Moj prirodni dio doma

 

Kada smo se prije tri godine iz Zagreba preselili na selo, vodili smo se mišlju da želimo biti što više stopljeni s prirodom. Pustiti prirodu u dom, povezati kuću s okolnom šumom, livadom i našim vrtom.

Čini mi se da nema većeg blagoslova od toga da se probudimo u prirodi dobro naspavani, okupani mirisima, bojama i cvrkutima ptica. Žudili smo za time da taj prirodni moment okolne divljine imamo i u unutrašnjem prostoru.

Meni kao ekologinji i mom suprugu kao krajobraznom arhitektu i permakulturnom dizajneru jako su važni materijali koji čine naš dom. Trudimo se da naš izbor uvijek bude prirodno: prirodni materijali te prirodni, topli i zemljani tonovi. Možda i najvažniji dio kuće bila nam je kuhinja. To je za nas središnje mjesto okupljanja i druženja. To je dio gdje ugošćujemo naše prijatelje i obitelj. Morala je to biti kuhinja baš po našoj mjeri: prirodna, lijepa i topla. Stoga ne čudi da smo kuhinju pronašli u salonu namještaja Prima, o čemu više možete pročitati ovdje.


Započeti dan u savršenoj kuhinji s pogledom u šumu, otvoriti sve prozore i vrata i dopustiti da me priroda povuče k sebi, prošetati kroz vrt do najboljeg povrća ili voća za svoje najmilije, zajedno se ogrnuti u prirodu, najljepši je dio onoga što čini dom u prirodi. Pustiti namještaj Prima u svoj dom, garancija je da će on biti taj prirodni dio doma koji je nit vodilja naše kuće i Holističkog centra Budi Dobro.

Kao najveći hrvatski proizvođač namještaja s dugogodišnjom tradicijom, Prima u proizvodnji modernih i kvalitetnih programa za opremanje svih prostorija doma koristi materijale koji su velikim udjelom prirodni i ekološki, čime ne samo da slijedi trendove, već se postavlja na mapu ekološki odgovornog poslovanja, a znamo koliko je to danas važno.

Život u domu koji je opremljen namještajem od prirodnih materijala je baš poput života u prirodi, jer odiše prozračnošću, stilom i odmjerenošću. Moj pogled kroz prozor, u smjenu godišnjih doba, prava je svakodnevna meditacija da smo svi povezani i dio jedne veće cjeline. Dok pijem kavu ili topli čaj, pripremam ručak ili zajedno s djecom pečem kolače, uživam u prirodnim promjenama kojima svjedočim.

Za sve koji žele uživati u kvalitetnom i estetski lijepom namještaju koji je esencijalan, prirodni dio doma, Prima je sasvim prirodan odabir.

Prima nudi mogućnost odabira kombinacije elemenata za sve prostorije – od predsoblja preko dnevne sobe, kuhinje, blagovaonice pa sve do spavaće sobe. Kako nastaju Prima madraci za krevete provjerili smo iz prve ruke, kada smo jesenas posjetili njihovu tvornicu u Garešničkom Brestovcu, što možete pročitati ovdje.

Bez obzira na to volite li klasični, skandinavski, minimalistički, industrijski, mediteranski ili boho stil, u Prima salonima i na webshopu možete pronaći nešto po svom ukusu.

Sretna sam što naš životni prostor polako pretvaramo u udobni dom sastavljen od prirodnih materijala, tople energije i nadasve dobrih vibracija. Suživot s prirodom u bilo kojem obliku uvijek je dobra kombinacija.

 

Indira Juratek

SPONZORIRANI SADRŽAJ

Foto: Marina Ćosić

1 Comment

  • zeljko

    Zaista lijepo, ja bih dodao u jedan coskic blagavaonice Ambilife prociscivac zraka, da bude kompletno uzivanje uz cist i svijez zrak.

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.