Postavljanje namjere kako bismo se pogurnuli u smjeru ostvarenja života kakvog želimo živjeti

Da bi se nešto u tvom životu manifestiralo, ostvarilo, kreiralo i da bi te svemir čuo i „uslišio želje“, potrebno je samo jedno: da to zaista želiš i da to (svemiru) kažeš.

Bez obzira u kojem kontekstu postavljaš namjeru, preporučam ti da to bude prvi korak, čak i prije odabira metode/tehnike/rituala/procesa/čina (velika je vjerojatnost da će te tvoja namjera dovesti do načina i metode kako ju ostvariti).

Umiri se, reflektiraj se na trenutak, na svoj život, na svoje osjećaje i emocije, dozvoli intuiciji da ti se obrati.

Budi vrlo jasna sa svojom namjerom i cijelim procesom.

Pitanja koja ti mogu pomoći kod postavljanja namjere:

Zašto radim ovaj proces/ritual/čin?
Što će mi ovaj proces/ritual/čin donijeti u život i omogućiti?
Što zaista trebam?
Što zaista želim kao rezultat ovog procesa/rituala/čina?

Dozvoli si htjeti i željeti

Prije nego postaviš konkretnu namjeru, pozivam te da osvijestiš jednu interesantnu činjenicu – ogroman broj ljudi (naročito žena) opće ne zna htjeti i željeti. Sve se naše želje uglavnom zadržavaju u materijalnom svijetu gdje s godinama eventualno podižemo ljestvicu i želimo više/veće/skuplje/kvalitetnije PREDMETE.

Međutim, u pogledu naše unutrašnjosti, bića i osobnog rasta, većini šteka proces sanjanja i zamišljanja, a kamoli konkretnog željenja.

Duboko vjerujem kako je i ovo posljedica patrijarhata i cjeloživotnog hranjenja osjećaja inferiornosti i krivnje ukoliko poželimo nešto „izvan naše lige“ ili što ne razumijemo, ali osjećamo.

Međutim, ljubav prema sebi, sreća, zadovoljstvo, užitak i ushit samog življenja nisu rezervirani za privilegirane već su dostupni i urođeni svima, samo se na to znanje trebamo podsjetiti.

Stoga te pozivam (dapače i izazivam) da si DOZVOLIŠ htjeti i željeti. Čak i ono što ti se čini potpuno nedostižno i neostvarivo (bitno je otvoriti se procesu da ti jednom postane dostižno. Ionako ćeš kroz život imati tisuće namjera, nije da ih možeš potrošiti).

Hint: kao i kod afirmacija, sve radimo u sadašnjosti, ne ostavljamo puno lufta za „možda jednom“.

(Primjer: afirmacija „snažna sam i puna zdravlja“ puno je efikasnija od „bit ću snažna i puna zdravlja“, jer potonjoj ostavljamo prostor da se realizira možda za par dana, ali i možda za tek par godina).

Primjeri namjera (moji i mojih klijenata):

Želim s lakoćom i bez stresa završiti kreiranje i pisanje materijala, prije roka, na obostrano zadovoljstvo mene i mojih klijentica.

Otvaram svoj kanal u ovom tijelu. Ako postoji nešto iz duhovnog svijeta što želi komunicirati i djelovati kroz mene, spremna sam.

Želim s lakoćom i u potpunosti, kroz ovu tehniku, riješiti sve blokade na energetskom tijelu, osloboditi se tereta i otvoriti se sretnijem, zdravijem i boljem životu.

Želim u ovoj meditaciji dobiti odgovor na pitanje: _____________

Neka mi se ovim plesom tijelo oslobodi u svim područjima gdje je zablokirano, neka energija slobodno proteče kroz mene i neka mi donese novu razinu slobode u pokretu.

Neka mi ovaj kakao pomogne umiriti ego i otvoriti me urođenoj intuiciji zdravlja i iscjeljenja.

Neka kroz ovu menstruaciju umre sve ono što mi više ne služi i nije potrebno i neka me svojom smrću pripremi na život koji me čeka u novom ciklusu.

Ukoliko nemaš konkretne ideje za namjeru ili ti se (kao i svima nama stoput) desi da npr. počneš meditirati ili taman krećeš u proces neke iscjeljujuće tehnike (npr. regresoterapija) pa shvatiš da imaš svega par sekundi za „zaželjeti želju“ ili postaviti pitanje – uvijek možeš iskoristiti generičku, ali vrlo uspješnu namjeru koja glasi: „Želim da mi ova meditacija/regresija/ceremonija/praksa pokaže i donese ono što je najbolje za mene u ovom trenutku i što služi mom i najvišem dobru svih oko mene.“

Kada i u kojim situacijama koristimo namjere?

Zapravo bilo kad i bilo gdje, u bilo kojoj situaciji.
Namjeru možemo postaviti s ciljem motiviranja i ohrabrenja sebe same, možemo ju koristiti kao podršku u osobnom rastu, otpuštanju emotivnog tereta, kao dio bilo kojeg procesa osobnog rasta, kao dio bilo kojeg rituala i ceremonije (ovdje su zapravo obavezne, odnosno jako poželjne), a možemo ju koristiti i za druge ljude (uz dozvolu!), da bi ih podržali u njihovom rastu i njihovim željama.

Zašto koristimo namjere

Namjere koristimo jer nas okreću i guraju u smjeru ostvarenja života kakvog želimo živjeti.
„Želim biti materijalno bogata“ ti neće sutra u krilo spustiti kofer pun novca, ali će pokrenuti tvoje unutarnje misaone i energetske procese i okrenut će te u tom smjeru. Posao ćeš naravno odraditi sama, ali uz konkretnu podršku svemira, energije i svega što se pokrene kad postaviš namjeru 🙂

Za ponijeti sa sobom

Neka ti ovaj tekst otvori prostore u sebi za koje nisi ni znala da imaš.
Neka te inspirira da sanjaš, maštaš, želiš i da sve to glasno tražiš, bez srama ili krivnje
Neka ti pomogne osvijestiti činjenicu da na ovom putovanju nikad nisi sama i da uvijek imaš podršku
Neka te približi tvojoj urođenoj, unutarnjoj mudrosti.

 

 

Foto: Freepik

Regresoterapeutkinja i trenerica mindfulnessa, hiper kreativka sa zlatnim rukama. Svoje traume i boli sam pretvorila u iskustva pomoću kojih danas vodim žene na put samoiscjeljenja i ljubavi prema sebi. Njegujem menstrualnu mudrost, ženske cikluse, živim svoju slobodu i obožavam život.

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.