa vode i na polju ljubavi i kreativnosti općenito mogli biste profitirati, osobito u drugoj polovici mjeseca. Od 9. listopada venera u Djevici u polju komunikacija, putovanja i edukacije potaknut će ove aktivnosti na način da biste u nekima od njih zapravo mogli i uživati. Povoljan aspekt trigona Venere i Jupitera jamči potencijal obilja koji donosi vaš potpis na neke ugovore, ne samo i isključivo poslovne prirode, ali otvara i prostor za komunikaciju u kojoj ćete uistinu uživati. Ako ste slobodni, ulazak Marsa u Škorpiona 12. listopada i pun Mjesec i pomrčina Mjeseca na relaciji Škorpion Bik, više je nego povoljan znak za neke lijepe promjene na ljubavnom polju. A ako želite djecu, sada je pravo vrijeme za to.

Više o Rakovima potraži ovdje.

Mjesečni horoskop Lav

Za očekivati je da ste iskoristili višemjesečni boravak Venere u Vašem znaku i da vam je ljubavni život procvjerao. Venera će se iz princeze 9. listopada pretvoriti u Pepeljugu, svojim ulaskom u znak Djevice, a vi ćete doći u situaciju da istinski razumijete značenje služenja, osobito kada je riječ o odnosima i svemu onome što smatrate vrijednim. Mlad Mjesec i pomrčina Mjeseca u Vagi 14. listopada stavlja naglasak na vašu prirodnu 3. kuću koja upravlja komunikacijama, učenjem i podukama, prometom i potpisivanjima nekih vama važnih ugovora što biste svakako trebali odraditi u listopadu, posebno ako još uvijek postoji stanovita neodlučnost i izbor između nekoliko mogućih opcija. Rješenje bi se moglo pojaviti na neočekivan način i iz neočekivanog izvora pa ćete trebati djelovati instiktivno i intuitivno. Vjerujte vlastitom unutrašnjem osjećaju za ono što je za vas ispravno, unatoč nagovaranjima sa strane i kojekakvim „logičnim procjenama“. Mars u Škorpionu i vašoj prirodnoj kući posložit će neke situacije vezane uz obitelj i nekretnine, a pun Mjesec i pomrčina Mjeseca 28. listopada na relaciji Škorpion Bik, otvoriti neke nove poslovne mogućnosti do kraja godine.

Više o Lavovima potraži ovdje.

Mjesečni horoskop Djevica

Ulaskom Venere u vaš znak 9. listopada preplavit će vas potreba da u svemu vidite ono lijepo pa čak i u odnosima koji u posljednje vrijeme nisu bili ni malo lijepi. Još kad se Venera u drugoj polovici mjeseca spoji s Jupiterom preko poticajnog i protočnog aspekta trigona, moći ćete tu ljepotu na neki način pretvoriti u obilje, materijalno ili neko drugo. Od dvije pomrčine u listopadu, ona prva, pomrčina Sunca 14. listopada događa se u vašoj prirodnoj 2. kući stavljajući naglasak na financije i druge vrijednosti kao ključne točke vaše pozornosti u ovom mjesecu. S obzirom da planet Mars 12. listopada ulazi u vama srodan znak Škorpiona i vašu prirodnu 3. kuću, više ćete biti aktivni na području komunikacije i razmjene ideja, širenja i stjecanja novih znanja i vještina. Zadnji tjedan listopada nosi pojačanu pronicljivost i okolnosti koje vam nose priliku da spoznate dublju razinu nekih odnosa i događaja koje su sve do sada izmicale vašem analitičkom oku. To će vrlo vjerojatno utjecati i na promjenu stava i odluka koje trebate donijeti u tjednima koji slijede. To će dodatno potaknuti i Mjesečeva eklipsa 28. listopada na relaciji Škorpion Bik, jer će vam proširiti obzorja i uvesti vas u područje želje za nekim novim znanjima.

Više o Djevicama potraži ovdje.

