2024. je godina obilja – saznajte numerološko značenje broja 8

 

2024. godina nosi energiju broja 8. Danas se najčešće broj 8 veže uz obilje. Znači li to da će se obilje izlijevati po nama ove godine kao da je netko okrenuo ćup i zalio nas njime? Pa i ne baš.

Numerološko značenje broja 8

Broj 8 osim obilja koje nam prvo padne na pamet kada vidimo taj broj ima još nekoliko značenja. Broj 8 predstavlja balans i stabilnost materijalnog i duhovnog svijeta. Ali isto tako, ovaj broj simbolizira i odgovornost i mogućnost donošenja odluka kao i našu osobnu moć. Broj 8 je više od obilja, jer da bi došli do obilja moramo imati odgovornost i sposobnost donošenja odluka, ali i svijest o preuzimanju odgovornosti za naše odluke. Da bi postigli obilje potrebna nam je i naša osobna moć. Iako broj 8 nosi energiju obilja, to ne znači da će nam ono padati s neba u 2024. godini.

Što je obilje?

Da bi mogli odgovoriti na pitanje što je obilje, potrebno je pogledati suprotnost obilja. Dobro nam poznatu oskudicu ili nedostatak. Stanje nedostatka je većini ljudi puno bliže od stanja obilja. Lakše je biti fokusiran na ono što nemamo, a što drugi imaju. Biti ogorčen zbog toga, a u konačnici i nezahvalan. Lakše je jer nam je to prirodno stanje. To smo naučeni. Osjećaj nedostatka je sveprisutan i nema nikakve veze sa stanjem našeg bankovnog računa. Taj osjećaj je dobro poznat osobi koja ima malo novaca kao i osobi koja ima milijune na svom bankovnom računu.

Kako bi prepoznali jesmo li u energiji oskudice dovoljno je pogledati riječi koje izgovaramo. Ako često znaš reći: „Kada bih imao novaca, tada bi….“ to je jedan od znakova da si vrlo vjerojatno u energiji oskudice, a ne obilja. Na jednom putovanju u Italiju, vodič je rekao našoj grupi da ima vinarija i malo dalje, da ne moramo odmah u prvoj vinariji kupiti vino. To je jedan od primjera kako naš um upravlja nama. Ali što ako ne bude vina kasnije, a ti si propustio priliku kupiti ga ovdje u prvoj vinariji. Osjećaj nedostatka je na svakom koraku. Promatraj riječi i način razmišljanja kako bi prepoznao taj obrazac i promijenio ga. Jer tek kada spoznaš da si u energiji oskudice ili nedostatka možeš spoznati energiju obilja.

Jer obilje nije samo novac na računu, obilje je mnogo više od novca. Novac nam prvo padne na pamet, jer toliko žudimo za tim boljim životom koji će nam novac navodno donijeti da nismo svjesni obilja oko sebe. A dok ne spoznamo obilje koje je sada prisutno u našem životu nećemo spoznati obilje koje toliko želimo. Ne zato jer nam taj novac možda neće doći, već ako nam i dođe mi ćemo imati onaj gorak osjećaj nezadovoljstva i neispunjenosti, jer nismo uistinu spoznali obilje u svom životu.

3 savjeta za obilje

Obilje je svuda oko nas, ali kako ga zaista utjeloviti kao osjećaj koji je sveprisutan u našem životu? Jer obilje privlači još obilja, strahovi privlače još strahova. Biraj ono na čemu ti je fokus i gledaj kako se sve odvija ispred tebe.

#1 Emocije kao pokretač

Naše emocije su oblik energije i pokretač svega. One nas pokreću kada kupujemo, kada zarađujemo, kada stvaramo poslove, kada odbijamo zatvoriti projekte koji su neprofitabilni. Emocije nas pokreću. Energija je uzrok svega, a materija je posljedica, tako je i novac zapravo posljedica, a ne uzrok. Uživaj u novcu koji trošiš, cirkuliraš, investiraš. Kada plaćaš porez državi, možeš to činiti iz energije oskudice: „Država stalno uzima od mene. Radim samo da bi platila državi.“. A možeš to činiti iz energije obilja: „Wow, pa ja imam novac da to platim. Hvala ti.

#2 Probudi osjećaj da imaš

Kada se usredotočimo na to da imamo onda nema straha, brige, frustracije, osjećaja nedostatka – onda IMAMO – probudi u sebi da imaš. Kako probuditi taj osjećaj u sebi? Kada plaćaš račune napravi od toga spektakl. Nemoj ih samo platiti i odraditi to, uzmi si vremena, prouči svaki račun, što ti je recimo račun za struju dao? Često danas smatramo da se neke stvari podrazumijevaju, no je li baš tako?

#3 Suoči se sa svojom pričom

Možda najvažniji savjet, suočavanje sa svojom pričom koju si pričamo iz dana u dan. Bilo da si pričaš da nisi dovoljno dobra, da nemaš novaca i zato ne pokrećeš onaj biznis koji bi voljela. Možda si se pomirila da će tvoj život izgledati kao onaj tvojih roditelja, život od plaće do plaće. Ne mora biti tako, uopće.

Energija broja 8 nosi poruku potrebna je odgovornost i sposobnost donošenja odluka, ali i svijest o preuzimanju odgovornosti za naše odluke. Naše akcije su nas dovele do realnosti koju sada živimo. Pogledaj svoju realnost, priču koju si pričaš, pogledaj akcije koje si donosio u prošlosti koje su te dovele do života koji sada živiš.

Zatim kreni donositi drugačije odluke, jer baš kao što je Einstein rekao: „Ne možeš očekivati drugačiji rezultat ako stvari radiš uvijek na isti način.“ Ako te sve što sada radiš dovelo u osjećaj oskudice, promijeni to što radiš kako bi došao do obilja.

 

Možda želite pročitati i sljedeće:

Ivana Legin: Toliko smo navikli na preživljavanje da smo zaboravili da smo došli na ovaj svijet živjeti

Kako prepoznati iskušenja i očuvati financijsku samokontrolu

Kako prepoznati vrijednost u financijskim poteškoćama 

Numerologija – značenje broja 11

Osnove numerologije – kako izračunati svoj broj životnog puta 

 

 

 

Ivana Legin

Foto: Freepik, Pexels

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.