parallax background

Najava predavanja: Michelle Obama – karizma koja je osvojila svijet

mladi mjesec
Mlađak u Vagi – traženje i pronalaženje ravnoteže
28. rujna 2019.
juha od mrkve i đumbira
Juha od mrkve i đumbira za veliku dozu energije i imuniteta
29. rujna 2019.

 

O značaju i utjecaju Michelle Obame, bivše prve dame Sjedinjenih Država koja se upisala u povijest kao prva Afroamerikanka u toj ulozi i koja je svojom karizmom i znanjem postala jedinstvena pojava na američkoj ali i svjetskoj sceni, u sklopu ciklusa Planetopija u Makronovi , govorit će ugledne profesorice iz Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država – dr. sc. Senada Šelo Šabić i prof. Nichola Gutgold.

Michelle Obama – autorica globalnog izdavačkog mega-hita MOJA PRIČA i politička ‘rock-zvijezda’ upisala se u povijest. U duboko intimnoj i nadahnjujućoj autobiografiji otkriva brojne detalje iz svog privatnog i javnog života.

Predavanje: Michelle Obama – karizma koja je osvojila svijet

O karizmi i značaju fenomena ove izuzetne, snažne i mudre žene te njezinim memoarima Moja priča već smo pisali, a sada imate priliku čuti predavanje o Michelle i njenom fenomenu. Na predavanju će govoriti ugledne gošće iz Hrvatske i SAD-a. Neka od pitanja na koja će nam dati odgovore su:

• U povijesti američkih prvih dama, po čemu je Michelle Obama drugačija i jedinstvena?
• Kako je Michelle Obama modernizirala ulogu prve dame?
• Je li Michelle Obama potencijalno doprinijela odabiru prve žene predsjednice i kako bi to promijenilo ulogu prve dame?
• Kakvu je ulogu majka Michelle Obame imala u njezinom odgoju?
• Kakva će biti daljnja uloga Michelle Obame u javnom životu?
• Može li Michelle Obama jednog dana postati predsjednica Sjedinjenih država?

michelle obama

O gošćama:

Nichola Gutgold profesorica je komunikacijskih vještina i znanosti sa sveučilišta Penn State Lehigh Valley, autorica, predavačica i politička komentatorica. Međunarodno je priznata stručnjakinja za komunikaciju i retoriku žena u područjima kojima dominiraju muškarci. Predavala je na sveučilištima u Kini i Njemačkoj i gostujuća je profesorica na California State University, Chico i Sveučilištu u Zagrebu gdje je intervjuirala predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović. Autorica je nekoliko knjiga i ko-autorica slikovnice za djecu temeljenu na istraživačkom radu o ženama u politici Madame President: Five Woman Who Paved the Wave. Dobitnica je brojnih nagrada za svoj predavački i istraživački rad.

Dr. sc. Senada Šelo Šabić je viša znanstvena suradnica na Institutu za razvoj i međunarodne odnose u Zagrebu. Njezin istraživači interesi uključuju hrvatsku vanjsu politiku, Europsku Uniju, Jugiostičnu Europu i migracije. Doktorirala je iz političkih znanosti s Europskog sveučilišnog instituta u Firenci (2003), te ima dva magisterija – iz međunardonih odnosa sa Sveučilišta u Zagrebu (1999) i iz mirovnih studija sa Sveučilišta Notre Dame u SAD-u (1996). Glavna je urednica Croatian International Relations Review-a i vanjska suradnica na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Njezino prethodno profesionalno iskustvo uključuje rad u vladi, u diplomaciji, za međunarodnu organizaciju, kao i u poduzetništvu.Dobitnica je nekoliko istaknutih akademskih stipendija, posljednja od kojih je Fulbright Scholars’ Program Fellowship u 2011.

 

utorak, 1. listopada u 19 sati
Makronova, Ilica 11/1, Zagreb
Razgovor s gošćama je na engleskom jeziku, bez prijevoda.

Ulaznice po cijeni od 20 kn možete kupiti u knjižari Planetopija ili prije predavanja u Makronovi. Tu večer, već tradicionalno, prodaja knjiga je po promotivnim cijenama.

 

Foto: Planetopija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.