Mjesečni horoskop za prosinac 2023.

 

Posljednji mjesec u godini i prvi mjesec zime donosi priliku za promjene, priliku za nova poznanstva i poslovne uspjehe, financijske izazove, ali i idealno je vrijeme da se više posvetimo onima koje volimo. 

Veliki mjesečni horoskop za prosinac 2023. po znakovima

Mjesečni horoskop Ovan

Mars u Strijelcu u vašoj prirodnoj 9. kući otvara prostor za putovanja i kontakte na daljinu te vam u fokus nosi i priliku za neka nova znanja, osobito ona višeg duhovnog tipa. Neki od vas mogli bi se pozabaviti zadnjim koracima doktorata ili magisterija ili završiti neko drugo formalno obrazovanje kojim stječete nove vještine ili novo zvanje, osobito ako će vam to pomoći da u prvim mjesecima nadolazeće godine napredujete u karijeri ili pokrenete svoj vlastiti posao. Merkur kreće retrogradno iz Jarca 12. prosinca i 23. prosinca iznova se vraća u Strijelca, a vi ćete u tom razdoblju moći uspješno riješiti zaostatke u poslu i eventualno iznova pokrenuti ono što je zapelo. Merkur je u svojoj retrogradnoj fazi do 1. siječnja pa će vam zadnji tjedan prosinca biti u znaku susreta sa starim poznanicima, osobito onima koji dolaze izdaleka. Ljubavni život ulazi u fazu introspekcije, a potom i transformacije. Ponajprije ako je riječ o odnosima s kojima već neko vrijeme niste sasvim zadovoljni i ne znate kako da to promijenite, najviše zbog onih stvari koje su u njima dobre. Venera u Škorpionu dat će vam nove uvide i bit ćete spremniji na promjene koje već neko vrijeme odgađate. Udahnite duboko i pokrenite se.

Više o Ovnovima potraži ovdje. 

Mjesečni horoskop Bik

Venera ulazi u znak Škorpiona 4. prosinca i vašu prirodnu 7. kuću. To će poticajno utjecati na vaše odnose, osobito one romantične prirode i sva ona partnerstva koja su vam najviše u fokusu. Možda je vrijeme da otpustite otpore zbog kojih odbijate neke nužne promjene. U prosincu će to biti nešto lakše. Retrogradni Merkur od 12. prosinca do 1. siječnja podsjetit će vas na sve ono što trebate završiti, eventualno ponoviti ili iznova pokrenuti ako je u fazi zastoja. Mogao bi vam se neočekivano javiti netko izdaleka ili biste mogli obnoviti komunikaciju s osobama iz druge zemlje ili kulture, neovisno o tome je li riječ o poslu ili osobnom odnosu. Mars je u Strijelcu i vašoj prirodnoj 8. kući. Poput Venere u Škorpionu, ovaj tranzit Marsa pomoći će vam da odradite svojevrsno osobno „dubinsko snimanje“ i nakon toga budete spremniji na neke nove početke i nova iskustva. No, prije toga bit će nužno osloboditi se tereta prošlosti i svega onoga što vam više ne služi, kako biste u novu mogli ući kao novi. Iako vi ne volite promjene i u načelu sve trpite duže nego što biste trebali, prosinac će ipak za vas biti motivirajući mjesec u kojemu ćete biti spremniji na promjene. U svemu ćete imati podršku onih koji su vam važni.

Više o Bikovima potraži ovdje.

Mjesečni horoskop Blizanci

Retrogradni Merkur od 12. prosinca i njegov povratak u Strijelca i vašu 7. prirodnu kuću 23. prosinca, ostavlja prostor da uistinu zaključite godinu bez neriješenih odnosa i nejasnih situacija s drugima, jer će biti prilike, osobito oko blagdana, da iznova obnovite neka partnerstva u kojima je, ne sasvim baš iz jasnih razloga, došlo do međusobnog udaljavanja. Ruku na srce, neki od vas to nisu ni primjetili do nedavno. Mars u Strijelcu pomoći će vam, s druge strane, u aktivaciji nekih novih partnerskih odnosa, ponajprije onih poslovnih, dok će duge veze i brakovi ući u svojevrsnu fazu čišćenja u kojoj je nužno reći sve što vam smeta pa makar se i porječkali s partnerom. Odnosi su svakako glavna tema u prosincu, stoga ćete trebati biti iznimno kreativni u procesu njihova preslagivanja. Jer, snalažljivi i prilagodljivi već jeste. Venera u Škorpionu i u prostoru vaše prirodne 6. kuće otvara neke nove poslovne mogućnosti. Možda ništa veliko i značajno, ali svakako ugodno. Čak biste mogli imati osjećaj kako vam obilje kuca na vrata i u skoroj budućnosti nosi neke radosne darove. Prihvatite ih sa zahvalnošću. Obratite pozornost i na prehrambene navike, jer bi mogle biti uzrokom nekih manjih zdravstvenih simptoma.