Mjesečni horoskop Vaga

Bit će ovo vrlo dinamičan mjesec pun potencijala za promjene. Mars je u vašem znaku do 12. listopad, a Sunce i Merkur nešto duže stoga je vrijeme za akciju, bez sumnje i zadrške. Venera će 9. listopada ući u Djevicu i prostor vaše prirodne 12. kuće pa ćete se malo povući i emocionalno okrenuti prema unutra, procesuirajući sve emocionalne situacije koje ste prošli unatrag nekoliko tjedana i mjeseci. Naglasak je svakako na pozicioniranju sebe i vlastite vrijednosti pa čak i one mjerene novcem, jer se na tom polju nerijetko podcjenjujete. Pomrčina Sunca na mlad Mjesec 14. listopada događa se u vašem znaku i prirodnoj 1. kući, a pomrčina Mjeseca 28. listopada na relaciji Škorpion Bik i u vašoj prirodnoj 2. kući što jasno povezuje potrebu da promijenite programe koji vas i dalje drže podalje od financijskog i svakog drugog obilja. Kako vas Venera u Djevici ne bi isuviše uvukla u beskorisno žrtvovanje i emocionalno zatvaranje iskoristite ju radije za iskreno davanje i pomaganje na mjestima na kojima osjećate da bi vas to istinski radovalo i ljudima prema kojima osjećate toplu empatiju. Mars u Škorpionu od 12. listopada pomoći će vam da uspješno presložite područje vrijednosti i iz njega uklonite sve i svakoga kome tamo odavno već nije mjesto.

Više o Vagama potraži ovdje.

Mjesečni horoskop Škorpion

Vrijeme je da polako počnete izlaziti iz sjene nakon što ste u trenucima mira i izolacije procesuirali okolnosti i situacije na koje i da ste htjeli nikako niste mogli utjecati. Druga polovica listopada najbolje je vrijeme za to ponajprije jer će pomrčina Sunca u Vagi 14. listopada i vašem prirodnom 12. polju otvoriti prostor za nove uvide koje ćete vrlo brzo, u drugoj polovici mjeseca, aplicirati na razne važne situacije u vašem životu. To će se, između ostalog, ticati i vaših odnosa, najviše partnerskih, bračnih i ljubavnih, na što ukazuje i pomrčina Mjeseca i pun Mjesec na relaciji Škorpion Bik, 28. ovog mjeseca. Pomrčine na Pun Mjesec impliciraju krajeve, iza kojih slijede novi počeci, a druga polovica listopada ionako vas energetski puni vašom, škorpionskom, energijom što će vam omogućiti da djelujete gotovo kirurški precizno i odsječete sve što je nekrozno, trulo ili je već odavno u fazi umiranja. Nakon što planet Mars uđe u znak Škorpiona, 12. listopada, sve je moguće, sve opcije su otvorene, osobito poslijednji tjedan listopada kada će u vaš znak ući i Sunce i Merkur. Skrivene informacije će dolaziti same, kao i jasan osjećaj zaštite od mogućih i potencijalnih zamki u koje biste mogli upasti.

Više o Škorpionima potraži ovdje.

Mjesečni horoskop Strijelac

Područje karijere bit će obasjano pozitivnim utjecajem Venere iz Djevice, osobito u drugoj polovici listopada, kada će se Venera dodatno obogatiti pozitivnim aspektom trigona s Jupiterom iz Bika. Uz to, pomrčina Sunca u Vagi 14. listopada, dohvaća vašu prirodnu 11. kuću, što može ukazati na neke nove susrete sa zanimljivim ljudima pa čak i početke novih prijateljstava. Rijetko sretnemo nekoga s kim rezoniramo na više razina i kad takvog nekog sretnemo to jest pravi blagoslov, jer će takav odnos s vremenom obogatiti i jednu i drugu osobu. Nakon vrlo društvenog početka mjeseca i intenzivnih kontakata i druženja, u drugom dijelu listopada imat ćete potrebu za svojim mirom i povlačenjem. Dobro bi bilo iskoristiti to vrijeme za učenje i polaganje ispita ako se bavite nekim oblikom akademskog rada ili se orjentirajte na unutrašnji rad na sebi i iscjeljivanje, s naglaskom na opraštanje onima koji su vas povrijedili. Nakon pomrčine Mjeseca u vrijeme punog Mjeseca u Biku 28. listopada, to ćete najintenzivnije osjetiti, jer biste mogli imati osjećaj kao da vam je pao teret s leđa. Ili sa srca. Na sreću, vaš urođeni optimizam uvijek će vas na kraju prosvijetliti, ali vam s vremena na vrijeme treba i malo mraka kako biste se s ljubavlju – vratili sebi.

Više o Strijelcima potraži ovdje.

