mladi mjesec u škorpionu

Mladi Mjesec u Škorpionu – An evolved soul dies only to be reborn again

 

Mjesec u Škorpionu daje prenaglašene emocije, bijes, dramu, histeriju, burne i ishitrene reakcije koje nam ukazuju na nezadovoljstvo koje pritiska dušu. Donosi intenzivne i mračne snove, erupciju strahova, pretjerivanje, preuveličavanje, konflikte i nerazumijevanje u odnosima, jer nas sada lavina emocija sprječava da se međusobno vidimo i čujemo.

Podiglo se puno toga što se želi osloboditi iz našeg unutrašnjeg sistema i zato će dominatan osjećaj biti kao da nas energija u narednih nekoliko dana kida na najsitnije dijelove i čupa na površinu sve što doživljavamo kroz stid i strah. Iz najdubljeg nesvjesnog u narednih nekoliko dana projektiramo svoje emocionalno nezadovoljstvo na druge, magnetski privlačimo ljude iz prošlosti i ponavljamo stara iskustva da bi nam se pokazalo vozamo li se i dalje u starim paternima ili smo spremni napustiti te slike iz našeg života, okrenuti se i ići dalje.

Sada se kolektivno transformira uvjerenje koje smo naslijedili da ljubav mora boljeti, ali i aktiviraju obrasci samosabotaže, autodestrukcije, kritike i nepovjerenja u sebe i životne procese.

Mlad Mjesec u Škorpionu je ultimativni test vjere i povjerenja u sebe i povjerenja u dobar ishod ako pristanemo odvezati se od pogrešnih projekcija koje imamo o sebi, sahranimo identitete iz prošlosti i dozvolimo našoj istini da diše. Zato je i njegova mantra “staro ja mora umriejti, da bi se ponovo mogao roditi…”

Energija traži da se otpusti sve ono što nije dio naše istine i iskreno odgovori na pitanje – Tko sam ja u odnosu na ono kako me vide ili doživljavaju drugi? Škorpionska energija nam umanjuje slobodnu volju i traži da se suočimo sa sobom, pokažemo nježnost, slabost, ranjivost, priznamo i prihvatimo poraz, ogolimo sami pred sobom i drugima da bismo se oslobodili.

mladi mjesec u škorpionu

Škorpionska energija lomi stare i naučene emotivne strukture, tako što nas na agresivan i nasilan način uvlači u emotivne dubine da bismo ostvarili komunikaciju s vlastitom dušom i jasno upoznali ono što za nas trenutno radi potisnuto nezadovoljstvo. Škorpion je pravi primjerak jake i moćne Plutonovske energije koja se vezuje za nasljeđene obrasce, šablone i emotivne traume koje traže odbacivanje radi osobne emotivne transformacije. Mjesec u Škorpionu će zato donijeti jedan osjećaj težine i unutrašnjeg bola i tražit će od nas da odbacimo nasljeđeni obrazac ponašanja u partnerskim odnosima koji nam dodatno hrani osjećaj bola, niže vrijednosti i udaljava od ljubavi i sreće. Transformacija uverenja o odnosima, promjena načina komunikacije i načina na koji pokazujemo emocije, odvezivanje od emotivnih trauma, transformacija mraka u zrak, rad na strahu od napuštanja i emotivnog povređivanja je ono što je ova energija početkom nedelje pokrenula i sve dok se nalazimo u sezoni škorpiona osjećat ćemo pritisa,k jer nam se ne dozvoljava da tako lako sada pobjegnemo od sebe.

Mlad Mjesec se dešava na 12 stupnju koji se vezuje za energiju Riba i pitanja iluzija, identiteta i osjećaja svrhe, pa je glavno pitanje sada – Što treba otpustiti, jer nije dio naše istine? Sada je važno pročeprkati po podsvijesti i spoznati iluzije, zablude, očekivanja i projekcije koje imamo od vlastitog života i drugih. 12 stupanj Škorpiona je šamar istine koji ima zadatak da nas otrijezni i pomogne nam da realno sagledamo stvari i oslobodimo se projekcije stvarnosti koja je kreirana iz nagomilanog bola, strahova i unutrašnjih nesigurnosti. Škorpion je vezanost koja nas povređuje i boli, a sada energija traži napuštanje odvezivanje od iluzija i povjerenje u unutrašnji osećaj, napuštanje svega što hrani nasljeđene ego strukture i onemogućava nam da se spojimo sa sobom i drugima, odvezivanje od potrebe da kontroliramo ishod ili emotivno posjedujemo druge i transformaciju uvjerenja da smo mi ti koji bilo što kontroliraju. Ples s vlastitom sjenkom i rad na iscjeljivanju najdubljih trauma nam sada pomaže da transformiramo pojam kontrole i dozvolimo da u naš život uđe poverenje. Ovo je slika rađanja novog života kroz ogoljenost, a da bismo se oslobodili neophodno je da prigrlimo povjerenje.

mladi mjesec u škorpionu

Energija današnjeg dana traži dopuštanje i dosljednost istini. Važno je da dozvolimo sebi da budemo vjerni onome što jesmo i da, dokle god taj proces traje, budemo nježni i suosjećajni prema potrebama koje izviru iz dubine duše. Današnji Mladi Miesec u Škorpionu nam jasno osvjetljava neiscjeljene dijelove sebstva zbog kojih se osjećamo odsječeno ili necjelovito, ali nam i pokazuje moć koju suosjećanje ima u procesu emocionalnog i tjelesnog isceljenja. Pokazat će nam da ne moramo uvijek sve popravljati i da je slomljenost prirodno stanje i put do cjelovitosti. Emocije će se pojačati i nad njima sada nema kontrole, a duboke i potisnute rane koje nas bole i kidaju iznutra moraju izaći van. Do cjelovitosti jedino možemo uz predaju i apsolutno povjerenje. Energija Mladog Mjeseca je zato katalizator koji će nam pomoći da pređemo most između bilo koje transformacije kroz koju trenutno prolazimo. Naši neuspjesi i patnje nisu ono što nas određuje i sada je lekcija da naučimo da volimo sebe kroz sve što se pojavi i iz osejćaja stagnacije i zakočenosti prepoznamo način na koji se možemo pokrenuti k suštini onoga tko zaista jesmo.

Padaju maske na nivou kolektiva i kako je energija Mladog Mjeseca signifikator početka, škorpionska energija od danas kreće ozbiljno drmati, jer se mora rušiti da bi se novo izgradilo. Kolektivno se podiže jako puno bijesa i energija koje će se prazniti kroz prirodne nepogode, oluje, nemire i potrese. Ovo je i početak razotkrivanja tajnih informacija i laži na nivou kolektiva, a karte svjetskih lidera će biti aktivirane energijom ovog Mladog Mjeseca i važno je da reagiramo na sve što nam se servira kao univerzalna istina.

 

Ivana Pavić

– Astrologija je put moje duše i koristeći stečeno znanje i osobno iskustvo, nastojim da kroz astrološke konzultacije, edukacije i kreativno pisanje, podstaknem i sebe i druge na prepoznavanje oosbnog puta i na bolje razumjevanje svijeta koji živi unutar svakog od nas

Za više posjetite @mooonspoting

 

Foto: Unsplash, Pexels

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.