eardur

Mocktail od Original Cidrani octa s bosiljkom i crnim paprom

 

Sirovi jabučni ocat bio je poznat od davnina kao moćan lijek ili tonik za snagu i izdržljivost, a to su prepoznali i u brendu Cidrani. Godine tradicije i iskustva utkane su u formulu Cidrani octa, čineći vezu između drevne mudrosti i modernog doba. Cidrani ocat odlikuje bogata wild mother kultura postbiotika i polifenola.

Cidrani Original je ocat koji sadrži wild mother kulturu, što znači da su jabuke divlje fermentirane te nisu dodani kvasci kako bi se potaknuo proces fermentacije. To je sasvim prirodan postupak i njegov rezultat je ocat bogat polifenolima, kojih Cidrani sadrži čak 8000 mg po litri.

O kampanji Cidranizirane vode i njenim benefitima na zdravlje već smo pisali, a danas donosimo recept Jelene s  IG profila @eardur za crno-zelenu kombinaciju CIDRANIZIRANE VODE, a radi se o mocktailu od Original octa s bosiljkom i crnim paprom. Recept vas čeka u nastavku.

cidrani

Recept: Mocktail od Original Cidrani octa s bosiljkom i crnim paprom

Sastojci (za 1 mocktail):

– 20 ml Cidrani Original
– 20 ml sirupa od papra
– 1 dl soka od bosiljka
– led
– voda do vrha čaše

Za sirup od papra (dovoljno za 2 mocktaila):
– 10 zrna crnog papra
– 20 ml javorovog sirupa ili agavinog slada
– 30 ml vode

Za sok od bosiljka (dovoljno za 2 mocktaila):
– 25 g bosiljka
~2 dl vode

cidrani

Postupak:

Grubo zdrobite zrna papra i pomiješajte s vodom i javorovim sirupom. Zagrijavajte u maloj posudi, oko minutu ili dok smjesa ne provre (pažljivo jer se radi o maloj količini). Ostavite da se sirup potpuno rashladi.

Bosiljak operite i blendajte s hladnom vodom u blenderu ili štapnim mikserom. Dobivenu smjesu procijedite kroz jako fino sito.

U čašu stavite led, dodajte sok od bosiljka, sirup od papra, ulijte Cidrani Original i dobro promiješajte. Dodajte vode do vrha čaše pa ukrasite bosiljkom i zrnom papra.

cidrani

Za ljeto u poletu i dobrom osjećaju, inspiriraj se i ti Cidraniziranom vodom.

Poigraj se okusima, isprobaj druge kombinacije, ne zaboravi obavezno dodati Cidrani Original ocat i pošalji fotku u DM IG profila @cidranicraft

One najkreativnije čekaju bogate nagrade.

#cidraniziranavoda
#cidrani

 

Za više informacija posjetite www.cidrani.com

 

Foto: Jelena Markota

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.