Mjesečni horoskop Jarac

Listopad je vrijeme za putovanja i kontakte na daljinu, osobito ako postoji netko tko vam je jako drag, ali je u ovom trenutku daleko od vas. Venera je od 9. listopada u Djevici i vašoj prirodnoj 9. kući što će u drugom dijelu mjeseca, zahvaljujući trigonu s Jupiterom iz Bika otvoriti put za susret. Ako ništa drugo, putovanje s osobom koja vam je draga nosi osjećaj sreće i obilja, stoga nemojte oklijevati i dati prednost obavezama u odnosu na zadovoljstvo. Pomrčina Sunca i mlad Mjesec u Vagi 14. listopada ostavit će trag na polju vaše karijere i profesionalnog života, posebno Jarcima koji su do sada intenzivno ulagali u neke važne poslovne pothvate ili promjene. Okolnosti za uspjeh napokon su se posložile tako da se otvara mogućnost za rast i širenje pa će vaš angažman i strpljivost svakako biti nagrađeni. Druga polovica mjeseca u ozračju je škorpionske energije, što će aktivirati područje prijateljstava i ispunjenih želja. Mars u Škorpionu je intenzivan i snažan pa biste ga mogli iskoristiti za neke zajedničke projekte s drugima, čak i one na volonterskoj bazi. Mjesečeva eklipsa i pun Mjesec koji zahvaća Škorpiona i Bika potaknut će vašu kreativnost i otvoriti prostor za neke nove romantične priče.

Više o Jarčevima potraži ovdje.

Mjesečni horoskop Vodenjak

Emocije su vam u fazi regeneracije i transformacije, osobito one koje se tiču ljubavi i romantičnih odnosa. Iako inače ne ostavljate dojam da ste podložni emocionalnim uplivima i da vas je lako poljuljati i izbaciti iz ravnoteže ipak su vas neki događaji pogodili više nego što ste toga i sami bili svjesni. Stoga će biti nužno procesuirati ih i otpustiti bez osjećaja da ste ikome išta dužni. U konačnici, ako ste imali osjećaj kako ste nešto ili nekoga izgubili, vrlo brzo ćete se uvjeriti kako ste na nekoj drugoj strani dobili puno više nego što ste očekivali. Dobra strana listopada je što pomrčina Sunca u Vagi i vašoj prirodnoj 9. kući širi obzorja prema stranim zemljama i drugim kulturama, osobito ako takvi kontakti čine važan dio posla kojim se bavite. Ako iskoristite prilike koje se otvaraju u drugom dijelu listopada tranzit Marsa u Škorpionu preko vaše 10. prirodne kuće i pomrčina punog Mjeseca 28. listopada otvaraju prostor za značajne poslovne promjene nakon kojih ništa više neće biti isto. Novi projekti, poslovno osamostaljivanje ili promjena poslodavca mogu naći svoj put do manifestacije još do kraja ove godine.

Više o Vodenjacima potraži ovdje.

Mjesečni horoskop Ribe

Ulazak Venere u Djevicu povoljno će se odraziti na područje partnerstava i odnosa, osobito onih dugoročnijih i onih kojima je u podlozi ugovor, bilo bračni ili poslovni. U drugoj polovici listopada, ponajprije zahvaljujući poticajnom trigonu Venere i Jupitera u Biku, mogli biste proširiti polje poslovnog utjecaja i potpisati neke vama važne ugovore ili sporazume, nakon kojih ćete imati osjećaj veće slobode, ali i utjecaja. Mlad Mjesec i prateća pomrčina Sunca u Vagi 14. listopada, nosi potencijal za transformaciju i završetak jednog ciklusa nakon kojega ćete skinuti teret koji nosite već neko vrijeme, a niste ni sigurni je li uopće vaš. Riješite se smeća, kako onog iznutra tako i onog izvana, rekalibrirajte se na svim dostupnim razinama, odbacite sve što vas usporava ili drži na mjestu. Drugi dio mjeseca više je relaksirajući, jer Mars je od 12. listopada u Škorpionu i vašoj prirodnoj 9. kući što će otvoriti prostor za putovanja i neka nova znanja. Razmislite stoga o edukaciji iz područja koje vas zanima, a niste do sada imali dovoljno vremena ući u njega dublje i temeljitije. Druga opcija je turistički obilazak grada ili zemlje o kojoj već duže vrijeme maštate. Samo vam je nedostajala osoba koja će vam pomoći tu maštariju i ostvariti.

Više o Ribama potraži ovdje.

Više o temama astrologije i horoskopa možete pročitati u našoj rubrici ASTROLOGIJA.

 

Goga Kovačević,

– Astrologija je divna, tako duboka, mudra, nerijetko toliko precizna i jasna. Kao svjetlo koje ti pomaže da njime obasjaš cestu. Plus još koji znak usput, da ne zalutaš.

www.zvjezdarnik.com

 

 

Foto: Unsplash, Pexels

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.