neptun u ribama

Neptun u Ribama: majstor svih iluzija

 

U ovom našem dualnom postojanju obilježenom podjelama raznih vrsta, onih na dobro i zlo, crno i bijelo, istinu i laž, a um je taj čiji operativni sustav može funkcionirati samo u linearnoj percepciji stvarnosti obremenjenoj prostorom i vremenom, simbolika planete Neptuna teško može biti doživljena samo i isključivo preko mentalnog, racionalnog i logičnog.

Ponajprije stoga što je Neptun duša, a ne um, a duša je veća od tog našeg malog, dnevnog „ja“ koje se svim silama bori za opstanak u jalovim pokušajima trajnog zadržavanja onoga što trajno ne može biti. Kao transpersonalni planet, Neptun prelazi granice ega i svih onih programa, kolektivnih i obiteljskih, koji ga ograničavaju. Kao viša oktava Venere Neptun je bezuvjetna ljubav, u okrilju tvorca koji je svoju kreaciju s ljubavlju stvorio, a mali se um od nje zbog iluzije odvojenosti odvojio. Neptun je more, ocean u kojemu je svaka kapljica dio nečeg većeg i koje se proteže daleko iza vidljivog horizonta. Za Neptun granice ionako ne postoje.

I sam od vode, Neptun je planet koji vlada vodenim Ribama povezujući ovaj znak značenjski sa sposobnošću duboke empatije i konekcije s drugima ali, s druge strane, i iluzija, laži, obmana i ovisnosti u čijoj srži leži duboka ljudska potreba za prihvaćanjem, pripadanjem i povezivanjem, kao nejasno sjećanje na izgubljeni raj jednosti s kreacijom i Stvoriteljem. U gotovo 170 godina putovanja po krugu zodijaka, oko Sunca, on će proći svih 12 zodijačkih znakova, a mi taj krug u našem jednom ljudskom životu ne možemo doživjeti. Prosječno će u nekom znaku ostati 14 godina. Više nego dovoljno da uočimo promjene, prije svega kolektivne, jer Uran, Neptun i Pluton ne samo što su transpersonalni ili neosobni planeti već su i transaturnovski planeti, oni koji su iza Saturna i kao takvi nevidljivi golim okom. Zato se i tiču kolektivnih promjena vezanih prije svega uz kolektivnu svijest čovječanstva opisujući cikluse i faze kolektivnih transformacija.

ocean

U jednom takvom ciklusu smo od 4. travnja 2011. godine, kada je Neptun ušao u znak Riba u kojima ostaje do 26. siječnja 2026. Kao vladar ovog znaka Neptun je u Ribama u sjedištu što znači i da je dosta jak i da svakako u tom razdoblju nosi pojačane kolektivne obrasce koje možemo pripisati njegovom položaju u Ribama. Na razini kolektivne svijesti materijalističkog tipa Neptun će ukazati na vrijeme velikih iluzija, do točke pretvaranja istine u laž, a laži u istine. Potom manipulacije, varanja, laganja u kojoj kolektivno možemo biti gotovo začarani „šarenom lažom“ koja se, uz obilje empatije marketinški prodaje onima koji će na to pasti. A past će oni koji u nju vjeruju. Koji žele vjerovati laži kao najiskrenijoj istini. I oni koji silno žele sanjati svoj dosadašnji san i dalje. Jer i snovi se tiču Neptuna, on je taj koji će potisnutu emociju provući kroz snoliko iskustvo realnosti u kojoj proživljavamo bajku, ili noćnu moru, svejedno je. Jer i jedno i drugo su tek iluzija.

neptun

Pa kako obmanom začarati sve one kojima je ovaj materijalni svijet jedino što znaju i osjećaju? Tako da stvorite toliko snažnu iluziju da se čini stvarnom. I imate one koji će to gotovo navijački pratiti, braneći postavke te iluzije i davno nakon što laž bude razotkrivena.

Druge čine oni kojima je materijalni svijet tek usputna stanica putovanja njihove duše, one koji znaju da je i smrt tek jedna od iluzija i da je jedina istinska sreća u spoznaji da nas Bog, Kreator, Tvorac, Stvoritelj voli. Potpuno bezuvjetno. Takvi će se u vrijeme Neptuna u Ribama još više probuditi, pojačati kontakt s onim dijelom sebe koji je spojen sa svime u Postojanju samom.

Bez obzira na prostor i vrijeme. Bez obzira na prostor i vrijeme. (ponavljanje nije slučajno). Takvima nećete moći podvaliti jeftini scenarij u svrhu poslušnosti. U svrhu odricanja od tog najvažnijeg povezujućeg dijela – vlastite duše. Koja zna što je istina. Bez obzira na sve. Ti drugi će u vrijeme Neptuna u Ribama iznova pronaći Boga u sebi, proširiti se izvan okvira ograničenog i programibilnog uma i biti svojevrsno sjeme za novi svijet koji se plako rađa, u pozadini straha, iluzije, obmane, laži i straha. U pozadini Neptunove iluzije kojom se pokušava zadržati temeljna laž, da je ovaj svijet čvrst. I da njime upravlja samo i isključivo um. U pozadini namjera da se svi oni kojima je um jedini bog prvo odvoje od mora i oceana kojemu pripadaju i onda se tako odvojeni iznova spoje – na veliki um. Koji će misliti za njih. U takvim postavkama za bezuvjetnu ljubav mjesta nema. Niti za Boga.

neptun

Na sreću, takav scenarij je manje vjerojatan. Jer od 2027. „upravljački centar“ nije više izvan nas. Autoriteti koji upravljaju našim odlukama nisu više oni koji će pod plaštom kojekakvih ljudi od struke, ili političkih moćnika ljudima propisivati pravila, ograničavati slobodu ili uvjetovati pravila života ovdje na Zemlji. Od 2027. Sve je drugačije: Neptun je u Ovnu, Uran u Blizancima, a Pluton u Vodenjaku. Vrijeme je za party. Tko se do tada bude povezao sa srcem kao jedinim autoritetom koji zna tko smo i što smo i zašto smo i što sve (još) možemo taj će doživjeti prve ozbiljnije manifestacije nove kolektivne energije čovječanstva. One u kojoj se Neptunove iluzije ruše poput kula od karata, uključujući i sve laži koje su ih pratile, a s druge strane uzdizanje kolektivne svijesti do točke širenja i spoznaje veličanstvene božje kreacije kao najvećeg izraza ljubavi u svekolikom Postojanju.

Možda se sada, zbog Neptuna u Ribama još uvijek čini kako će laž ipak kolektivno gledano uprihoditi ljudsku naivnost i strah, no i to je iluzija koja podriva one koji zlo vide, čak i kad ima lijepo i milostivo lice.

I baš ti, koji su odradili ovog Neptuna u Ribama gotovo školski, bilo da su se istinski vratili u okrilje Boga ili ga pronašli u srcu kao vrhunsku ljubav cjelokupne Kreacije, oni će svijetliti u mraku. Iz dana u dan, mjeseca u mjesec, godine u godinu sve više. Sve dok ne obasjaju svojom svjetlošću cijeli svijet.

 

Goga Kovačević

– Astrologija je divna, tako duboka, mudra, nerijetko toliko precizna i jasna. Kao svjetlo koje ti pomaže da njime obasjaš cestu. Plus još koji znak usput, da ne zalutaš.

 

Izvor:  zvjezdarnik.com

 

Foto: Unsplash, Pexels

 

Astrologinja u zvjezdarnik.com

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.