Više o Blizancima potraži ovdje.

Mjesečni horoskop Rak

Zbog Marsa u Strijelcu i retrogradnog Merkura koji se u svom retrogradnom hodu zadnji tjedan prosinca vraća iz Jarca u Strijelca, poslovno ćete biti vrlo aktivni, s naglaskom na poslove koji ulaze u završnu fazu i napokon donose benefit, osobito vama koji ste neovisni ili samostalni poduzetnici. Želite li novi početak u novoj radnoj sredini, vrijeme je da poduzmete prve korake u tom pravcu, najviše oni koji mjesecima pa i godinama čekaju veće vrednovanje svog rada i truda od strane kolega ili nadređenih. Zaista nema potrebe da ikome išta objašnjavate, a još manje da se opravdavate za nešto što niste skrivili. Umjesto toga mislite na sebe i potražite sreću na drugoj strani unatoč tome što ste lojalni i što vam je posao doslovce „u malom prstu“. Kad dođe vrijeme kolege će vas u tome gotovo sigurno podržati. Voli vas i Venera u Škorpionu, noseći vam obilje romantičnih situacija, posebno slobodnim Rakovima. Vi koji ste u dugim vezama i brakovima osjetit ćete kako su napetosti popustile i svatko je spreman pogledati situaciju iz drugog ugla, stoga je važno ne inzistirati na jednom jedinom rješenju namećući ga partneru kao jedinu opciju. Odmak od situacije donosi širu percepciju.

Više o Rakovima potraži ovdje.

Mjesečni horoskop Lav

Mars u Strijelcu puni vas energijom entuzijazma i želje za novim počecima i novim iskustvima. Ne bi bilo loše napokon se pokrenuti u smjeru primjerice redovnog vježbanja ili nekih drugih aktivnosti koje će unaprijediti vaš život. I zdravlje, dakako. Mlađi Lavovi kreću u lov i gotovo je sigurno da će se vratiti doma s „plijenom“. Nekako vam je još dodatno naraslo samopouzdanje i spremni ste i na borbu samo kako biste osvojili nekoga tko vam se sviđa. Vi koji ste u vezama i brakovima većinu mjeseca ćete planirati vikend putovanje ili skijanje i ugostiti neke vama zajednički drage ljude. Sad je vrijeme i za neke sitne estetske preinake doma, zamjenu namještaja ili dekoracija da biste vaše gnijezdo učinili još toplijim i ugodnijim. Poslovno nećete moći dalje dok ne popravite ili ponovite nešto od prije. Retrogradni Merkur će od 12. do 22. prosinca biti u Jarcu i vašoj prirodnoj 6. kući. Pripazite i na poslovne komunikacije i prepisku kako ne biste nešto zametnuli ili u nečemu nehotično pogriješili pa ćete sve morati ponavljati, što će vam oduzeti vrijeme i učiniti vas napetima i nervoznima. Novu provedite u društvu ili na dočeku, jer vi ste ti koji unosite sjaj i blještavilo gdje god se pojavite.

Više o Lavovima potraži ovdje.

Mjesečni horoskop Djevica

Doma je malo napeto, ali samo zato jer je došlo vrijeme za raščišćavanje očekivanja koja imate jedni u odnosu na druge. Djeca žele jedno, roditelji od djece drugo, a partner očekuje da vi sve iznova dovedete u red. Možda je vrijeme do to i učinite. Dakako, s jasnim pravilima kojih bi se svi trebali pridržavati kako bi i vuk bio sit i ovce na broju. Djevice koje planiraju prodaju, kupnju ili renoviranje nekretnine neka budu aktivne u prosincu, jer bi se mogle otvoriti neke povoljne opcije koje uključuju mogućnost potpisivanja ugovora. Ako ste pregovarali ranije, retrogradni Merkur ponovno će „zarolati stvar“ u smjeru koji preželjkujete. Ako ste slobodni, pravo je vrijeme za javiti se nekome ili će se taj netko prvi javiti vama. Budite kreativni. I autentični u komunikaciji pa biste mogli dočekati novu na način na koji to niste očekivali niti u najluđim maštarijama. A ako vam se javi netko s kim još niste završili ljubavnu priču, iako ste fizički odvojeni, nemojte unaprijed odbacivati mogućnost isprike. I potencijalne pomirbe. Ljudi se možda ne mijenjaju, barem ne dramatično i preko noći, no neki ipak s vremenom nauče iz vlastitih grešaka. I spremni su oprostiti i sebi i drugima. Zašto vi ne biste bili jedan/jedna od njih?

Više o Djevicama potraži ovdje.

