parallax background

(pro)budi se – „Svaku je istinu lako razumjeti jednom kada je otkrivena – bitno je otkriti ju“

bliznačke duše
Blizanačke duše: put prema ostvarenju sebe kao cjelovitog bića
14. veljače 2021.
blagoslov pretkinja
Ritual Blagoslova Pretkinja
16. veljače 2021.

 

Sigurno ste čuli da ponedjeljak traži više. Već znate da se mi volimo igrati s okretanjem perspektive i gledanjem stvari iz drugog kuta pa smo i taj zahtjevni ponedjeljak odlučili pretvoriti u novu #budidobro rubriku – (pro)budi se.

Ponedjeljkom vam želimo dati više motivacije i inspiracije da probudite svoju svjesnost, svoju prisutnost, svoju kreativnost, svoju moć i da bezuvjetno zavolite sebe. Dijelit ćemo 7 poruka za svaki dan u tjednu na koje možete meditirati, vizualizirati ili manifestirati svoju novu realnost.

Odbacite granice uma, jer postojanje nema granice. Oni koji pristaju na ograničenja žive male živote – mala im je radost, male su ima ekstaze, mala je njihova tišina, malo im je biće.

Zapamtite da smo svi rođeni kao lavovi, ali društvo je to koje nas prilagođava i stavlja u okvire ovaca. Društvo hoće robove, a ne ljude koji su predani slobodi. Društvo želi robove, jer sve što društvo ima zahtjeva poslušnost.

Zato (pro)budi se!

probudi se

Na današnji dan 1564. rođen je Galileo Galilei, matematičar, fizičar, astronom i filozof. Pravi je znanstveni revolucionar, a smatra ga se ocem moderne astronomije, ocem moderne fizike, ocem znanosti i moderne znanosti.

Pod sumnjom za herezu i optužbom za pokušaj potkopavanja aristotelijanske filozofije prirode i Biblije koji su zastupali stav da je Zemlja u središtu svega, Rimska inkvizicija je 1615. godine istražila Galilejev slučaj te zabranila Galileju da promiče heliocentrični sustav, a njegova istraživanja uvrstila je u popis zabranjenih djela.

Rimska inkvizicija je sistem sudova koji su osnovali pape u 16. stoljeću, a uključivala je blasfemiju, čaranje, lov na vještice i cenzuru. Najpoznatija je po procesima protiv Giordana Bruna i Galilea, koji je osuđen na kućni pritvor. Poznata je njegova izreka „Ipak se kreće!“, a nama je sinonim za to da istina uvijek pronađe put. Ovog tjedna donosimo 7 citata o hrabrosti i isitni. Uvijek je bilo važno, a za pojedinca uvijek najvažnije – živjeti vlastitu istinu. Samo hrabro u autentičnosti. Budite dobro!

(pro)BUDI se – 7 citata za budan i svjestan tjedan

Svaku je istinu lako razumjeti jednom kada je otkrivena – bitno je otkriti ju. Galileo Galilei

Istina, hrabrost i odlučnost naše su oružje. Naša borba mora i dalje biti nenasilna i bez mržnje. Dalaj Lama

Naučio sam da hrabrost nije odsustvo straha, već trijumf nad njim. Nelson Mandela

Ne ustupaj pred nevoljom, hrabro joj idi u susret. Vergilije

Hrabrost se nalazi na neočekivanim mjestima. J.R. Tolkien

Istina je u većini slučajeva upravo ono što svi znadu samo što je nitko ne izriče, jer je to neugodno i opasno za one koji to čine. Aldous Leonard Huxley

Kada se istina ne može obraniti, mora prijeći u napad. Bertold Brecht

 

Foto: Pexels

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.