oio vivo

Oio Vivo: istarsko ekstra djevičansko maslinovo ulje koje jača i slavi život u nama

 

Oio Vivo, živo ulje, nosi starorimski naziv u čast istro-romanskom dijalektu koje je i danas u upotrebi na području Vodnjana.

Ime je to koje ukazuje tisućljetnu tradiciju proizvodnje maslinovog ulja, povezujući tako izvrsni geografski položaj za uzgoj maslina s inovativnim pristupom proizvodnji maslinovog ulja, što je uvijek rezultiralo stvaranjem ulja vrhunske kvalitete.

Oio Vivo priča započela je 2005. godine, podizanjem najvećeg maslinika u južnoj Istri na požarom devastiranom zemljištu, koji danas broji 15000 stabala koja se ručno beru, sa 7 različitih sorti.

oio vivo maslinovo ulje

oio vivo maslinovo ulje

Posebno se njeguju autohtone istarske sorte, među kojima bi svakako trebalo izdvojiti rijetko zastupljenu Žižoleru, ali i dvije talijanske sorte Leccino i Pendolino koje savršeno uspijevaju na ovom području i nadopunjuju Oio Vivo blendove.

oio vivo maslinovo ulje

oio vivo

Foto: Marija Cossi

Iz srca mladih nasada Oio Vivo seže prekrasan i jedinstven pogled na Brijunski arhipelag, prepoznatljivi Vodnjanski toranj te tri tisućljetni stari grad na sedam brežuljaka, Pulu.

oio vivo maslinovo ulje

oio vivo maslinovo ulje

Oio Vivo istarsko ekstra djevičansko maslinovo ulje jača i slavi život u nama te ga s pravom možemo zvati tekućim zlatom. U svom asortimanu broji 4 monosortna ulja te dvije mješavine, koje variraju svojim okusom od blažeg harmoničnog, Bòn do intenzivnog ulja jače pikantnosti i gorčine, Gajardo.

oio vivo maslinovo ulje

oio vivo maslinovo ulje

Foto: Lili Bašić

Noviteta i izazova nikad ne nedostaje, tako da se krajem prošle godine na samom imanju otvorio novo izgrađeni specijalizirani gourmet dućan, modernog dizajna, okružen zelenilom maslinika, gdje posjetitelji mogu doživjeti vrhunsko iskustvo degustiranja maslinovog ulja pod stručnim vodstvom Oio Vivo entuzijasta i zaljubljenika u tekuće zlato, ali i upotpuniti svoj doživljaj upoznavanjem ostalih hrvatskih autohtonih brandova te pronaći za sebe samo najbolje od domaćih proizvoda.

oio vivo

oio vivo maslinovo ulje

Foto: Marija Cossi

Oio Vivo maslinici idealna su zelena oaza za sve posjetitelje, mjesto koje opušta i umiruje, esencija Istre u kojoj je teško ostati ravnodušan.

Kontakti:
Za rezervacije degustacije maslinovog ulja:
info@oio-vivo.com

FB: OioVivoExtraVirginOliveOil
IG: oio_vivo
Web: oio-vivo.com

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.