Mjesečni horoskop Vaga

Venera će već 4. prosinca izaći iz Vage i ući u Škorpiona, što će malo pojačati strasti u odnosima koji su još uvijek svježi i puni potencijala. Duže veze prolaze fazu procjene vrijednosti, makar na podsvjesnoj razini, jer nećete se biti spremni odreći onoga što volite ili uistinu želite samo kako biste imali partnera. Nije da će to netko od vas tražiti, barem ne izravno, no okolnosti bi mogle biti takve da nećete moći imati „i ovce i novce“ pa će valjati izabrati ono što vam je u ovome trenutku vrijednije. Mars u Strijelcu osnažuje polje komunikacija i edukacija zbog čega ćete s lakoćom učiti nove stvari, pregovarati i dogovarati neke nove potencijalne poslove i projekte, a možda čak i potpisati neke vama važne ugovore. Retrogradni Merkur od 12. prosinca do 1. siječnja tranzitira vašu 4. i 3. prirodnu kuću što ukazuje na konačno rješavanje nekog obiteljskog problema ili situacije vezane uz nekretnine, ali vas i vraća na neke dokumente i/ili ugovore koje treba obnoviti ili dodati neke stavke kako bi bio pravovaljan. U redu je popustiti zbog „mira u kući“ ili odanosti drugima, a ponajviše zbog vaše potrebe za skladom i ravnotežom u svemu, ali nikako nemojte izgubiti iz vidokruga vaš vlastiti interes. Ili barem osobnu dobrobit. Tek tada će sve sjesti na svoje mjesto.

Više o Vagama potraži ovdje.

Mjesečni horoskop Škorpion

Prosinac je sav u znaku Venere u vašem znaku zahvaljujući kojoj biste mogli biti u top formi kada je riječ o romantičnim osvajačkim pothvatima i svemu što uključuje obilje i ljepotu. Od 12. prosinca Merkur kreće retrogradno podsjećajući vas na razne aspekte nedovršenih stvari u odnosima s drugima osobito kada je riječ o svemu što je ostalo neizgovoreno između vas i nekih vama važnih osoba. Iako će vam biti teško tek tako iznebuha „otvoriti dušu“, ipak, čini se kako ovaj put nećete imati izbora. Jer, vi dobro čitate druge, no, većina ostalih nažalost nema taj talent. Osim ako su Škorpioni poput vas. Sa sebi sličnima možete slobodno – komunicirati pogledom. Mars je u vama susjednom znaku Strijelca te otvara pitanja vrijednosti kao glavnu temu mjeseca prosinca. Uz, dakako, novac i zarađivanje. U prosincu ćete teško izbjeći i trošenje jer bi vas mogle dočekati neke neočekivane i nimalo planirane okolnosti koje će vam „izbiti novac iz novčanika“. Ili s kartice, svejedno. Na sreću, nešto će i pristići pa ćete se ipak uspjeti pokriti i još će vam ostati za neka omiljena zadovoljstva. Poslovno vlada zatišje, ali tek kad završite sve ono što trebate. Retrogradni Merkur će vam pomoći da to riješite i prije roka.

Više o Škorpionima potraži ovdje.

Mjesečni horoskop Strijelac

Cijeli prosinac u znaku je Marsa u vašem znaku što će vam dati obilje energije i motiva da gurate sve ono što želite da vam raste, cvate i buja. Imate i motiv i volju, a kako se čini i pomoć na putu. Zadnji tjedan prosinca rasvijetlit će mnoge nedoumice i staviti kvačicu na neke želje i očekivanja, osobito one na kojima već više mjeseci uporno radite. Možda se nećete odmah moći pokrenuti u željenom pravcu, ali biste svakako mogli dobiti „zeleno svjetlo“ da to učinite vrlo brzo, možda već odmah poslije Nove godine. Venera u Škorpionu držat će vas još malo u svojevrsnom emocionalnom odmaku, od nekih ljudi i situacija koje vam nisu baš nešto najbolje sjele i trebat će vam još neko vrijeme da ih procesuirate. Dajte si to vrijeme, bez forsiranja, jer sve je bolje od potiskivanja. Godinu valja zaokružiti s pozitivnim predznakom, a sve ono što je ostalo u „sivoj zoni“ ili još uvijek nema konačni predznak, ostavite u odjeljku „neutralno“, ali uz mogućnost da ipak, na kraju i od toga ostvarite nekakav benefit pa makar u obliku vrijednog iskustva koje nerijetko više vrijedi od nekih opipljivih vrijednosti. Ako ništa drugo, materijalna vrijednost u obliku novca omogućit će vam lijep doček. S ljudima koje volite i s kojima se osjećate radosno. Onako kako samo vi znate.

Više o Strijelcima potraži ovdje.

