probudi se

(pro)budi se – „Ako čovjek želi pomaknuti svijet, mora prvo pomaknuti sebe“

 

Sigurno ste čuli da ponedjeljak traži više. Već znate da se mi volimo igrati s okretanjem perspektive i gledanjem stvari iz drugog kuta pa smo i taj zahtjevni ponedjeljak odlučili pretvoriti u novu #budidobro rubriku – (pro)budi se.

Ponedjeljkom vam želimo dati više motivacije i inspiracije da probudite svoju svjesnost, svoju prisutnost, svoju kreativnost, svoju moć i da bezuvjetno zavolite sebe. Dijelit ćemo 7 poruka za svaki dan u tjednu na koje možete meditirati, vizualizirati ili manifestirati svoju novu realnost.

Odbacite granice uma, jer postojanje nema granice. Oni koji pristaju na ograničenja žive male živote – mala im je radost, male su ima ekstaze, mala je njihova tišina, malo im je biće.

Zapamtite da smo svi rođeni kao lavovi, ali društvo je to koje nas prilagođava i stavlja u okvire ovaca. Društvo hoće robove, a ne ljude koji su predani slobodi. Društvo želi robove, jer sve što društvo ima zahtjeva poslušnost.

Zato (pro)budi se!

budi dobro

(pro)BUDI se – 7 citata za budan i svjestan tjedan

Ovaj tjedan se obilježava Međunarodni dan muškaraca i Dan djeteta.  Vječna igra između muškog i ženskog principa te najveća ljepota ovoga svijeta – djeca, ovaj tjedan su nas podsjetili na neke o najljepšim citatima o roditeljstvu, riziku i rastu. Možete ih pročitati u nastavku.

probudi se

„Ako čovjek želi pomaknuti svijet, mora prvo pomaknuti sebe.“ Sokrat

„Jednog dana ćete se osvrnuti na ovaj trenutak svog života kao na tako slatko vrijeme tugovanja. Vidjet ćete da ste bili žalosni i da vam je bilo slomljeno srce, ali život vam se mijenjao.“ Elizabeth Gilbert

„Ako igraš na sigurnu kartu u životu, znači da si odlučila da više ne želiš rasti.“ Shirley Hufstedler

„Majčino srce dubok je ponor na čijem ćeš dnu uvijek naći oprost.“ Honore de Balzac

„Ništa značajnije ne može učiniti otac za svoju djecu, nego to da voli njihovu majku.“ Jean-Jacques Rousseau

„Pametni ljudi dopuštaju svojoj djeci da katkad i pogriješe.“ Mahatma Gandhi

„Najveći čovjek uvijek ostaje dijete.“ Johann Wolfgang Goethe

 

Druge motivirajuće i inspirativne citate potraži u rubrici pro(BUDI)se. 

 

Foto: Pexels, Unsplash

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.