parallax background

ZEN tarot – Majstor

intuicija
Biti svoja Svećenica
studeni 17, 2021
strah
Osho: Kako se nositi sa strahom od pandemije
studeni 17, 2021

 

ZEN Majstor nije Majstor drugima, već Majstor samome sebi. Svaka njegova gesta i riječ reflektiraju njegovu prosvijetljenu narav. Majstor nema privatnih ciljeva, nikakvih želja da bi nešto trebalo biti drukčije nego što je.

Učenici se sakupljaju oko njega ne da bi ga slijedili, već da bi upili njegovu prisutnost i bili inspirirani njegovim primjerom. U njegovim očima pronalaze reflektirajuću svoju Istinu, a u njegovoj tišini lakše padaju u tišinu vlastitog bića. Majstor se raduje Učenicima, ne jer želi da ga slijede, već jer ima toliko toga za dati. Zajedno stvaraju polje energije koje podupire svaku jedinstvenu individuu da pronađe svoje Svjetlo.

Iza Uma nalazi se Svjesnost koja je unutrašnja, ona i nije dana izvanjskim. Nema eksperimenta koji može pokazati gdje se Svjesnost nalazi. Cijela ideja s meditacijom je da uvidiš što je sve um i da se odmakneš od toga. To odvajanje, ta separacija je najveća revolucija koja se može dogoditi čovjeku.

Kada se to dogodi možeš raditi samo ono što te čini radosnim, što te ispunjava, daje ti zadovoljstvo, čini tvoj život remekdjelom. Ovo je moguće samo kada se Majstor u tebi probudi. Nema većeg blaženstva od slobode, od toga da si Majstor vlastite sudbine.

Ako pronađeš takvog Majstora blagoslovljen si. Ako ne, nastaviti tražiti. Uči od učitelja i onih koji bi voljeli postati majstori, ali produži. Charaiveti, charaiveti, govorio je Gautam Buddha. Keep on moving.

zen tarot

OSHO ZEN tarot je putokaz koji ti pomaže osvijestiti točku postojanja u kojoj se sada nalaziš i nudi odgovor na pitanje – kuda dalje? Za osobno čitanje javi se na indira@budidobro.com

 

Indira Juratek

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.