Mjesečni horoskop Jarac

Kraj godine je poprilično izazovan, ponajprije zbog Marsa u Strijelcu i vašoj prirodnoj 12. kući, zbog čega ćete se osjećati kako, iako možete, ne prolazi vam, ili unatoč trudu rezultati su u konačnici slabi ili nikakvi. To je samo znak da se povučete od svih važnih akcija i djelovanja prema van i okrenete se vlastitom unutarnjem svijetu, ako treba i izolirate i bavite se onim što vas opušta. Treba vam odmor i odmak od borbe, dokazivanja, uvjeravanja i svakog forsiranja. Sebe ili drugih. Sve ono što možete odraditi sami i u miru podržano je: učenje, meditacija, rad na projektima, doktoratu, magisteriju. Ili, jednostavno, odmor od svih „moranja“ i obaveza kojima ste svih ovih mjeseci bili izloženi. Bilo da ste si ih nametnuli sami ili su vam bili nametnuti od drugih. A kada niste sami, tu su prijatelji, ali samo oni pravi i provjereni, ponajprije oni koje ste pomalo zapustili svakodnevno se baveći privatnim i poslovnim obavezama. Oni vam, dakako, to zapuštanje neće zamjeriti, već će vas dočekati raširenih ruku, a neki od njih i s čašom vina u ruci. Doznat ćete i neke skrivene informacije koje će baciti posve novo svjetlo na jednu situaciju iz prošlosti i osloboditi vas tereta koji ionako nije bio vaš.

Više o Jarčevima potraži ovdje.

Mjesečni horoskop Vodenjak

Iako biste htjeli pod svaku cijenu privesti kraju jedan vama važan privatan ili poslovni projekt čini se kako će se situacija zaokrenuti na pomalo neočekivan način i u neočekivanom smjeru te od vas zahtijevati brzu prilagodbu novonastalim okolnostima. Važno će biti osloniti se na grupu podržavatelja i istomišljenika ili makar onih s kojima dijelite iste ili slične interese. Retrogradni Merkur od 12. prosinca otvara prostor za ponovni pokušaj u nečemu u čemu niste uspjeli od prve, ponajprije zahvaljujući informacijama koje bi vam u novom pokušaju mogle otvoriti vrata. Venera u Škorpionu u tranzitu preko vaše prirodne 10. kuće osigurat će vam dovoljno strasti kako biste ostvarili ono što želite. Ljubavni život trenutačno vam je u drugom planu, posebno ako ste u dugotrajnim ili službenim vezama, no slobodni Vodenjaci mogli bi imati bliski susret s prošlošću. Nakon svjesnog suočavanja s podsvjesnim programima povezanima s tim odnosom, rasterećeno ćete ga otpustiti. I biti spremni na nešto sasvim novo u novoj. Financijska situacija povoljna je za veće ulaganje, a prosinac nosi povoljne okolnosti vezane uz pronalaženje onoga što vam, financijski i estetski, najviše odgovara.

Više o Vodenjacima potraži ovdje.

Mjesečni horoskop Ribe

Prosinac je poslovno vrlo aktivan i obećavajući mjesec, no bit će važno ne trošiti energiju na plivanje u više smjerova. Fokus je vrlo važan jer će o njemu ovisiti procjena i izbor najbolje opcije. Ako se već neko vrijeme planirate izboriti za bolju poziciju ili veću plaću na trenutačnom poslu, sada je pravo vrijeme za to. Retrogradni Merkur od 12. prosinca mogao bi vas do kraja mjeseca vratiti i na neke opcije od prije, no ovoga puta po vas puno povoljnije. Ljubavni život pod ozračjem je Venere u Škorpionu, vama skladnom vodenom znaku. Ovaj tranzit Venere može vas odvesti i na put na omiljenu ili dugo željenu destinaciju ili najaviti kontakt s inozemstvom s vama dragom osobom, nekima od vas čak i mogući početak romantičnog odnosa na daljinu. Posebno u vrijeme retrogradnog Merkura kada nam se ionako sve vraća ili ponavljamo propušteno. Koliko god vam retrogradni Merkur može izoštriti percepciju u odnosu na neke prošle propuste, toliko vam, s druge strane, može zamagliti pogled na trenutačne prilike i mogućnosti pa biste ih mogli vidjeti previše idealistički, zanemarujući potencijalne zamke koje se, kako znamo, poput vraga, uvijek kriju u detaljima. Neke i u sitnim slovima na dnu dokumenta.

Više o Ribama potraži ovdje.

 

Više o temama astrologije i horoskopa možete pročitati u našoj rubrici ASTROLOGIJA.

 

Goga Kovačević,

– Astrologija je divna, tako duboka, mudra, nerijetko toliko precizna i jasna. Kao svjetlo koje ti pomaže da njime obasjaš cestu. Plus još koji znak usput, da ne zalutaš.

www.zvjezdarnik.com

 

Foto: Freepik

Astrologinja u zvjezdarnik.com

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.