parallax background

(pro)budi se – “Možda trebamo upoznati tamu prije nego možemo cijeniti svjetlo”

crunck bowl
Zeleni crunch bowl s tofuom i spicy majonezom
30. siječnja 2022.
Kansa – ayurvedska tajna blistave kože
31. siječnja 2022.

 

Sigurno ste čuli da ponedjeljak traži više. Već znate da se mi volimo igrati s okretanjem perspektive i gledanjem stvari iz drugog kuta pa smo i taj zahtjevni ponedjeljak odlučili pretvoriti u novu #budidobro rubriku – (pro)budi se.

Ponedjeljkom vam želimo dati više motivacije i inspiracije da probudite svoju svjesnost, svoju prisutnost, svoju kreativnost, svoju moć i da bezuvjetno zavolite sebe. Dijelit ćemo 7 poruka za svaki dan u tjednu na koje možete meditirati, vizualizirati ili manifestirati svoju novu realnost.

Odbacite granice uma, jer postojanje nema granice. Oni koji pristaju na ograničenja žive male živote – mala im je radost, male su ima ekstaze, mala je njihova tišina, malo im je biće.

Zapamtite da smo svi rođeni kao lavovi, ali društvo je to koje nas prilagođava i stavlja u okvire ovaca. Društvo hoće robove, a ne ljude koji su predani slobodi. Društvo želi robove, jer sve što društvo ima zahtjeva poslušnost.

Zato (pro)budi se!

probudi se

(pro)BUDI se – 7 citata za budan i svjestan tjedan

Život je prepun nesigurnosti. Trenutno mnogo toga ne možemo kontrolirati, na većinu onoga što se događa ne možemo utjecati, promjene se događaju često, iznenadno i nitko ne zna do kada će ovo trajati. Ali mi nismo bespomoćni. Ono što uvijek možemo mijenjati i na što možemo utjecati je naš stav prema svemu i upravo tu leži naša moć. Na svakome od nas je odgovornost kako ćemo trenutno posložiti vlastiti mindset.

Ovaj tjedan u rubrici (pro)BUDI se donosimo 7 citata koji mogu pomoći u svakodnevnoj borbi s neizvjesnošću i nesigurnošću današnjih vremena, ali i dati vjetaru leđa i razumijevanje da na nas utječe samo ono što dopustimo.

probudi se

“Ne možete uvijek kontrolirati vanjsku situaciju. Ali uvijek možete kontrolirati ono što se događa unutar vas.” Dr. Wayne Dyer

“Možda trebamo upoznati tamu prije nego možemo cijeniti svjetlo.” Madeleine L’Engle

“Vjerujem da se sve događa s razlogom, čak i ako nismo dovoljno mudri da to vidimo. Kada nema borbe, nema ni snage.” — Oprah

“Ono što se broji u životu nije ono što nam se događa, već ono što pamtimo i način na koji to pamtimo.” Gabriel García Márquez

“Mirnom umu, čitav se svemir predaje.” Lao Tzu

“Jednom kad donesete odluku, čitav svemir se udruži da bi se ostvarila.” Ralph Waldo Emerson

“Zamišljajte kako živite u obilju pa ćete obilje i privući.” Rhonda Byrne

 

 

 

 

Foto: Unsplash

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.